måndag 28 april 2008

Idag

Sitter här vid datorn och har haft en lugn morgon. Kollat igenom några bloggar och vart inne på framtidedialogen (läs mer om den på Annie Johanssons blogg, har en länk här i kolumerna brevis...). Det är så härligt att kolla ut, solen skinner och gräset är grönt.... HÄRLIGT! Hoppas att det håller i sig.
Idag ska jag åka till Vänersborg och göra ett läkar besök. Efter det så ska jag åkta till Överby köpcentrum (ligger mitt emellan trollhättan och Vänersborg), där ska jag möta farmor, vi ska handla lite. Så det kommer bli en härlig dag...

söndag 27 april 2008

AAAAA!!!!!!!!

Jag sitter i soffan och skulle läsa lite saker på Internet TV:n på, så av ren nyfikenhet bläddrade jag lite. Snubblade över ett program på SVT1 som handlar om förtrycket mot tibetanerna som Kinas regering för.
Och det jag känner är att det är fruktansvärt. Och att jag haft tur att föddas i rätt land. (Visst Sverige är inte perfekt, men det är då himla mycket bättre än t.ex Tibet...)
Jag tänker att vi får inte glömma tibets befolkning och deras kamp för frihet. (Och alla andra förtryckta folks kamp mor diktaturer och så...)
Det gör ont i hjärtat att veta att jag kan ha vilken religion jag vill, tyckta och tänka vad jag vill, leva som jag vill. medans andra inte kan det. För dem har inte religionsfrihet, de blir gripna och satt i fängelse för att de vill ha ett fritt Tibet eller för att de tror på fel religion med mera....
Jag vill skrika!!! AAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!

lördag 26 april 2008

Sicken dag...

Idag känner jag mig riktigt duktig. Har fixat massa här hemma (strukit gardinner, plockat undan en massa bråte..), kollat efter nytt jobb, läst teori (körkortet närmar sig...), läst på lite inför CUF:s (centerpartiets ungdomsförbunds) förbundsstämma, hunnit prata med några nära och kära så nu ska jag snart sticka iväg till en vän som ska ha spelkväll (får se när jag kommer hem ikväll... hehe...)... Det ska bli skoj, spännande och nervöst, för vi ska nämligen ha lite kareoke och jag är jätte blyg när det gäller att sjunga inför folk (om inte alla andra överröstar mig..)... men jag älskar att sjunga...

fredag 25 april 2008

Centerkvinno möte och en kall kväll...

Igår kväll var jag på ett möte med CenterKvinnorna i Norra Älvsborgs distriktsstyrelse möte. Jag satt med som representent för Centerpartietsungdomsförbund.
Vi satt på ett fik i Sollenbrun (kafet kaffekoppen, hette det om jag inte miss fel... de hade det väldigt myssigt, goa smörgåsar och mycket trevlig personal...)... Så vi åkte förbi där Annika Qarlsson (Centerkvinnornas förbundsordförande och riksdagskedamot) bor....

Det var en trevlig och intrresant kväll. Vi diskuterade en del och fick en lite introduktion, för att vi skulle ha mer under fötterna.

På vägen hem fick jag tyvärr ha vänte tid på en halvtimme, mellan den bussen från Trollhättan till Uddevalla till nattbussen, som jag skulle ta hem. Eftersom det var kallt ute, så försökte jag hålla värmen genom att börja gå i riktining som den bussen jag skulle ta. Så efter ca halva vägen var det typ 3 minuter kvar innan bussen skulle komma, då satte jag på busshållplatsen och så kom den varma bussen strax efteråt...
Hem juva hem...

onsdag 23 april 2008

Jag ber om ursäkt....

Förra veckan var jag på vårdcentralen 3 gånger, gjorde ett fjärde besök idag, för att operera min ena stortå. Den har krånglat hela mitt liv, från och till, men de senaste 2-3 veckor har den vart värre än värst. (Har nämligen haft nageltrång sedan födseln..)
Jag ska tillbaka till vårdcentralen på fredag, så att de kan kolla hur den läker och så.
Bedövningen har släppt, så det känns en del. Vilket har lett till att vissa stunder idag har jag varit grinig och lätt irriterad.
Och jag har märkt under de senaste veckorna att jag vissa stunder (när tån vart riktigt jävlig och gjort väldigt ont, eller bara allmänt irriterande) vart lätt irriterad, grinig och svärt mycket. Tur att man under några av dem värsta stunderna vart ensam och svor åt TV:n...
Så om någon råkat haft oturen att träffa mig under en av dem stunderna, så ber jag om ursäkt.

Måndagsbarn

Nu har jag lakt till en till länk bland "Bra hemsidor". Det är min vän Morgan, som kallar sig
Måndagsbarn. På sidan kan man provlyssna på hans musik, man kan även beställa en skiva.

Jag tycker det är jättebra musik, så jag sitter nu i soffan, lyssnar och njuter.

måndag 21 april 2008

Förberedelser inför förbundsstämman

Om ca 10 minuter ska jag till bussen för att åka till mamma (hon plockar upp mig efter jobbet...), och jag tar svängen förbi centerpariet i Norra Älvsborgs expeditionen i Vänersborg (även centerkvinnorna och centerpartiets ungdomsförbund).
Jag och min lillasyster ska förbireda oss inför förbundsstämman om ca 1 och 1/2 vecka.
Det kommer att bli kul att ha med henne på stämman.
Jag längtar dit...

söndag 20 april 2008

Förstämma Väst!!!

Kom hem för några timmar sedan från väst distriktens förstämma. Den var som den stora stämman om ca en och en halv vecka... Det var jätte skoj och lärorikt Roligt att träffa alla där.Några gamla ansikten och några nya. Det var många bra och intressanta diskussioner. Och en bra stämning Det känns bra inför försbundsstämman. Jag känner mig riktigt taggad.

Hoppas att vi alla ses på den stora stämman i Jönköping!

torsdag 17 april 2008

Vad ska vi göra?

Ser på debatt på SVT1, där de diskuterar Englas mord och det hemska med mördare. Och vad man gör med dem.
Och jag förstår all sorg och ilska. Men som en av dem sa där: det hjälper inte att hata.
Det tar inte tillbaka mordoffret. Det gör det inte enklare att gå vidare.
Men det är helt naturligt.

Och svaren på vad man ska göra med dem är svåra att hitta
Straffen för sånt borde bli högre. Dagens livstid, borde inte kallas livstid, eftersom det inte är det. (Det är 20-25 år...)
Psykiska hälsan bord bli högre prioriterade mer. För både offer, förövare och för dem som inte hamnat där... För vissa av dem är psykisktsjuka. Jag försvarar dem inte. Men ingen mår bättre, varken offer, förövare eller myndigheter, av att psykisktsjuka inte får hjälp.
Kolla bara på Anna Lindh mördaren, han hade sökt hjälp. Men han fick inte tillräcklig. Och det brast för honom.

Jag är ingen expert, så jag har inget svar på allt detta. Men man borde angripa problemen på flera håll. T.ex i psykvården, i skolan (diskussioner och etik/ moral), familjen (diskussion, kärlek och etik/ moral) med mera.

Men som sakt jag vet inte svaret på det. detta är bara några av mina tankar om det.

Förstämma imorgon

Eftersom jag inte vet hur mycket tid jag har imorgon att blogga, så gör jag det nu istället...
Imorgon åker jag till Öxnered, där vi CUF distrikt i Väst ska ha en förstämma. Det ska bli skoj att träffa dem andra. Och diskutera och vässa sina argument.

lördag 12 april 2008

Känns som en evighet...

Det känns som det var en evighets sedan jag var inne på bloggen och läste å skrivde. Men när jag kollar på när jag senast skrev ett inlägg, så var det den 5 april...
Men det blir väl lätt så när det är mycket jobb och mycket att fixa innan alla möten och stämmor. Sen så är det ju mycket nytt man ska lära sig, när man får nya förtroenden och så...
Så jag hoppas att ni kan förlåta mig, för att jag inte bloggat på ett tag...

lördag 5 april 2008

Centerpartiets Distriksstämma Bohuslän!!!

Idag ska jag åka på Centerpartiet i Bohusläns distriksstämma i Kungälv, där jag ska vara ombud.
Det ska vara lite utåtriktade aktiviteter nu på förmiddagen. Men jag åker dit lite senare med Nina (Centerpartiet i Uddevalla kretsordförande). Så jag kommer lagom till själva stämman.
Det kommer att bli kul att träffa andra centerpersoner, som tillhör Bohuslän.
Men nu får jag sätta igång att fixa lite saker, innan Nina hämtar mig.