onsdag 31 oktober 2007

Burmas Munkar

Kan bara säga att det är bra att munkarna i Burma fortsätter. Hoppas bara att omvärlden också gör det. Vi får inte hålla tyst...

söndag 28 oktober 2007

Moderaterna sa ja...

Har inte bloggat nåt de senaste dagarna, för jag har vart hos mamma.
Jag är väldigt glad för att moderaterna bestämde sig för att vara för könsneutraläktenskap. Kan bara säga tack till alla moderater som röstade för.

torsdag 25 oktober 2007

Burma och äktenskap

Det har nu gått en tid sedan upproren i Burma. En del sa att de var rädda att Burma skulle glömmas bort efter 2 månader.. Nu har det börjat tystna om Burma. Och visst har de kommit andra viktiga diskutioner. Men detta är en sådana viktiga grejer. Att stödja å hjälpa Burmas befolkning att få leva i demokrati. Så vi måste fortsätta att framföra det hela tiden och inte hålla tyst. Glöm inte det som hände i Burma!

Sen så har vi den nu så aktuella diskutionen om könsneutraläktenskap. Jag har redan skrivit om det. Så därför lägger jag bara till lite. Äktenskapet är fortfarande precis samma sak, även om man säger ja till könsneutralaäktenskap. Den ända skillnaden, är den att den gäller för alla....

tisdag 23 oktober 2007

Könsneutraläktenskap - JA!

Nu är debatten om könsneutraläktenskap igång igen.
Jag är helt för könsneutraläktenskap. För mig finns det inga bra argument varför det inte skulle finns. Det finns bara argument till ett ja.
Ingen har väl nåt emot att bli älskad?! Ingen har väl nåt emot kärleken?! Känslorna är den samma mellan ett homopar som mellan ett hetropar.
Jag vet att jag skrivit om detta förut. Så jag tänker inte skriva så mycket.
Men det är inte HBT - personer som utgör nåt hot, de är inte HBT - personer som våldtar barn. Utan det är den trångsynthet som finns och det är pedofiler.
Ett argument från nej sidan är att man vill skydda barnen. Vad då skydda barnen?! Barnen lider inte av ett homoäktenskap. Men de lider av pedofiler, mobbing, trångsynthet, hat och en massa annat sådant Men bara för att man är HBT - person, så betyder det inte att man är nåt av dem sakerna jag räknade upp.

söndag 21 oktober 2007

Demokrati

Läste nyss på politiker bloggen. Där stog det om att Socialdemokraten Monika Rydin hade ta bort Sd valsedlar vid rösträkningen. Jag förstår om hon inte vill att Sd får en maktposition Men jag anser att det är fel sätt att motarbeta dem. Man kan ta debatten med dem, man kan motbevisa dem och det finns säkert nåt mer sätt. Men att ta bort valsedlar där de är förkryssade är fel. Det är ett hot mot demokratin när någon gör så. Man måste värna om demokratin. Det är inte en självklarhet

lördag 20 oktober 2007

Intressant diskussion

För en liten stund sedan hade jag en diskussion med en Nationaldemokrat. Vi diskuterade invandrare. Det var en spännande och givande diskussion. Det märktes att vi hade väldigt olika syn på det. Och jag fortsätter gärna den diskussionen en annan dag, men jag måste plugga nu.

torsdag 18 oktober 2007

Sluta!!!!

Under den senaste veckan har jag läst i tidningar, på Internet, hört på radio och sett på Tv om flera fall om våldtäkter. Nu är jag trött på alla våldtäcker. Detta kommer att låta knäppt.... Men snälla alla ni som våldtar, sluta med det!
Jag behöver inte motivera min uppmaning. Det finns så många skäl. Men det största skälet är att det som blir våldtagna går igenom ett rent helvete.

Riktiga jobb

Lyssnade lite nyss på en debatt i 24 DIREKT. De pratar om arbete. Socialdemokraten Lussiano Astudilio säger att de vill höja arbetsgivarkostnaderna för unga igen. För att de ska kunna ge ungdomar praktikplatser istället. Vad är det för en jävla ide?!
Det gör mig arg! Jag känner inte en ända människa (ung som gammal) som vill ha en praktikplats hellre än ett riktigt jobb.

tisdag 16 oktober 2007

Rätt till sin egna kropp....

Läste nyss Marie Wickbergs blogg. Den fick mig att tänka till. För jag brukar inte orka läsa om våldtäcker i tidningar och så. För det står så ofta om det. Och det är väldigt lika varandra. (Ingen ska nu tro att jag inte bryr mig. Jag bryr mig i allra högsta grad. Jag tycker det är så fel med våldtäcker. Att man kan göra nåt sådant?!)
Men nu när jag läste hennes blogg, så täckte jag att det hon skrev är så rätt. Kunde inte skrivit det bättre själv.
Varje människa, ung som gammal, kvinna som man, har rätt till sin egna kropp. de har rätt att ångra sig, och säga: Nej, jag vill inte ha sex nu.
för att inte trötta ut er med mitt ältande, så tycker jag att ni kan kolla in Marie Wickbergs blogg.

Könsneutraläktenskap

Läste på CUF:s hemsida om debatten om könsneutrala äktenskap. Som det står där, så tycker många CUF:are att det ska vara en självklarhet. För mig är det en självklarhet. Kärlek är vakert oavsett vem som är kär i vem. Det handlar fortfarande om samma känslor Och det är inget fel med att älska någon av samma kön. Dessutom har ingen annan de som ska gifta sig med att göra med vem som gifter sig med vem.

måndag 15 oktober 2007

Ikväll

Nu på kvällen hade mitt distrikt (CUF) ett möte... vi var ett gäng tjejer som var övertrötta, flummiga och vi skrattade mycket. Men vi kom fram till många bra saker. Så nu kommer det att hända saker. Det ska verkligen bli kul.
Om ca 2 veckor igen har vi ett nytt möte. Får se vad som händer då....

fredag 12 oktober 2007

Kärlek, Bisexuell, Homosexuell och Hetrosexuell

Jag ser nu på "Efter Tio" med Malu Vounsivers på TV4. Kim Kärnfalk är med och pratar om olika uppbrott.
Kim sa bland annat att folk vände henne ryggen efter att hon är bisexuell och sedan gifte sig med en man.
Jag kan inte fatta att folk vände henne ryggen för det. Man väljer ju inte vem man ska vara kär i. Och dessutom så innebär bisexullitet att man kan bli kär i båda könen.
Det är homosexuellitet som innebär att man blir kär i en av samma kön. Och hetrosexuellit att man blir kär i en av det motsatta könet.
Hoppas att jag var tillräckligt tydligt med begreppen nu.

måndag 8 oktober 2007

Ska bli gott

Idag har tiden flugit iväg... Känns som om jag inte hunnit med allt jag borde. Men det ska bli gott att åka hem till mamma om en stund.

onsdag 3 oktober 2007

Det blev bra....

Möte blev bra. Vi bestämde många bra saker. Känns gott att vi är på gång nu.