söndag 30 september 2007

Distriktsmöte

För ett tag sedan hade mitt distrikt ett möte. Vi bestämde att vi ska träffas imorgon. Och att de som vart på Maktsamlingen ska dela med sig av sina lärdomar. Jag känner mig väldigt peppad inför mötet imorgon. Har fått en massa inspiration Så nu ska vi sätta lite fart och liv i oss.

fredag 28 september 2007

Jag är så arg!!!!

Jag är så arg!!!!!!
Jag är så irriterad!!!!
Jag är så förbannad!!!
Jag är så trött på....
att sexsynen är som den är... att synen på sexuellt utnyttjade och våldtagna är som den är... att allt sånt ska vara så tabubelagt... Jag vill ut å demonstrera mot detta... jag vill göra en sexrevultion... för en mer öppen syn på sex...
Jag vill ta upp kampen för sex... för våldtagna... för sexuellt utnyttjade...

torsdag 27 september 2007

Burma

Nu står det mycket i tidningar, på bloggar och det syns även i TV om Burma. Jag tycker det är bra att media och folk uppmärksammar det. För Burmas folk har vart förtryckta alldeles för länge. Jag hoppas bara att regimen kommer att lyssna på omvärlden och framförallt på Burmas folk.
Läste nyss på CUF:s hemsida, det Magnus Andersson skrivet. Tyckte att iden med att bära en röd tröja för att stödja munkarna i Burma, är en jätte bra ide. Blev änna sugen på att hoppa på den iden.

tisdag 25 september 2007

Tysta bloggare och sexualitet

Jag har kollat runt på nätet nu efter att jag kommit hem från Maktsamlingen med CUF i Göteborg i helgen. Det har varit en del diskutioner om det med att tysta bloggare. Och nyss så läste jag Hanna Wagenius blogg. Det var så himla rätt och så himla bra skrivet. Det fick mig att tänka till. Det fick mig att få kämpar glöd. Så jag tipsar er att läsa hennes blogg. Som jag har länkat här... Länk
Så nu har jag tänkt att kommentera dessa sakerna...
Till att börja med så har vi yttrandefrihet i detta landet. Jag tycker att det är väldigt tråkigt när någon tystas. Om man inte gillar det den pratar eller skriver om... så tysta den inte. Våga ta diskutionen. Och vill man inte diskutera det. Så låt andra ha sin åsikt. Alla är vi olika personer. Men olika erferenhetr och olika syn på livet. Vi lever olika liv.
Sen så det som Hanna tar upp det med sexualitet. (Jag ska inte skriva för mycket om det. För Hanna gör det så bra.)
Det sägs att synen på sex är så himla öppet nu för tiden. Men jag vet inte om jag kan hålla med om det. För människor känner sig fortafarnde hämmade på grund av synen på sex. Och det är faktiskt pinsamt att vi 2007 inte är så öppna angående sex. Visst, sex är nåt intimt och personligt. Men just eftersom det är personligt, så borde man också få ha sex på det sättet man själv vill. Så länge alla inblandade parter är med på det. Ingen ska få säga till dig hur du ska ha sex. Men det är tyvärr inte så i dagens samhälle. Tjejer ska vara inaktiva, snälla, vilja ha, men inte vilja ha. De ska ta för sig. Men de ska inte ta för sig. Killar ska ta för sig, de ska lyssna på tjejen, de ska vara tuffa, men snälla, romantiska, passionerad och rakt på. Inte konstigt att folk blir förvirrade i sin sexualitet.
Jag kan skriva hur mycket som hälst om detta ämne. Men jag referar till Hanna, för hon gör det så bra.

söndag 23 september 2007

Det finns fler å mer...

Tydligen fanns det två till C - klubbar på Qx... en CUF och en för HBT... super kul...

Qx

Det var lite skoj nu... för en stund sedan fick jag reda på att Fredrick Federley har en sida på Qx. Och via honom så hittade jag klubben Centervänner. Skoj...

Maktsamlingen

Kom hem för en liten stund sedan från Maktsamlingen i Göteborg (CUF). Det var jätte roligt och lärorikt. Det var skoj att träffa nya och gamla vänner. det känns som om jag vågar och kan mer. Vi pratade mycket om jämndställdhet. Och om att nå ut i media. Det känns som om jag har fått mer energi att arbeta. Hoppas att vi träffas snart igen.

tisdag 18 september 2007

Åldergräns på internetcaffe'r

Jag har inte sett/ hört så mycket av förslaget om att sätta åldersgräns på internetcaffe'r. Men det lilla jag vet om det, så verkar det ju rent ut sakt löjligt. Det drabbar ju bara de ungdomar som inte har tillgång till en dator på annat sätt.
Att ha tillgång till en dator i dagens samhälle är viktigt. Mycket information får man via datorerna. Många skolarbeten ska göras på datorer. Det är enklare att hålla kontakten med folk via datorer (t.ex mail...). Så det med att det är ohälsosamt att ungdomar sitter vid datorer är ju bara löjligt. För visst är det inte bra att sitta för mycket vid datorerna. Men det är inte hälsosamt med något om man gör det för mycket. Om man tränar för mycket är det inte bra. Det är inte bra att jobba för mycket. Det är inte bra att äta för mycket, o.s.v.
Det är farligt att leva. Man kan bli på körd om man går över gatan.

, nu ska jag fortsätta att plugga.

Plugga

Sitter i soffan och läser för fult i en kursbok. Det är lite svårt att förstå. Men det är väldigt intressant. Ska sitta uppe ett tag till och plugga. Imorgon ska jag till Universitetet. Jag å min kurskompis ska sitta å plugga tillsammans lite innan lektionen börjar 18.15. Så imorgon ska jag plugga, plugga och åter igen plugga.

måndag 17 september 2007

Det har bara gått ett år

Lyssnade nyss på P3 Rond. Där de bland annat diskuterade vad folk tycker om Alliansens politik efter 1 år. Det roliga är att de som tycker illa om Alliansen verkar inte tänka på att genomföra politik tar tid. Jag menar det har bara gått ett år. Så sluta gnäll, vänta tills mandat perioden är slut. Så att saker hinnat hända och blivit en del av vardagen.

Alliansen 1 år

Det är många som skriver om Alliansens 1 års - dag nu. Så därför tänker inte jag tjata om det. Men jag tar upp det i alla fall. Så grattis till alla Allinasare. Det är bara att fortsätta... för nu är det början på år 2.
men nu ska jag göra några ärenden och plugga.

lördag 15 september 2007

Sex!

Nu den senaste tiden har man kunnat läsa/ höra om Mijlöpartiets förslag och och även från andra håll om samtyckets lagstiftningen. Jag har inte läst/ hört hela fröslaget. Men jag tycker det verkar bra det jag hört/ sett av det.
Men jag tycker också att det ska till en attitydförändring när det gäller sex. För visst har synen på sex förändrats, men om jag ska vara ärlig, så har den inte blivit tillräckligt bra än. Det ska vara fritt att han sex med vem man vill. när man, hur man vill, med hur många man vill. Det ska inte förskomma skrämmselpropaganda om att sex är farligt. för det är det inte. Det handlar bara om att hantera det på rätt sätt. Precis som med allt annat. Skyddar man sig, har bra hygien och använder suntförnuft så kommer man långt.
Även sexualundervisningen i skolorna måste bli bättre. För visst många skolor har en bra sexualundervisning. Men det är minst lika många som inte har det.

torsdag 13 september 2007

Modersmål

På Argument i SVT 1 diskuterar de just nu om vi i Svergie skall byta modersmål, från svenska på engelska.Det är en korkad ide. Språket är en del av folk identitet. Så därför bör man inte ta bort svenska som modersmål. Men jag har inget emot att vi blir bättre på engelska. Men det är en helt annan sak.

tisdag 11 september 2007

Hänvisar

För alla er som undrar varför jag slutat att skriva om den politiska värden, så ge inte upp jag är på väg tillbaka.. men jag har hållt på med att plugga, jobba å fixa saker. Sen så är det så många andra som skriver så bra... jag hänvisar till min lista av Centerpartister som bloggar. Ta en skärlig kick in på Annie Johanssons blogg. Där ska ni kolla in texten om samtycke.
Nu är det natten för mig...

måndag 10 september 2007

Ikväll

Nu under kvällen och inatt är jag hos min kompis Carro. Hon har hjälpt mig att komma igång med att plugga... (Tack, Carro!) En av hennes grannar kom över förut. Vi satt en bra stund alla tre och pratade om allt möjligt... Det var jätte trevligt. Vi hade vår egen version av "Så ska det låta" och en av våra samtals ämnen var invandrar politiken... det visade sig att vi alla är borliga.

Plugga

Känner mig riktigt stolt nu... Har läst en del på engelska i en av våra kursböcker... börjar komma in i det nu.... (Jag är inte bra på engelska... så vi får se hur mycket av det som jag verkligen fattade...). Men imorgon ska jag plugga ännu mer.... och förhoppningsvis förstå ännu mer... Pappa kanske kommer till mig och hjälper mig.

onsdag 5 september 2007

Studerande

Så igår kväll var det då dags att börja på Göteborgs Universitet. Och det gick ju bra.... precis som jag trott, men man var ju bra nervös i alla fall. Idag blir det min andra kväll där. Sen åker jag hem till Uddevalla och sover hos en vän. (Ska upp och jobba imorgon och jag kommer hem sent ikväll...) Men nu ska jag kolla upp en del saker och sen ska jag ut på stan å kolla runt...

måndag 3 september 2007

Imorgon gäller det

Sitter nu hemma i lägenheten å kollar runt lite, jag håller på att packa för imorgon (ska ju sova hos farmors bror) och håller på att prova kläder. Jag är jätte nervös för hur det ska gå och vad alla ska tycka å tänka om mig. Men det kommer nog gå bra. Det ingår ju att vara nervös...
Och jag vet inte hur man hittar i Göteborg.... Tur att Pa (Farmors bror) kommer och möter mig på Nils Ericssons terminalen.
Nu får jag fortsätta göra mig iordning å sedan lägga mig.

lördag 1 september 2007

Det blir mycket vad man gör det till...

För ett tag sedan så fick man höra och läsa i TV och tidningar att medlemsantalet i ungdomsförbunden och de olika partierna har sjunkit sedan 90 - talet. Jag sitter nu här och funderar på varför... Jag kan inte säga att jag vet varför. men jag tror att en bidragande orsak ofta kan vara att i media och även i andra sammanhang så vissas det ofta upp en väldigttråkig bilda av politik. T.ex att man bara sitter å diskuterar, att det är en massa nedlottningar av sina motståndare o.s.v.
Det tycker jag är väldigt synd. Önskar att fler kunde få se allt det roliga som jag har upplevt genom mitt politiska engagemang T.ex har jag fått fler vänner, åkt till Kalmar på förbundsstämma, till Stockholm på kurs, fått ett större självförtroende och vuxit som människa. Det finns säkert mer, men det kommer jag inte ihåg nu.... Ja, just det under valet 06 så gick vi omkring i läkarrockar på stan, först kändes det lite konstig, men det var jätte roligt... Det var en till sak... Och det kommer fler saker hela tiden.

Det finns massor av sätt att syssla med politik på. Och visst sitta på tråkiga möten kan vara ett sätt. men det blir mycket vad man gör det till. Så det är inte bara att sitta på tråkiga möten och prata om tråkiga saker.

Partistämman, insperation och Farmor.

Såg underdagen en del av partistämman i Kalmar på TV:n. Det jag såg så var det mycket bra. och jag blev väldigt stolt över att vara både centerpartist och CUF:are. Men framför allt för att vara CUF:are. Det var många från CUF som gjorde bra ifrån sig och sa bra saker. Säger bara en sak. Kör hårt!
Såg också en tillbakablick när de visade Magnus Anderssons och Maud Olofssons tal. Magnus, det gjorde du jätte bra. Tyvärr såg jag bara lite av Mauds tal. men det jag hörde lät bra. Farmor ropade att maten var klar... Sitter hemma hos henne nu. Och mina två småsystrar är också här. Vi hade den äran att prata lite politik underdagen. Det som var det roliga med det, är att vi var överens. Så vi häll på att prata om hur de ska gå till väga.
Tidigare imorse medans jag fortfarande var hemma hos pappa (som jag åkte till igår...), så såg vi en del på det också.... (gick tydligen i omgångar...) så gav det mig inspiration till att försöka påverka ännu mer i min hemkommun.
Men nu ska jag snart gå tillbaka till de andra, vi pratade om att spela nåt spel.