söndag 17 augusti 2008

Varje människa ska själv bestämma...

Jag blir så trött och rent av lite rädd när jag läser på svd (internetupplaga) idag. Här har ni länken till det som skrämmer mig. http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_1569267.svd

Alla människor ska vara fria och bestämma själva vem, hur, när och om de vill leva med någon.
Ingen annan ska få bestämma det åt dem.
Ingen ska heller få säga att den människan inte är värd något. För alla är unika.
Och absolut inte ska någon få säga så bara för att en tjej inte blöde vid första samlaget.

Varje människa ska bestämma över sig själv!

lördag 16 augusti 2008

Trött på Ryssland...

Jag är så trött på Ryssland just nu. Först kriget med Georgien och nu hotet om kärnvapen anfall mot Polen. Bara för att de ingått ett avtal med USA om att USA kan ha missilspanning i Polen.
Umf... Hur orkar dem?!

söndag 10 augusti 2008

Lunchmöte imorgon...

Imorgon ska jag ha lunch möte med centern i Bohuslän och Norra Älvsborgs ombudsman. Vi ska gå igenom lite saker för CUF Norra Älvsborg. Christer (ombudsmannen), ska bjuda på lunch. Han gör god mat, så det kommer att bli riktigt skoj. Förena två roliga saker, god mat och att hålla på med CUF!

lördag 2 augusti 2008

Är frustrerad...

Jag sitter nu hemma med min sambo och tar det lugnt. Han kollade sina saker på datorn och jag på TV:n. Helt plötsligt, som blixten från klar himmel. Så känner jag bara en sån stor frustration. En frustration över allt våld i samhället och över sexslaveriet. Jag bara önskar att jag kunde göra nåt nu. Och inte bara sitta här.
För det finns så många som lider i tystnad.
Jag vill bara springa ut och skrika!
Varje människa har rätt till sin egen kropp. Varje människa har rätt att själv bestämma om de vill eller inte vill ha sex. Det är ingen annan som ska få bestämma det. Och då att det finns människor som sätter sig över den rätten och våldtar eller på ett eller annat sätt tvingar andra till sex och sexslaveri är så fel att jag inte kan hitta ord för det!
Det är så FEL!!!
Kan inte förstå hur någon kan göra så mot någon annan....

För det skadar så mycket. Att bli tvingad till nåt sånt sätter så stora ärr.

Det gör så ont i mig att bara veta att det händer.

HBT-frågor i skolrna

Eftersom jag jobbat på annan ort, och jobbat mycket, så har tiden runnit i väg den senaste 1-2 veckorna. Och jag har inte haft så mycket tid att kolla upp nyheter och så. Men igår kväll och nu på förmiddagen så kollar jag, så att jag hinner i fatt omvärlden lite. Och då märkte jag på Politikerbloggen (har dem länkade här på sidan, i kolumnen "bra hemsidor"...), att Miljöpartiet tycker att skolorna borde ha sina egna pridefestivaler för att uppmärksamma HBT-frågor i skolorna. Och jag tycker att tanken är jätte bra. men jag tycker också att det inte är den bästa iden att bara göra det under några/någon dag på hela året i skolan. Det vore bättre om man tog in det på ett mer allmännt plan i skolan (även i samhället...) där man pratar mer dagligen (eller åtminstone mer än någon gång per år...). Så att det inte blir så mycket tissel och tassel med det. Och så att man avdramatiserar det hela. Så att det blir naturligt!

För jag vill att det en dag ska vara lika naturligt att vara homo, bi eller trans, som det är att vara hetro.

Nu i Pride tider skrivs det en del om hatbrott i tidningarna. Och jag tror faktiskt att om de personer som utför dessa brott hade lite mer kunskap i frågan, så hade de nog i alla fall, dragit ner på hat brottsiffrorna lite. Och att det inte vore så annorlunda och så "Oj! Är du homosexuell" (att det inte vore så dramatiskt...).

För mig är det faktiskt skrämmande att det finns hatbrott i Sverige 2008 .
Vi i Sverige som ska vara ett så öppet och allmänbildat land!
Visst vi är det jämfört med många andra länder. Men allt är relativt.
Allt kan se både bra och dåligt ut, beroende på vad man jämför med.
Jag vill ha ett Sverige, där det inte bara ser bra ut. Det ska också vara bra!
Det ska vara naturligt att vara en HBT-person...
Det ska vara naturligt att se annorlunda ut (olika skador, hudfärg m.m)...
Det ska vara naturligt att ha andra religioner...
Och att prata om sex och samlevad ska vara lika naturligt som att prata om vilket väder det blir imorgon....

Jag vill leva i ett Sverige som verkligen är öppet, där folk bara mår bättre och bättre (även psykiskt), där arbetslösheten sjunker (även för unga...)....
Jag kan hålla på länge att rada upp sådana saker.... Men jag tror att ni fattat vinken nu va...!

(HBT= Homosexuella, Bisexuella, Transperoner)