tisdag 30 september 2008

En härlig dag...

Sitter här hos mamma, framför datorn med mitt morgonkaffe... Det kändes lite segt förut, men nu när jag nästan har druckit upp kaffet, så har man börjat att komma igång.
Vi ska snart ut och gå våran morronpromenad.
Senare idag ska vi till stan (Vänersborg). Mamma ska träna och jag ska göra olika ärden.
Kommer ta en sväng in på Centerexpeditonen i Vänersborg sen. Ska hämta en sak där och kolla lite post och så...

tisdag 23 september 2008

Träffa familjen

Snart kommer min mamma och hämtar upp mig. Vi ska åka till våran båt och sedan ska vi göra några ärenden. Så ikväll ska jag sova hemma hos mamma.
Det ska bli skoj, jag har inte träffat min familj på ett tag på grund av jobb.

Telefonmöte

Igår kväll så hade vi jämnställdhetssamordnare i CUF ett telefonmöte. Vi sammanfattade vad vi gjort hittills och pratade om vad vi ska göra.
Det kändes bra att bolla tankar med dem andra.

onsdag 17 september 2008

Bilder från riksdagshuset

Här kommer en bild från min studieresa till riksdagshuset. Denna bild är från pleningssalen.

måndag 15 september 2008

Dagens citat

"Socialdemokraterna har visst en jobbpolitik. Vi vill öka bidragen, och detta ger samma effekt som sänkta skatter, som ju ger jobb."
Anders Sundström

söndag 14 september 2008

I riksdagen!

I fredags morse (5.59) tog jag och ett till gäng centerpartister tåget till Stockholm. Vi skulle på öppet hus på riksdagen och studiebesök på riksorganisationen.
Det var spännande seminarium om hur det funkar i riksdagen och vad som är aktuellt nu på förmiddagen, sedanvar det lunch i´riksdagens matsal. Väldigt god mat.
Efter det var det guidning i riksdagshuset. Säger bara två saker, det är stort och det är vackrare i verkligheten, än vad det är på TV.
Sedan tog vi en lite promenad till riksorganisationen där vi fick en presentation av de som jobbar där och vad de gör. och vi fick en guidning i lokalerna.

Jag rekommenderar verkligen alla som får möjlighet att göra en sådan resa att ta chansen och göra det!

På kvällen var vi (från Norra Älvsborg) hemma hos Centerkvinnorna förbundsordförande och riksdagledamoten Annika Qarlsson och umgicks.
Hon följde med oss ut och åt.
Det blev en sen och väldigt trevlig kväll.

Vi bodde på hotell Långholmen. Det är ett gammalt fängelse som har blivit renoverat. Väldigt fräscht och trevligt hotell.

Nästa dag (lördag) skulle vi åka hem, men innan det skulle vi ha möte och äta lunch. Efter det fick vi lite fritid, innan tåget hem skulle gå.

Så det var en väldigt trevlig, lärorik och intressant helg.

tisdag 9 september 2008

Fullt upp...

Under de kommande dagarna kan jag nog inte blogga så mycket, fullt upp med teorin och jobbet imorgon, på torsdag är det jobba och sedan åka till min gammelfaster och fredag -lördag är jag i Stockholm på studieresa med de lokala centerpartisterna i Norra Älvsborg. Vi ska bl.a till riksdagen Ska bli lärorikt och väldigt kul.

lördag 6 september 2008

Backamodgarna

Kom hem för en lite stund sedan från Backamodagarna (6-7/9). Stog där med ett tält och några till Centerpartister... Det har regnat nästan hela tiden, så jag var blöt, när jag kom hem....
Och på grund av regnet så vart det lite folk...

tisdag 2 september 2008

Tankar om livet...

Sitter här nu vid gästdatorn på hotellet jag jobbar på och har läst i kapp lite bloggar...
Läste Marrisas inlägg från igår... Det fick mig att tänka till hur underbart livet egentligen är.
Hur mycket man har att vara glad för. T.ex att jag har en säng att sova i, tak över huvudet, mat i magen, har en frisk och stark kropp och självklart en underbar familj och underbara vänner...
Men sedan känner jag mig även lyckligt lottat för mycket annat, t.ex att jag har rösträtt, yttrandefrihet, att jag får välja vilket parti jag vill tillhöra... Men även för att sådana där "onces-in-a-lifetime"-stunder... En av dem var när jag var på studeires med skolan och stog öga mot öga med en björnunge, det enda som var mellan oss var ett stängsel. Björn unga tog upp sin tas mot stängslet och kollade på mig, det kändes som om den bjöd in mig att göra det samma... så jag gjorde det... Jag och björnungen hade våra tassar/händer mot varandra... Jag kunde känna dess trampdynna...

Så det jag vill säga är att passa på och njut av livet... Fånga dagen idag, för den kommer aldrig åter, för imorgon är en annan dag... Och vissa/berätta för dina nära och kära att de betyder nåt för dig...