måndag 30 juli 2007

Pride

Nu har Pride veckan börjat och för tredje året i rad så kan jag inte åka dit. Men jag får väl satsa på nästa år. Det känns så störande i år... för min pojkvän kom hem i lördags från Spanien och han undrade vad jag skulle säga om han bad mig packa resväskan och att vi skulle ta å åka till Stockholm. Då undrade jag hur det kom sig och han svarande att det är Pride... Då sa jag att jag att gärna gjort det om jag inte jobbar typ hela veckan...tråkigt, men sant.... Så till alla er som går på Pride så är ni några himla lyllosar.... men jag ska ta mig dit... en vacker dag...

Är tillbaka....

Om ni undrar varför jag inte bloggat på ett litet tag så beror det på att jag har haft en del att stå i... mycket jobb, hushållsarbeten, träffat familjen, tränat och en massa annat.... Så jag har tagit ledigt från allt vad bloggande heter... Men nu är jag tillbaka....

lördag 21 juli 2007

Indiens nya president

Det är skoj att Indien fick en kvinna till president. Jag vet inte så mycket om henne eller vad hon står för. Så vi får se hur det blir.
Men det är kul att se att det är en kvinna.

Fredrick Federley och Anna Sjödin på Tv

Såg idag Fredrick Federley (C) på Axess television. I programmet var även Anna Sjödin (före detta SSU ordförande). Anna Sjödin såg väldigt chockad ut under större delen av programmet men när Fredrick talade så såg hon både knäckt och ännu mer chockad ut... Undra hur det är med henne nu efter det med Crazy Horse...?
Fredrick gjorde bra ifrån sig.

torsdag 19 juli 2007

Angående förra inlägget...

Om ni vill läsa det Magnus Anderssons har skrivit på sin blogg så har jag en länk till den på höger sida....

Att få och kunna tänka fritt!

Jag läste nyss Magnus Anderssons inlägg på hans blogg... det var jätte intressant och han har rätt... Det stog bland annat att vi behöver fortsätta att berätta om människor som än idag inte kan och inte får tänka fritt och annorlunda.... Det gav mig en ide..... Vilket sätt är inte bättre att berätta och sprida en historia än via media och internet... Så jag tänkte att man kan sätta sig ner å skrev deras berättelse och skicka ut den till alla tidningar man kan komma på och be dem ta med historian i deras tidningar (både på nätet och på papper)... Jag tänker försöka med det... Om inte för min skull, så för de människor som bor i länder där de inte får tänka fritt, där de inte får gå på universitet bara för att de har fel åsikter... Sånt är så fel! Det borde inte få finnas sådana situationer. Det gör mig upprörd att höra att det sådant händer... speciellt nu när vi är inne i 2000 - talet... Vi människor borde både kunna bättre och veta bättre än att försöka tvinga folk till att inte tänka fritt och tänka själva.

onsdag 18 juli 2007

Fortsättning på det förra inlägget...

Men det allra viktigaste är en persons allmänna hälsa. Man behöver bara använda sunt förnuft egentligen. Ät varierat (äta lite av varje...)... Och att röra på sig. Olika personer behöver röra på sig olika mycket. Man måste tänka på hur man mår psykiskt och vad man har för kroppstyp. Men sånt är inte min specialitet. Så mitt bästa råd är att använda det sunda förnuftet...

Fysisk och psykisk hälsa...

Läste idag på SvD internet upplaga att det är flera inom idrottsrörelsen som tycker att man borde införa en timmes idrot och hälsa på schema varje dag. Jag vet inte om jag tycker att det borde vara varje dag. Men schema lag idrott å hälsa borde defenetift öka. Både den praktiska och den teoretiska delen borde öka. För psykisk och fysisk hälsa är båda viktiga. Psykisk smärta kan leda till fysisk smärta och tvärtom. Man borde informera bättre om hälsa i dess helhet.
Men man bör också utöva fysisk rörelse mera... t.ex ta en halvtimmes promenad varje dag, eller om man har barn vara med dem i en fysisk lek... Det finns massor av sådana exempel. Det viktiga motionen är vardagsmotionen.
Vilket fall som hälst så bör den fysiska aktiviteten öka...

tisdag 17 juli 2007

Stoppa barn sexhandeln!

Jag hoppas verkligen att folk lyssnar till polisens uppmaning att anmäla pedofiler. Det var en bra ide att fixa en speciell e - mail för detta syfte.
Hoppas verkligen att barn sexhandeln ska sluta... men jag antar att det är bara i en drömvärlde det händer... Men å andra sidan så skulle inte barn sexhandeln finnas... överhuvudtaget.
Så snälla låt oss tillsammans komma lite närmare denna drömvärld... låt oss se till att barn sexhandeln får ett stopp... För det förstör så mycket för dessa barn som blir utsatta för det.

fredag 13 juli 2007

Alla kan något...

Alla kan bidra till en bättre miljö. Man kan sluta slänga skräp i naturen, de som bor i stan eller ett samhälle kan gå till affären (om det inte är brotom på grund av stängningsdags å så...), man kan åka kollektivt så gott det går, köpa ekologiskt (visst det kostar lite mer, men om fler köper, så blir det billigare...), man kan köpa när odlat och en massa andra sådana saker...
Dessa är några saker som är små och inte så svåra, men de gör skillnad...

onsdag 11 juli 2007

Studera vidare...

Idag fick jag äntligen skickat iväg ansökan till Högskolan Väst och Göteborgs Universitet, som jag tänkte ett tag. Så vi får se om jag kommer in.

tisdag 10 juli 2007

Miljöpåverkan!

Jag skulle kunna skriva så mycket om miljön och om att man ska arbeta för en bättre miljö. Men det finns så många andra som gör det så bra. Så därför på pekar jag bara hur beroende vi är av miljön och att vi måste arbeta för att inte förstöra den.... Den ger ju oss luft, vatten, energi från solen, mat och en massa anat... Det är därför så viktigt att vi är rädda om miljön och arbetar för att inte förstöra den mer...

Psykisktvälbefinnande

Man borde prata mer om psykiska sjukdomar, skönhetsideal, självförtroende, mobbning, psykisk icke välbefinnande, sex & samlevnad. Man borde se till att det kommer in mer på schemalagt tid i skolan. Så att man kan se och förstå när någon mår dåligt. Så att vänner, familj och myndigheter kan ingripa snabbt. Då minskar risken för självmord.
Man måste satsa mer på psykvåren. Att få vård i tid gör så mycket.
Jag kan hålla på att prata om sådana saker i all evighet... Det är sådana viktiga ämnen!
Man kan inte ge upp om dem som mår dåligt. Det är då de behöver oss som mest. När jag var på förbundsstämman i maj och Fredrick Federley höll sitt sista tal som förbundsordförande så sa han nåt som träffade mig rakt i hjärtat Han sa: Att det finns inga knivar, ingen medicin och inga kuratorer som hjälper lika bra som riktiga vänner... Och just därför måste vi fortsätta att vara så goa mot varandra som vi är...
Och då kände jag att han har så himla rätt....

måndag 9 juli 2007

Monas tal....

Jag såg på en liten del av Mona Sahlins tal i Almedalen förut... Hon sa att hon ville att Vuxenskolan skulle finnas kvar. Och att man ska ha en chans att få en andra chans. Och att regeringen vill ta bort den chansen. Men är det inte bättre att man klarar skolan. Så att man inte behöver en andra chans. Utan att man klara det på den första chansen?

söndag 8 juli 2007

Almedalsveckan via TV:n

Som jag skrev den 7:de juli så hade jag velat vara med på Almedalsveckan. Av ren slump så snubblade jag över 24 Direkt för ca 1 timme sedan... De skulle sända direkt från Almedalen. Anders Carlgren (C), miljöminister. Han talade om miljöpåverkan.

Vattenförgiftning!

Man kan läsa överallt om översvämningarna i Småland, och när Tushamin i Asien var stog det i varenda tidning, det finns massor av exempel på olyckor, krig och katastrofer i hela värden som massmedia tar upp. Massor av händelser där massor av folk dör eller drabbas samtidigt. Men man tar sällan, eller nästan aldrig upp händelser där folk dör en efter en. Jag läste nyss en artikel på DN (via Internet) om det arsenik förgiftade vattnet i Bangladesh. Där dör flera miljoner. Många lever med svåra sjukdomar. Till exempel cancer. Många får fel diagnos. Och det finns inte mycket läkarna kan göra åt det. Det bästa vore att se till att det fick rent dricks vatten.
Tänk att det är år 2007 och miljontals folk dör på grund av vatten förgiftning. Det känns skrämmande. Att jag kan dricka rent vatten direkt ur kranen, välja vilken mat jag vill ha, få bättre sjukvård, bara för att jag bor på rätt plats i världen. Medans de som bor på fel ställe får gå flera kilometer för att hämta vatten, vatten som ibland är förgiftat, de får kämpa för maten (de kan inte välja om de vill ha tacos eller gröt på talriken...), och de får sämre sjukvård. Och allt det bara för att de bor på fel ställe på jorden.
Det är inte så svårt att fixa rent vatten. Vi tar det för en självklarhet att det ska finnas rent vatten i våra kranar. Vi undrar vad som händer när det inte kommer något vatten (om det är något som har gått fel..), då kontaktar vi bara en valtmästare, en rörmokare eller en annan yrkesman. Och det fixar det. Vi är så bortskämda. Att kunna ta sånt för givet!
Om alla människor i den rika delen av världen skulle skänka 1 krona eller en femma, så skulle mycket av dessa problemen med det förgiftade vattnet kunna lösas.


Almedalsveckan!

Den börjar imorgon. Jag önskar att jag kunde vara där. Men eftersom jag jobbar alla dagar förutom en dag nästa vecka så kan jag inte vara där. Jag hoppas att jag är där nästa år.

onsdag 4 juli 2007

Det känns roligt....

Ända sen stämman har jag märkt när jag pratar med folk (både personer jag känner och helt främande personer) att när man berättar att man är politiskt aktiv (oavsett om man berättar att man är med i CUF eller inte...) så tycker folk att det är roligt och bra. Det känns verkligen roligt tycker jag.

tisdag 3 juli 2007

Avdelnings och välkommst - möte!

Igår hade min avdelning (Vänersborgs avdelning) ett möte för att välkomna min lillasyster Therese till CUF. Så välkommen Therese till CUF å till vår avdelning... Det var hennes första möte. Efteråt så frågade jag henne vad hon tyckte om det. Hon sa att det var kul...
Under den träffen så passade vi på att ha ett möte. Där jag blev omvald som avdelnings ordförande (tackar för förtroendet...), Madde blev vald till kassör och Therese blev vice ordförande. Grattis Madde till posten. Men framförallt Therese ett jätte stort grattis till din post.
Under träffen/ mötet så hade vi det trevligt. Vi åt lite, spelade kort å umgicks.

söndag 1 juli 2007

Ratad från folkhögskolan!

Det är ju helt ofattbart att en människa som inte kräver något extra stöd inte ska få komma in på en folkhögskola (Folkhögskolan Stensund), bara för sitt handikapp. Det står ju till och med på folkhögskolornas hemsida att deras skolor ska vara tillgängliga för personer som har det lite svårare att vara med i samhället.
Idag tar DN Nätupplaga upp händelsen med Jakob Linde som blev ratad från folkhögskolan Stensund på grund av sitt handikapp. Jakob är diagnoserad med Aspergers syndrom.
Läs artikeln på http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=666620