fredag 30 januari 2009

Att kunna läsa...

Lyssnar nu på svt 2 där de pratar om hur det ligger till i skolan med kunskap och ordning. De säger mycket bra och tänkvärt. Men det är en sak som de total missar.
Det är att det är inte så konstigt att elever i högstadiet har svårt att ta till sig kunskap, när de är så många som inte kan läsa (eller är väldigt dåliga på det) när de börjar i sjuan. Se till att de kan det, se till att de får den hjälp de behöver, så att de kan ta till sig kunskapen bättre. Då blir det mycket enklare för alla.

söndag 25 januari 2009

Superonsdagen på Magnus Åberg

Här är en bild på Josefine Isaksson (från CUF:s förbundsstyrelse) när vi var och kampanjade på CUF:s Superonsdag den 21/1, på Magnus Åbergs Gymnasiet i Trollhättan.

Greenroom

Hakar på Johan Petterson (igen) och Magnus Andersson... För att nu har äntligen CUF:s nya webb - Greenroom, för medelammar öppnat portarna. Och visst är den snygg, fräch, efterlänktad och helt enkelt bra.
Där kan vi alla som är med i CUF träffas och ha det himla trevligt...
Så gå med i CUF genom att SMS:a 72550. Så kan du också joina oss på webben.

Jag tänker inte glömma...

Håller med Johan Pettersson i det han skrev om att inte ha demonstration mot förintelsen.
De var ju judar. Inte palistiner det handlar om. Och det var ju det med att nazisterna ville föreinta dem. Det med att ha en demonstration mot det går ju bland annat ut på att vi inte tillåter oss själva att glömma det hemska som hände. och att vi ska ta lärdom av det.
Och då att strunta i att ha en demonstration eller att bara låta allt rinna ut i sanden. Gör ju inte att det aldrig hände eller att det var mindre hemskt.
Det ända det gör är att det blir enklare att glömma och att det blir enklare att låta det rinna ut i sanden.

måndag 19 januari 2009

Twitter

Så, nu har även jag skaffat Twitter.
Där är mitt namn, GustafssonI.
Jag har inte riktigt fått ordning på det än...
men det är på G.

torsdag 15 januari 2009

Komentera gärna!

Såg nyss på nyheterna. Och fick precis en ide. Så här kommer den...
Jag skriver några ord här nedanförr. Och vill att ni som läser ska kommentera detta och skriva vad ni tänker å tycker. Jag tänkt göra detta under en tid (vet inte hur länge...).

Nakenhet, kärlek, sex, penis, fitta, sexsäljare, traficin, hetrosexuell, homosexuell, bisexuell, transvestit.

Så typiskt...

Igår kväll när jag var på kommunfullmäktige (var nyfiken...), så var det en socialdemokrat som gick upp i talarstolen när vi pratade om översiktsplanen. Och vi hade börjat prata om det att bygga vindkraftverk. Då sa hon (inte exakt dessa ord, men samma innebörd) om det är hos markägarna eller kommunen/landstinget som kommunikationen är dålig? För om det är så att en markägare vill bygga vindkraftverk (på sin mark) och tjäna pengar på det och kommunen har sakt nej från början att bygga där. Då ska vi (kommunen) sätta ner foten och säga nej.
Jag tycker det låter som att denna sosse är rädd för att privatpersoner ska tjäna pengar. Och det tycker jag är helt idiotiskt, för om de tjänar pengar så har de råd att handla mer, vilket gör att då tjänar företagen mer pengar och de har råd att handla mer. Sedan gör det ju att kommunen får mer skattpengar, vilket är bra för kommunen.
och eftersom vindkraftverk är miljövänligt och att Uddevalla kommun vill vara en miljövänlig kommun, så är det ju bara ännu bättre. eftersom då används mindre energi som är framtaget på mindre miljövänliga sätt.
Så jag ser det bara som en win/Win situation för alla.
Varför är det så hemskt att privatpersoner kan tjäna pengar på att vara miljövänliga?

måndag 12 januari 2009

Sexköp

Sitter här och ser på kanal 5, Sexturisterna-Venezuela.
Jag vet inte vart jag ska börja riktigt...
Det är bra att kvinnorna har jobb. Men många gånger kan man undra om det är värdigt att kallas jobb.
Jag undrar också hur dessa kvinnorna pallar med det.
Visst, en del säger att dessa kvinnor gör det frivilligt. Och visst i en del fall är det så. Och då är det ju toppen... om de trivs med det.
Men det var i alla fall minst en tjej i programmet som sa att hon kan gråta åt det. Och för denna flickan och många andra, så hoppas jag av hela mitt hjärta att de får det bättre. För det är förjävligt.
Jag kanske verkar hur lung som helst nu, men jag känner av det i hela kroppen. För ingen i hela världen ska vara tvungen att sälja sig själv mot sin vilja. Ingen har rätt att bestämma över någon annans kropp.
Jag får erkänna att jag är kluven i frågan om sexköpslagens vara eller icke vara. Men en sak är jag helt säker på att man ska bara göra sånt om det känns rätt för en själv.

Ny års löften...

Nu känns det verkligen att det är nytt år och nya möjligheter. Jag har kommit igång bra med mina så kallade nyårslöften. I år är det att fortsätta på förra årets löfte... hälsa (motion och kost). Men också att visa alla som betyder nåt för mig att de verkligen gör det och att satsa på mig själv (våga ta för mig, bli mer allmänbildad, njuta av livet, göra det jag tycker om, ta vara på mig själv o så...).
Det är så härligt...

söndag 4 januari 2009

En trend 2009...

Tittade för en stund sedan på TV4 Nyhetsmorgon. Där pratade de om de olika trenderna som kommer under detta år. Det var allt från inredning till attityd.
En sak som tydligen kommer att vara modernt under 2009 är att vara politiskt intresserad och politiskt aktiv.
Då är jag ju modern, tänkte jag...