tisdag 30 december 2008

Året som gått och året som kommer....

Sitter här och funderar på året som gått.
Har kommit fram till att det vart ganska upp och ner.
Men några saker är jag helt säker på: har blivit ett år äldre, har blivit mer erfaren, smartare, har provat nya saker, fått nya vänner, fått veta mer om mig själv.
Sen det med mitt förre ny-års-löfte... Bli mer hälsosam (äta bättre, träna, psykisk träning)... Hur gick det?
Sammanfattning: Ätit bättre eller lika dåligt... beror på hur man ser det, har jag gjort i perioder Träningen har inte gått rakt upp, men det har gått mycket bättre än vad jag trodde. Har tränat minst en gång i veckan, för det mesta... ibland har jag misslyckats... t.ex som nu under jultiderna. Men jag lyckades ta en långpromenad i förrgår. Och det med psykisk träning har änna kommit i farten, är inte färdig med det än. men har kommit en bit på rätt väg.Har lärt mig en del, framförallt om mig själv.
Så nu till nästa år och nästa mål.... eller vad man nu ska säga.
Jag vill inte kalla det löfte... snarare mål.
Tänker lära mig mer engelska, fortsätta med löftet från förra året, satsa mer på att ta vara på mig själv och mina nära å kära, bli färdigt med körkortet (hoppas jag), bli bättre på politik (och lära mig mer om det).
Sen finns det saker jag vill vara med på eller uppleva. Men det är inte heller nåt löfte att det måste hända under det kommande året. Några av dem sakerna är: Pridefestivalen, CUF:s förbundsstämma, Centerpartiets förbundsstämma, Årsmötena på lokalnivå, gå på Gretas...
Sen så hoppas jag och tror att det blivande året kommer att bli ett härligt år. Visst finns det saker som förmörkar, t.ex den ekonomiska krisen.
Men jag tänker inte stoppa ner mitt huvud i sanden och gömma mig.
Jag tänker vara positiv, sträcka på ryggen, le och kämpa vidare. Dels för att det är skoj, dels för att om jag inte gör det, så kan jag inte be andra göra det. Vad är jag i så fall för föredöme?!
Nytt år innebär för mig nya möjligheter.

Sist men inte minst vill jag önska er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR!!!

tisdag 23 december 2008

Betyder mycket...

Nu inför jul så tänker jag på alla som betyder nåt speciellt för mig... eller dem som gjort det, men tyvärr inte är en del av mitt nuvarande liv...
Det finns en del som inte finns med oss längre på jorden, men vi bär dem med oss i våra hjärtan.

Jag vill hedra en person som tyvärr inte finns med oss längre.
Rolf "Putte" Björklund
Du var en hederlig man med stort hjärta!
Vi är många som saknar dig...
Kommer aldrig släppa taget om dig... farfar.

Sen finns det några till, men de är fortfarande i livet...
Så jag lever med glädjen över att jag kan och försöker visa dem hur mycket de betyder för mig... Hoppas att de ser det...

söndag 21 december 2008

Jul och allt som kommer där till...

Siter här hemma och funderar över det med julen. Det är julmat, julpynt, julshopping/ julklappar och så ska man hinna med allt (det som man vanligt gör plus att man ska julpynta, fixa julmat, julhandla och hinna umgås med nära och kära...).
Men egentligen så spelar dem flesta av de sakerna inte så stor roll. Det viktigaste är att man själv mår bra och att man delar kärlek och gemenskap med nära och kära. Sen är allt det andra bara en bonus. T.ex. jag å min sambo skippar julgrannen i år... dels ska vi vara borta hela julafton och sen så är det bara bökigt med granen... Så i år blev det bara några tomtar å någon ljusstake... blir nog inte mycket till julbord heller... man går ju på en del ändå... sedan är det ju det storajulbordet med familjen å släkten.... så det räcker ändå... vi tar bara det godaste... t.ex potatisgratängen... Och istället ängnar vi lite mer tid åt det som verkligen betyder något... OSS och våra NÄRA OCH KÄRA! Så glöm inte det i all julstress. Jag lovar, det är ingen som bryr sig om ni inte hunnit att sätta upp just den tomten, eller om ni fixa julgardinnerna eller gjort köttbullarna själv... det går att köpa färdiga, bara att värma... och de som bryr sig så himla mycket får göra det själv... Och visst barnen kanske vill ha farmors köttbullar eller vad det nu är... men dela då upp det... Farmor gör köttbullar, mormor jansonsfrestelse, mamma och faster städar, pappa handlar julmat o.s.v då blir det inte så mycket per man...

Så tillslut vill jag bara säga:
God Jul på er alla!

torsdag 11 december 2008

Sexuellitet

Bläddrade lite på TV:n nyss, på TV4+ vissade de Dr.Phil. De hade precis börjat prata om män och otrohet. Varför män är otrogna? Då var det en man som började säga att män vill ha sex varje dag och kvinnor bara typ tre gånger per månad. Blev så irriterad att jag inte orkade se mer av det.
Fattar inte att folk fortfarande tror att kvinnor vill ha mindre sex än män. Vem säger att kvinnor inte vill ha sex varje dag? Varför framställs kvinnor som varelser utan sexuellust? och de kvinnor som visar att de har mycket sexuellust, får dåligt rykte och riskerar att få smeknamn som hora och slyna?!
Det finns både män och kvinnor som är A-sexuella, mycket sexuella, lite sexuella, medel, allt där i mellan och mycket mer. Ens persons sexuelitet beror inte på kön. Det är nåt som är olika hos olika personer.

onsdag 3 december 2008

Ett maskrosbarns berättelse...

Igår kväll var jag på ett centermöte i Vänersborg. Där hade vi besök av ett maskrosbarn. Hennes berättelse är svår att beskriva, men det var hemskt att höra att det kan vara så i dagens Sverige(är väl det ända bra jag kan komma på att beskriva det med...). Ett helt samhälle hade blundat för att hon och hennes syskon inte fick den hjälp de behövde, att ett helt samhälle hade blundat för att de blev utsatta för våld och att ingen hjälpte dem när inte deras föräldrar kunde det. Jag kan inte fatta att när polis, skola och de socialamyndigheterna känner till sådana saker, att de då blundar. Hur kan det hända i dagens Sverige 2008? Skärp er! Våga se! Och gör nåt åt det! Visst det är svårt, men visa att ni finns där för dessa barn. Lyssna på dem! Ta er tid!
Problemen försvinner inte bara för att man ignorerar dem, de blir bara värre då. Eftersom de skapar en ond cirkel av människor som mår ännu värre.

Jag vill tacka Maskrosbarnet, som berättade sin historia. Du gav mig inspiration och mod.