onsdag 28 november 2007

Distriktsmöte och julbord med Centern å Centerkvinnorna

I måndags kväll var jag på distriktsmöte med Centern och Centerkvinnorna i Norra Älvsborg. Och vi hade ett lite och trevligt julbord innan. Vi diskuterade många saker. Det var många personer jag inte träffat tidigare, men även en hel del som jag hade träffat. Vi tog kort på oss i Centerkvinnorna. Jag tänker försöka lägga upp den bilden i helgen, när jag kanske har haft lite mer tid på mig att förstå min nya mobil.

lördag 24 november 2007

En dag på stan med aliansen och boykotta "köp fria dagen"

I förmiddags var jag, en till från Centern i Uddevalla och några till av våra alliansvänner ute på stan idag och delade ut kortinformation om vad vi gjort (här i Uddevalla) och vad som vi skall göra. Det gick jätte bra.

Håller med Anders om att Magnus Andersson gör väldigt bra ifrån sig under kampanjen. Han visar på ett bra sätt att vänsters solidaritet inte gör rätt för sitt namn. Jag tipsar er att kika in på Anders blogg, har har skrivit väldigt bra om det. (Har honom länkat här på höger sida...) Jag tänkt på samma sätt att köper man nåt från en affär så ger det pengar både åt affärens personal och åt dess leverantörer och leverantörernas personal och så vidare. Så därför köpte jag lite mat, julgranspynt och några julklappar.

Och föresten Christer Mellberg och Johan Petterson skriver också bra om det på sina bloggar. Har dem länkade här på höger sida...

onsdag 21 november 2007

Åter hemma

Har nyss kommit hem från ett dygn med CUF i Göteborg. Det var väldigt roligt att vara där och vara med dem ute på en skola. (Tack för denna gång... )
Hvitfeldska gymnasiet
fick bästa betyg hittills.
Magnus Andersson var också med. Han har skrivit väldigt bra om idag på sin blogg. Hans blogg har jag länkat här till höger sida.

tisdag 20 november 2007

Tack för en trevlig kväll

Nu under kvällen var jag hos Ida Karlsson i CUF i Göteborg. Det var ett trevligt gäng. Vi fikade och pratade om allt möjligt (Kampanjen, förbundsstämmor, Sverige Demokrater, böcker med mera...)
Tack för fikan...
Just nu sitterjag i soffan hos min ingifta släkting Josef. Så snart är det natten. Ska upp tidigt imorgon och ska på skolpresentation.

måndag 19 november 2007

Helgen och morgon dagen med CUF i Göteborg

Under helgen har jag blandat annat vart hos min mamma. Jag kom hem idag. Har ringt runt en del till bland annat CUF i Göteborg. För jag ska dit imorgon. Det ska bli riktigt skoj. Vi kommer att prata en del, fika och så kommer Magnus Andersson dit.

lördag 17 november 2007

Skolan och välbefinnande

Idag såg jag en repris av Argument på SVT1. En av debatterna handlade om den svenska skolan och betyg. Det var väldigt intressant. Men nåt som störde mig hela tiden var att ingen av dem som debatterade nämnde inte ens en ända gång elever och lärares hälsa. Det gjorde mig väldigt irriterad att de snackade om betygens vara eller icke vara och att elever ska ha bra betyg.
Vad fan spelar det för roll om någon har bra betyg om den mår så dåligt att den tar livet av sig?!
Är inte psykiskt välbefinnande minst lika viktigt?
Och om man mår psykiskt bra så gör man också mycket bättre ifrån sig. Oavsett om det gäller jobb, skola, fritid, sömn, privatliv eller vad det än nu är man gör. Allt är så mycket lättare om man mår bra.
Så när man pratar om skolan, så glöm inte att se till att det finns bra resurser för att lärare och elever ska må bra också. För det måste finnas plats för välbefinnande och inte bara kunskap.
Man får dessutom plats med mycket mer kunskap i huvudet om man inte har massa problem att tänka på och om man slipper må dåligt.

Solidaritet på riktigt och Johan Pettersson

Jag tipsar er att kicka in på Johan Petterssons blogg, han har skrivit mycket läsvärt, speciellt nu om det med solidaritet. (Jag har honom länkad här på höger sida.)

fredag 16 november 2007

Gårdagens distriktsmöte

Igår blev det inget distriktsmöte, för det var några som var bortresta och någon var sjuk. Men vi två som kom bollade ide'er. Och så träffade vi några av Centerkvinnorna som också hade en träff. Vi satt ihop med dem å fikade å diskuterade kommande saker. Det var väldigt intressant och roligt. Tack för allt och för den goda fikan.

torsdag 15 november 2007

Distriktsmöte

Nu har det blivit torsdag, men jag skriver ändå imorgon, för det kommer att kännas som det. Så imorgon ska jag på distriksmöte. Det ska bli riktigt kul. Vi har ju en del att diskutera nu med det med Kampanjen som vi i CUF dragit igång å så.

tisdag 13 november 2007

Solidarite't

Vad är solidarite't? Enligt Norstedts svenska ordbok, är det: känsla av samhörighet med och beredvillighet att stödja och hjälpa andra människor särsk. sådana som tillhör den egna gruppen.

Idag släppte CUF sin kampanj om solidaritet. Det finns flera som har skrivit om det. Några av dem är: Magnus Andersson, Marie Wickberg och Hanna Wagenius. (Jag har länkar till derras bloggar hät på sidan.)

Det finns så mycket jag vill skriva om det. Men jag tycker att dem ovannämda redan gör det så bra. Så jag tipsar er att läsa derras sidor istället och att kolla in www.riktigsolidaritet.nu

måndag 12 november 2007

Seminarium i Göteborg

Idag har jag vart på ett seminarium om mångfald i Göteborg. Det var väldigt givande. Det var en del prat om Svergie Demokraterna. Och en del histroria i sådanna grupper. Och vi diskuterade en del om att våga ta debatten med Svergie Demokrater och liknade grupper. Och hur det kommer sig att de har fått så måmga platser i kommuner m.m.
Det var spännande.

söndag 11 november 2007

Våga se!

Jag ser nu på SVT 1, det är Agenda. Där har dem tat upp det med fosterhem/ fosterbarn och det som hände på den finska skolan nu i veckan. Det satte igång lite tankar hos mig...

Vi måste våga se! Vi måste våga se det hemska i samhället... När någon mår dåligt (så väl fysiskt som psykiskt), när någon far illa, när nåt inte står rätt till... Ja, listan kan göras lång.
Men vi måste våga se de saker vi inte vill se, det vi inte vill veta, det som inte borde vara verklighet.
Och det gäller oss alla... för alla kan drabbas...
Om vi blundar för det, så kommer det aldrig bli bättre...
VÅGA SE!!!!!!!

onsdag 7 november 2007

Demokrati

Många har skrivit om det som Magnus har skrivit nu. Och jag kan inte annat än att hålla med Magnus. Dekomkrati är inte att man förbjuder yttreandefrihet, det är inte att man förbjuder frittänkande eller att man fängslas för att man har fel åsikter. Det är där emot:

Vad kännetecknar en demokratisk stat?

* Fria, hemliga och regelbundna val, i vilka allmän och lika rösträtt gäller.

* Politiska friheter, partier och kandidater kan konkurrera om medborgarnas röster, på lika villkor, utan att våld eller hot om våld förekommer.

* Rättstatsprincipen (rule of law). Att de folkvalda fattar beslut i enlighet med gällande lagstiftning, att valresultaten respekteras, att dessa ligger till grund för regeringsbildandet samt att den verkställande makten kan avkrävas ansvar för den förda politiken.

* Inga dolda makthavare (ex. militären i Turkiet, Latinamerika

Det skrämmer mig...

Har tänkt lite på det seminariumet jag gick på. Det känns så skrämande att folk är så främligsförjäntliga. Och att folk blandar ihop religion och etcisitet.
Jag menar folk har samma grundläggande behov. Och det finns lika många svenskar som är skitstövlar som det finns utlänningar som är skitstövlar. Det handlar mycket om att lära sig att möta varandra, acceptera och respektera varandra. Detta ska vara ett fritt land. Låt det då vara det. Även om man inte gillar någon. Så strunta i den personen. Man behöver inte gilla alla. Bara acceptera varandra. Innan ni börjar hata ett visst folk, så kan ni väl ta reda på fakta om dem och deras kultur.

måndag 5 november 2007

Kvällens seminarium

Jag lovade ju att skriva om kvällens seminarium. Det skulle nog ha vart mer intressant om föreläsaren inte hade vart så monotom. Hade svårt att hålla mig vaken, men mot slutet började föreläsaren leva upp lite. Sen så fick man ställa frågor efter att föreläsaren hade pratat färdigt. Det var intressant, man började tänka till. Synd bara att jag missade så mycket när jag nickade till.

Ikväll 19.00

Klockan 19.00 ikväll ska jag på ett seminarium med bland andra Sverige Demokraterna i Uddevalla. Vi får se vad det har att bjuda på. Både partier och allmenhetem är bjudana. Jag lovar att jag skriver mer om det efteråt.

fredag 2 november 2007

Att kunna hjälpa till...

Jag har läst en del om att Burmas munkar börjar med fredliga protester igen... Och det är toppen. För ett litet tag sedan läste jag i Metro att man borde skicka sina använda trosor till Burmas regim För att juntan tror att de förlorar makten om de kommer i kontakt med kvinnounderkläder. Jag tycker att det låter lite roligt. Men om det skulle funka så är det ju bara bra. Om jag skulle kunna hjälpa Burmas befolkning genom att skicka mina begagnade trosor till juntan, så gör jag gärna det...