onsdag 27 februari 2008

Inseminering? Familjeformer... Barn...

Jag tittade nyligen på "Kvällsöppet" på TV4. Där debatterade om det ska vara lagligt att ensamma mammor ska få inseminera i Svergie. Men innan jag komenterar det, så ska jag göra klart för er några saker.
Det ena är att jag tycker alltid att man ska tänka på barnets bästa. Och sedan så tycker jag absolut inte att pappor inte behövs.
Men det som jag tycker är fel är att många i programet som var emot att tillåta inseminering för ensamma mammor i Svergie är att, på dem så lät det som att antligen är pappan med i bilden, eller så finns det inga män alls i bilden. Många ensamma mammor har bra killvänner, maliga familjemedlemmar o.s.v.
Sen så tycker jag också att det är bättre att ha en ensam mamma med vänner och familj som bryr sig än en familj med bråk, ilska och där den ena föräldren struntar i barnet eller behandlar det ialla på nåt sätt. Så ibland är det barnets bästa att låta det växa upp med en ensam mamma.
Och dem som säger att barnet undrar var pappa är, så har jag en enkel lösning på det... Berätta sanningen. (Men ta det vid bästa möjliga tillfälle... jag vet det är svårt...) Men låt också barnet då vet att du å alla andra runt omkring älskar barnet.

Det är alltid viktigt att låta barnet veta att det är älskat.

Jag tror inte att barn som har en ensam mamma, två mammor, två pappor, barn med skilda föräldrar där en eller båda föräldrarna skaffat nya partner eller är insaminerat m.m känner sig mindre älskat.
De insaminerade barnen är till att börja med väldigt önskade och där med mycket älskade.
Bara för att föräldrana är av samma kön så tror jag inte att de är sämre föräldrar... och visst barnen kan då bli mobbade... men de kan lika gärna bero på nåt annat (T.ex att de har glasögon m.m) och då är det ju de andra barnen man ska lära att inte mobbas.
Och där föräldrarna skillt sig och skaffat nya partners, så betyder det ju bara att barnen har ännu fler vuxna att vända sig till om det är nåt.

Och visst det finns sådanna familjer där det som jag nu skrivit inte alls stämmer. Så det jag vill komma fram till är att allt egentligen beror på de personer som är i familjen och hur derras livssituation är.

Retorik

Imorse var jag på ett frukost möte där vi i Uddevalla Aliansen var bjudna på. Sören Renulf föreläste för oss om retorik. Han var väldigt bra som föreläsare. Det känndes väldigt givande. Så jag tipsar er andra att om ni vill lära er mer om retorik, ta kontakt med Sören Renulf.

tisdag 26 februari 2008

Centerkvinnorna i Norra Älvsborg

Igår kväll var jag på ett möte med ett gäng Centerkvinnor i Norra Älvsborgs distrikt. Vi pratade om 70 årsjubilet den 15:de Mars. Vi kom en bra bit framåt. Bl.a med en liten pjäs som ska framföras av mig och några andra.

söndag 24 februari 2008

Tack Ida!

Som ni kanske vet, så åkte jag till Stockholm i fredags..... skulle vara med på en jämdställhetsombudsammaordnarträff med CUF, på lördagen. Så Ida Karlsson i förbunsstyrelsen var jätte snäll och lät mig sova över hos henne. Tack, så mycket Ida!

Kom hem tillslut....

Kom hem igår ca 23.15. Trött, sliten och hungrig var jag. Så jag tog det lungt i soffan och åt lite. Men det var gott att ha kommit hem. men tåget från Stockholm (till Göteborg) blev försenad med ca 13 minuter. Så man fick änna springa lite till bussen (som skulle gå till Uddevalla), men allt gick bra. Jag kom med bussen.

torsdag 21 februari 2008

Stockholm nästa

Imorgon åker jag till Stockholm. På lördag har vi som är jämnställdhetsombud i CUF en träff. Men eftersom jag inte vill komma försent (det går så dåligt med bussar och tåg...) och vill slippa att gå upp runt 4 på morgonen, så har Ida Karlsson i förbundstyrelsen varit så snäll att erbjuda mig övernattnings plats.
Men jag åker hem på lördag kväll.

tisdag 19 februari 2008

Kosovo

Nu det senaste har det vart en del i media om Kosovos självständighet. Hoppas att det går hela vägen. För de har mycket att jobba på. Och en del länder är inte helt nöjda med det. Men men, de är ett steg i rätt riktning.

Fidel avgår!!!!

Äntligen avgår Fidel Castro!!!! Det var på tiden. Men tyvärr så är det hans bror (Raul Castro) som tar över. Han har ju änna hållt i makten ett tag lite han med. Känner så mycket över detta. Hopp om en framtid med demokrati för kubanerna, men räddsla att den framtiden är långt bort.
Magnus Andersson skriver så bra om det.

lördag 16 februari 2008

Statsminstern hälsa på

Såg nyss på Vänersborgs kommuns hemsida att vår statsminster, Fredrick Renfeldt (m) kommer på måndag den 18 februari att hälsa på min gamla hemkommun (för ca 1 år och 1 1/2 månad sedan..), Vänersborgs kommun och det nybyggda äldreboendet, Solängen.

tisdag 12 februari 2008

Nu är det gjort!

Har nyss kommit hem från halkörningen. Och det gick bra... Så det känns gott att det är gjort. Det var inte lika obehagligt som jag trodde, men det var absolut så nyttigt som jag trodde.

måndag 11 februari 2008

Halkörning!

Imorgon är det halkörning som gäller. Så håll en tumme för mig. Jag är så nervös. Visst det är kul att köra bil. men jag gillar inte att tappa kontrollen över bilen. Men min granne och vän har sakt att det är bara att ge järnet och ha kul. Sen så vet jag att det ger bra erfarenheter. Och att det finns körlärare och så där. Det är ju under kontrollerade former.
Så det kommer nog att gå bra.

Bio med syskonen

Det var en lyckad helg med mina syskon. De kom i fredags kväll och åkte igår runt 14.00 tiden. Vi tog det mest lungt och umgicks. Men på lördags kväll gick vi på bio, National Traesur 2 (Hemlighetersnas bok). Den var väldigt bra. Visst det var inte samma sak som ettan, men jag tycker ändå att den är väl värd att se. Helt nöjd.

torsdag 7 februari 2008

Syskontrion

Imorgon kommer mina två troll. (Mina småsyskon Jenny 13 år och Theres 11 år. Theres är också en CUFare...) De stannar tills söndag. På lördag ska jag visa dem min stad... (Uddevalla) och vi ska gå på bio (om det inte är fullt...) och se National Trasher 2.
Så det kommer att bli en fullspekad helg med syskontrion...

onsdag 6 februari 2008

Dr.Phil och könsroller

Jag ser just nu på Dr. Phil på TV4+. Och i vanliga fall så brukar jag hålla med honom och tycka att han är rätt bra.
Men nyss såg jag en diskution han hade med en kvinna om hennes barn eller nån hon är barnvakt till att inte låta pojken leka med barbie och ha på sig flickkläder. Och vvist han kan bli mobbad och få det jobbiggt om han har de kläderna på sig i skolan och dylikt. Men det gör det inte fel att låta en kille ha tjej kläder eller tvätom. Det är inte mamman eller pappan som låter sitt barn ha det andra könets kläder det är fel på. Och det behöver inte förvirra barnets könsroller. Det är samhället runt om ktong det är fel på! och barnen kan hitta sin roll i alla fall. Och det med könroller... Ärligt talat. Vad fan spelar det för roll?! Det viktiga är ju att barnet (människan) trivs med sig själv.
Många av de killkompisar jag hade när jag var liten lånade mammas smink, mammas finklänning och mammas finskor. Då tyckte de att de var fina. För när mamma gjorde sig fin, så hade hon smink, fin kläning och fina skor. Men idag så är det som vilken kille som helst.

söndag 3 februari 2008

Demokrati

Läste här om dagen på insändarsidan i Metro (förlåt att jag inte skrivit tidigare om det...) att det var en som vill förbjuda odemokratiskapartier. Men om man gör det, så är vi ju inte demokratiska längre! Det med demokrati går ju ut på att alla har samma rätt att yttra sig, att tänka och tycka och att allas röster räknas.... Och visst jag håller med om att det är fel att tycka att någon är mindre värd bara för att de kommer från ett annat land, har en annan hudfärg, annan religion eller vad det nu kan vara... Men då är det ju upp till oss som inte håller med att göra våra röster hörda. Att gå och rösta emot dem. Att diskutera och debattera emot dem. På alla tänk bara sätt. Vid matbordet, i omkläddningsrummet, på bussen, i telefonen, i TV... ja, överallt. Låta folk få reda på vad dem som inte är demokratiska eller som är främlingsfientliga håller på med.
Och var inte så jävla fega och stå och titta på. (Det är lika hemskt det...)

fredag 1 februari 2008

Förintelsedagen och bokbord...

Det har vart en del saker som hänt denna veckan. (Har änna glömt och inte alltid hunnit med att blogga om det... så jag tar det nu...)

I söndags var det förintelsedagen, vill bara nämna det. Eftersom det är så viktigt att vi inte glömmer det och allt det hemska som hände då. Ville bara göra alla uppmärksammade på det, eftersom snart är de som var med om det borta. Då är det upp till oss andra att inte låta det hända igen och att inte glöma bort det. För de som vart med om det och överlevde... de är riktiga överlevare och derras historier är verkliga. (Hur hemska de än är....)

På tisdags förmiddag var jag på Birger Sjöbergs Gymnasiet i Vänersborg och hade ett bokbord. De olika ungdomsförbunden och några till var bjudna. De som var där var jag (CUF), Kristdemokraternasungdomsförbund, Röda Korsett, Ung Vänster, Rättvisemärkt, Miljöpartietsungdomsförbund och Socialdemokraternasungdomsförbund.
Min avdelning fick en ny medlem. ( Varmt välkommen!) Så det var en rätt lyckad dag.