måndag 31 december 2007

Gott Nytt Ar!

Gott Nytt Ar pa er alla!
Ska nar som helst ut pa party med min kusin o hennes pojkvan o vanner. Skriver mer en annan dag... har lite brattom...

söndag 30 december 2007

Polen och Butto

Nu har jag vart i Polen i lite mer an ett dygn... (de har inte alla bokstaer, sa jag skriver konstigt).
Har sett stan (vet inte hur man stavar den, sa jag gor det senare...) och tat det lungt. Idag var vi pa marknaden. Mina kusiner o min faster har 2 hundar, de ar jatte fina. Sa vi har myst med dem...

Laste idag Fredrick Federleys blogg och han skriver sa bra om mordet pa Butto. Sa istallet for att jag ska skriva om det... sa las hans blogg... Har den har pa sidan...

Sa snart ska jag sova, det kommer en dag imorgon ocksa...

onsdag 26 december 2007

Inför resan...

Sitter här hemma och försöker packa väskan inför fredag, då jag åker och hälsar på min släkt i Polen. Jag har inte träffat dem på flera år och jag reser själv... så jag är nervös....
Så det ska bli gott att åka hem till mamma imorgon och bara ta det lugnt.. Hon kör mig till City airport (Göteborg) imorgon. Jag vet... flyg är inte miljövänligt. men jag hittade inget bra tåg eller så...
Eftersom jag kommer att vara bortrest så får ni förlåt mig i fall jag inte bloggar så mycket. Men jag lovar att jag ska försöka...

söndag 23 december 2007

God Jul!!!!!

Maten är klar, julpyntet öppe, julklapparna köpta... ska bara slå in dem.... Ha en god jul!
Ät riktig god mat å ha riktigt trevligt....

lördag 22 december 2007

Bara maten kvar....

Nu är julstädet färdigt... ska bara lägga tillbaka mattan å så... sen så återstår bara potatisgratängen till julafton och bullarna å ischokladen... Potatisgratängen gör jag nog imorgon... ischokladen idag... bullarna får vi se...

Bilden jag lovadeHär är bilden som jag lovade (på mig och några andra Centerkvinnor...)
Jag är den lilla tjejen i röd/svart, längstfram. Brevid mig till vänster sitter Marian. Snett över mig till höger om mig är det Ann-Marie och brevid henne står Elisabeth (På grund av att jag är dålig på namn, så kommer jag inte ihåg vad dem andra heter... har inte träffat dem så mycket....)

Julstämmning!

Jag funderar idag på vad julstämning är och vad det innebär för mig.
Det är så mycket som ska fixas. Mat, julklappar, julgran, julpynt m.m.....
Men egentligen så är det ju inte allt det de handlar om...
Utan det handlar om att träffa sina nära och kära. Och att låta dem veta att de betyder nåt för än. Så nu skickar jag en jultanke till alla mina nära och kära. Plus en till alla er andra.
(Jag hoppas att jag visar för er som är viktiga för mig, att ni är just viktiga....
Om inte, säg till mig... )

fredag 21 december 2007

Ge mer blod!

Det är jätte bra att socialstryelsen bestämt sig för att dra ner på för män som har haft sex med andra män. Men jag tycker att man borde ta bort den helt och hållet. Jag menarbara för att två män har sex med varandra, så tar de inte större risk än om en man och en kvinna har sex. Risken för sjukdomar är lika stor. Så det är att diskriminera homosexuella män. Och visst då kan man tycka att man borde ha en karens på 6 månader även för människor som haft sex med motsatta könet. Men då skulle det vara så många som inte kan eller avskräcks från att ge blod, så det skulle inte funka.
Det bästa man kan göra är att upplysa om sjukdomar som smittar via blod (och sånt), prata med dem som ger blod (så att alla är säkra på att de inte bör på en sjukdom och är man osäker, så får man kolla sig...) och sedan låta blod givande starta för fulla hals... Då kan man rädda fler liv och ingen blir diskriminerad
För bara för att man är homosexuell, så bär man inte på en massa sjukdomar.

onsdag 19 december 2007

28/12 - hälsar på släkten

Igår bokade jag en resa till Polen. Ska hälsa på min släkt där. Det ska bli jätte kul. (Vi träffas inte så ofta...) Har köpt en födelsedagsprisent till min faster (som jag kommer att träffa då...) fyller 50 år i Januari. Jag kommer att vara där mellan 28/12 2007 - 11/1 2008. Jag lovar att försöka blogga där ifrån. Men lovar inget.

Skolprat

Igår (måndag) kväll var jag på en träff med Centerkvinnorna. Vi åt risgrynsgröt och hade en lite kaffe efteråt.
Vi pratade om skolfrågor och lite annat också...
Det var väldigt intressant.

söndag 16 december 2007

Svenska Hjältar!

Sitter och ser på TV3:s Svenska Hjältar. Men just nu är det reklam Det är fantastiska saker de har gjort. Och de får mig att tänka på det jag har skrivit om förut. Saker vi inte får glömma...
Jag sammanfattar det lite kort med våld, förtryck, ensamhet, mod och framtid.
För om våld och förtryck (av olika slag..) får forsätta, så är det många som inte har någon framtid. Därför ska vi aldrig glömma dem som kämpar trotts rädsla och förtryck för att dem själva och andra ska få en bättre framtid. De är inte bara svenska hjältar de är universums hjältar....

Lokal Alliansdag

Idag (lördag) hade Alliansen i Uddevalla en "Alliansdag". Vi var ute på stan och bjöd folk på pepparkakor, glögg och mandariner. Sen så hälsade vi God Jul till dem. Det gick bra. Många var artiga och hälsade God Jul tillbaka.

torsdag 13 december 2007

Skatten på dieseln

Det är redan många som har skrivit om skatten på miljödiesel idag. Några av dem är Magnus Andersson (han har även skrivit om ämnet på Expressen), Hanna Wagenius och Fredrick Federley.
Jag kan inte annat än att hålla med dem.
Om man nu måste höja skatten på den mer miljövänligare dieseln, så ska man väl göra det på den andra dieseln också?
Man ska ju uppmuntra till miljövänlighet. Och det ska löna sig även ekonomiskt att vara miljövänligt...

Julstäd och gardinner

Idag (onsdag) så har jag vart på körskolan och julstädat. Och under allt julstäd så har jag hängt upp jul gardinner och adventsstjärna (jag vet lite sent... men det har vart en del det senaste...), så kom jag på varför jag så sällan byter gardinner... Jag hatar det... det ska ALLTID krångla... gardinstänger som ramlar, fästen som låssnar m.m Men nu sitter dem i alla fall uppe.... Äntligen...

tisdag 11 december 2007

Innebandy

Har idag spelat innebandy med några lokala politiker. Det var Idrottsgymnasiet som arrangerade det. Det blev fyra lag. Sossar/Vänsterpartister, Moderater, UMIG, Övriga borgliga.
Jag var med i Övriga borgliga... vi kom på plats nummer 2.

Tack för en trevlig match!

Ikväll och läsvärt

Ikväll (måndag) var jag på Centerns gruppmöte här i Uddevalla. Det fick mig att tänka på hur mycket tid och energi vi (människor) lägger ner på små saker. Om vi la ner lika mycket tid och energi på viktigare saker (att bry sig om varandra, miljöproblem, våldet i samhället, vår hälsa m.m) så skulle väldigt mycket bli gjort och på väldigt mycket mindre tid...

Sen så vill jag tipsa er om att kika in på Hanna Wagenius blogg. Hon har skrivit några bra inlägg. Mycket läsvärda.

söndag 9 december 2007

Samma människa

Läste idag Fredrick Federleys blogg. Och det fick mig att tänka på hur det är för många HBT - personer (HBT = HomoBiTrans). Och varför det är så? Varför ser folk så snett på dessa sexuella läggningar?
HBT-personer är ju vanliga folk, bara att de har en annan läggning än den heterosexuella läggningen. Och varför tas det inte upp i skolans sexualupplyssning? Jag har så många sådana frågor. Och det gör mig så irriterad att det inte är lika självklart att man kan vara kär i en av samma kön som en av det motsatta könet. Och att man inte tar upp det i skolan. (t.exsexuallupplysningen...) Jag blir så irriterad över att folk blir slagna och att en del är tvungna att gå med livvakter, bara för att de har en annan läggning. De är ju fortfarande samma personer, oavsett deras läggning.
Det är ju inte farligt att ha en annan läggning än den heterosexuella Man har ju ingen sjukdom. Man går ju inte omkring och smittas eller skadar folk bara för att man är en HBT - person.
Man är en helt vanlig människa!!!

fredag 7 december 2007

Mc Donalds och starta eget

Ser nu på SVT24 där de diskuterar ungdomsarbetslöshet och ungdomar som vill starta eget (och deras förutsättningar...).
Socialdemokraten, Luciano A gör mig galen. Han blandar in Mc Donalds och att dem kännar pengar på ungdomar. Förlåt mig... Men vad fan gör det?! Att de kännar pengar gör ju bara att de får bättre förutsättningar att anställa fler... både unga och äldre. Att börja jobba på ställen som Mc Donalds kan vara för många en väg in på arbetsmarknaden.
Och attetyden om att starta eget måste ju bli bättre. Det finns många som vill starta eget. Men av olika själ inte kan eller vågar. (För det kostar mycket pengar och energi)
När man säger att man har jobb, så tänker många att man är anställd på nåt företag eller för någon kommun. Det är få som tänker tanken att man kan ha startat eget. Att starta eget borde bli lika självklart som att vara anställd.

Tack alla företagare!

Läste i Metro idag. tycker att det var så bra, så jag måste skriva det här... (torsdagens 6/12 Metro, eftersom jag inte lakt mig än så känns det som om det fortfarande är torsdag...)

"Företagare lika viktiga för landet som Zlatan
FRAMGÅNG. Det är fascinerande hur Carolina Klüft, Zlatan Ibrahimovic och andra svenska idrottsstjärnor får tjäna 20 miljoner och människor unnar dem det. Men en företagare som skapar 20 miljoner ses som smutsig, trots att hon eller han gett människor arbete och kanske till och med drivit på utvecklingen genom egna uppfinningar. Varför?
Vi svenskar har en skev syn på framgång. Men det är dags att kasta den svenska avundsjukan i papperskorgen och inse att företagare förgyller Sverige precis lika mycket som Klüft och Zlatan.
Hanne Holme'r"

Säger bara en sak... Vi får inte glömma alla företagare (små som stora...). Utan dem, så går inte Sverige runt. Utan deras drömmar. Utan deras energi Utan deras kamp.
Vad skulle Sverige vara då?

torsdag 6 december 2007

Glöm inte!!!

Jag vill bara påminna oss alla om några händelser vi inte får glömma...

* Burmas folk och munkar (deras kamp för demokrati... Och många andra som kämpar för demokratin)
* Våldet i samhället (på alla plan...)
* Miljön
* Jämställdhet (för både män, kvinnor, svenskar invandrare, svenskar, unga och gamla...)

Sen finns det säkert nåt mer, men jag kommer inte på dem nu. (Jag lovar att skriva till dem till listan, när jag kommer på dem.)

söndag 2 december 2007

Tidsbrist

På grund av att jag var bortrest i helgen har jag inte hunnit att lägga in bilden från distriktmötet med centerkvinnorna. Men jag lovar att göra det, när jag får lite tid.

Och på grund av att jobbet tar mycket tid har jag inte hunnit blogga och hålla på med politik så mycket. Men en sak kan jag lova. Det är mycket på gång inom politiken i mitt område. Det kommer att bli skoj. Lovar att återkomma om denna sak.