lördag 31 maj 2008

Siken härlig dag...

Sitter nu inne hos farmor en liten stund... ska snart ut på balkongen i solen.... (har ätit och kollat min mail...). Oooo... siken härlig dag.... Solen skinner, ska träffa min sambo (som jag inte träffat på nästan 2 veckor...), ska träffa min familj.... Denna helgen är sådär lagom fullproppad med folk att träffa och saker att göra...

onsdag 28 maj 2008

Det var väntat....Tyvärr!!!!

Hörde på nyheterna i morse att Burmas militär junta har förnyat An San Sushis (eller hur hennes namn nu stavas...) husarest... Har bara en sak att säga om det:
Det var väntat!

Önskar att det inte vore så... Önskar att Burmas befolkning kunde bli fria....
Men tyvärr är det bara drömmar än... Men det sägs ju att det sista som lämnar en människa är hoppet... Så jag tänker fortsätta att hoppas... Och funderar på hur jag kan stödja Burmas folk...

måndag 26 maj 2008

Denna dagens arbete gjort...

Så nu var helgen över... Och första arbetsdagen på denna veckan är gjord. Det är typiskt att det var fint väder, medans jag jobbade, nu ser det ut att kunna bli regn... Usch! Jag som hade tänkt att ut och gå... Men men, regn behövs det med...
Ska göra några småärenden och sedan blir det att unna sig en skön kväll och lägga sig tidigt... (ska upp vid 04.15 och göra mig iordning, ska börja jobba 6.00...

söndag 25 maj 2008

Sossarna klagar!

Lyssnade lite på 24 Direkt härom dagen. Sossarna klagade på borgarnas A-kassa och tyckte att den diskriminerade kvinnor. Men när sossarna styrde, så diskriminerade de ungdomar i sin arbetspolitik. För det var så att en ung person som inte hade fyllt en viss ålder och var arbetslös, inte fick hjälp med flytta till en annan stad om denna unga person fick jobb i den staden... men var det en medelålders person från samma stad, som fick samma jobb i samma nya stad, så fick den äldre personen flytt hjälp från arbetsförmedlingen.

Sedan klagade sossarnavårdnadsbidraget. De sa att det var en kvinnofälla. Men kan inte folk tänka lite själva, eller? 1+1=2, det fick jag lära mig i lågstadiet. Man måste ju kunna räkna ut själv vilket man kännar mest på.

Och de klagade på avdrag för hushållsnäratjänster. bara för att de anser att det inte är barnfamiljerna som vinner på det, eftersom det inte (enligt dem) är några barnfamiljer som använder det. Och för att det är typiska kvinnoyrken. Men vadå?!
Det har gett fler personer jobb. (Och då har troligvis några arbetslösa föräldrar fått jobb Vilket gör att de har råd att hitta på nåt med barnen. Alltså är det bra!)
Sen så det med att de är typiska kvinnoyrken. Det är ju en fråga om attityd och värderingar. Inte om det är en kvinnofälla. Jag jobbar heller som städerska än är arbetslös. Då minskar också skillnaden mellan min ekonomi och min sambos, vilket gör det mer jämställt!

onsdag 21 maj 2008

10 mil

Den senaste veckan (från onsdag förra veckan till idag) har känts lite konstig och ovan. Men det är väl alltid så när man får ett nytt jobb och dessutom inte har vart så mycket hemma. (Mitt nya jobb ligger ca 10 mil hemifrån, så jag bor tillfälligt på annan ort nu... vi får se hur det blir till hösten, eftersom det är säsongsanställning...) Men det känns bra. Jag trivs och mina kollegor och chefen är trevliga.
Det ända som fatas är min sambo och min familj, saknar er! Men men, det är snart helg och då kommer jag hem och får träffa er...

söndag 18 maj 2008

Bilderna från Polen

Här kommer bilderna från Polen som jag lovat. Förlåt att det har gått så lång tid. Det har vart en del att göra, datorer har krånglat och sen så är jag ju inte den mest tekniska personen, så jag ska försöka lära mig nu (med lite hjälp från min kille...).

Här är en bild från Barnhemmet i Zyrad'ow (den stad min släkt bor i...).

Detta är ett sånt stället där man kan be. (kommer tyvärr inte ihåg vad dem heter, men dem är vanliga i katoslka länder.)


Detta är en bild från ett nöjes byggnad/ galeria i Warzawa.

Min kusin Bartek.

Här är min kusin Asia, det är hemma hos mina kusiner och min faster.

Och detta är Asias kille Bartek och min faster Ivona.

Ironman och tvätta

Jag kan konstatera att Ironman var bra.
Det var en riktig rolig kväll igår.

Men den blev något för sen, gick och la mig vid 01.00-01.30 (ungefär) och gick upp 06.40 för att tvätta 07.00, umf...
Men nu har jag börjat att vakna till liv... ska snart ut till tvättsugan igen och hänga kläderna på tork...

lördag 17 maj 2008

KRÄV ER RÄTT!

Om ca en timme tar jag min sambo och våran vän Oscar bussen ner till centrum. Där ska vi ta nåt att äta och sedan gå på bio, vi ska se på Ironman.

Tidigare idag fortsatte jag att läsa en pocket som heter KRÄV ER RÄTT! av Ayaan Hirsi Ali. Jag har nyligen börjat läsa den, så jag har inte riktigt kommit in i den. Men så här långt (ska börja på kapitel 2...) är den intressant, lärorik, spännande och den gör så att man tänker till.

tisdag 13 maj 2008

Göteborg idag

Om ca 40 minuter ska jag ta buss och tåg till Göteborg för att ha ett möte och sedan träffa en vän som det var flera månader sedan jag träffade. Det är alldeles för lång tid. Men det blir så när folk pluggar, jobbar och bor i olika städer.
Det ska bli skoj att äntligen träffas igen...

måndag 12 maj 2008

Centern i Färgelanda....

Såg nyss på lokalnyhterer för Fyrbodal. Där var det om en av Centerpartisterna i Färgelanda som ville ställa upp som kommunalråd. Men blev nerröstad av de andra i Alliansen i Färgeland, för att han hade vart stripa som en kul grej. Och det var inte ens på någon stripklubb eller så.
Va Fan är detta! Ska vi hålla oss kvar i fördomar? Jag brukar anse att Centern är ett hyfsat öppet parti, men jag tror just att i alla fall Färgelanda Centern blev just lite mer stängd i mina ögon.

söndag 11 maj 2008

Äpplekaka och solsken!

Hade en härlig eftermiddag/kväll ute på Anitas Terras i solen där vi i Centerpartiets kretsstyrelse i Uddevalla hade möte. Vi njöt av en härligt god äppelkaka (direkt ur ugnen) med vaniljglass och kaffe i solen.
Det var ett effektivt möte med många bra beslut.

En riktigt härlig kväll!

fredag 9 maj 2008

Upp till Dal...

Vid 12.00-tiden idag tar jag bussen upp till Dals-Ed. För att gå på ett möte, och samtidigt passar jag på att träffa några gamla vänner. Det ska bli kul att se dem igen...

torsdag 8 maj 2008

Samlade

Igår kväll samlades några ungdomar från Moderatrenas Ungdomsförbund, Ung Vänster, Liberala Ungdomsförbundet och jag från Centerpartiets Ungdomsförbund, i Trollhättan. För att samtala om vad vi kan göra mot främlingsförgentlighet.

onsdag 7 maj 2008

Hemma från CUFs stämma!

Förlåt att jag inte skrivit på ett tag. Det har vart en del att göra och sedan så åkte jag på CUFs förbundsstämma i onsdags och kom hem till mamma på söndag kväll. Så jag var inte hemma i lägenheten för än på måndag... Och sen så har det vart en del att ta tag i här hemma också...

Stämman var jätte skoj. Det var kul att träffa alla nya och gamla vänner. Solidaritetståget var härligt grönt. Kajsa (distriktsordförande i Jönköping) och Magnus (vår förbundsordförande) hade bra tal (när vi var framme vid tåget ändhållplats...).
Det var många bra diskussioner. Det var många nya talare, de var jätte duktiga ( det var de gamla också...)
Förbundsfesten var riktigt rolig.

Några till som skrivit om stämman är Marie Wickberg, Magnus Andersson, Johan Pettersson, Hanna Wagenius och Annie Johansson. (Jag har länkat till dem alla här brevis...)