onsdag 25 februari 2009

Trevliga samtal

Sitter nu hemma i soffan och reflekterar över dagen som gått.
Och kommer fram till att jag är helt nöjd.
Har fått mycket gjort.
Bland annat har jag vart på Centerpartiets exp. i Uddevalla och haft runtringarkväll.
Det var skoj att prata med medlemmarna. Det var flera givande och intressanta samtal.
Sådanna samtal borde man ha oftare.
Det blev en del samtal som jag vet kommer att fortsätta och det kommer att bli nåt riktigt bra av det... Lovar att ni kommer att få höra/läsa mer om det...
"Fortsättning följer..."

fredag 20 februari 2009

SAAB och svenska staten...

Sitter i soffan och funderar över det med SAAB.
Vi är många som tycker att det är svart och fruktansvärt tråkigt. Många tycker som jag att staten inte ska gå in med pengar. Sen finns det de som säger att staten måste rädda jobben, att det är statens plikt och att SAAB är en svensk klinod.

Men då blir jag fundersam... För SAAB är inte längre svenskt. och visst har SAAB en stor betydelse för Svergie. Och det är inte statens plikt att rädda just de jobben. men det är statens plikt att hjälpa de avskedade/ varslade personerna ur denna svåra tid. T.ex genom att ha bra utbildningar - som gör arbetarna starka och räscha när det blir ljusare tider. Och att det finns bra hjälp att få som arbetssökande.

Ska staten betala för ett företag som SAAB som inte kan stå på egna ben, när inte ens ett av de största bilföretagen i världen eller nåt annat företag (för den delen också) inte vill ha SAAB? Skulle den svenska staten klara det bättre än väl etablerade bilföretag? Vad ska man säga till alla de som startat eget, med bra ideer och ideer för framtiden, när det går dåligt för dem, men staten inte går in för dem, men för SAAB? Ska man göra skillnad på företag och företag, bara för att det är ett typiskt svenskt företag, eller ej? Om det inte vore för alla dessa småföretag, så hade det inte gått så bra för SAAB eller Svergie. Eftersom många av dessa småföretag är de som gör delar till SAAB. Och visst behöver de också SAAB, eftersom SAAB är en stor kund. Men då är det ju dags att hitta nya kunder, utveckla nya ideer och så vidare. Precis som alla andra företag får göra när det går dåligt. SAAB ska inte behandlas annorlunda.

Nu ska ingen tro att jag inte gillar SAAB. Men jag anser att SAAB inte ska bliannorlunda behandlad än andra företag. Vi behöver dem alla, både småföretag och företag som SAAB. Men vi får bita ihop. Det kommer ljusare tider... livet är som en bergodalbana...

måndag 9 februari 2009

Bort med tabut...

Ser nu på TV4s regionnyhterna, där tog de upp det med att de som ligger på den anonyma begravningsplatsen för pyskiskt sjuka på Restagård. Där det en gång i tiden låg ett psyksjukhus. Inte fått den minnessten som är utlovad.
Jag är har inte någon mer fakta om det än det som var på nyhterna nu. Men om det är så som de sa, så låter det mycket märkligt. T.ex att de inblandade myndigheterna skyller ansvaret på varandra...
Hoppas verkligen att det inte är enbart så som det framstog i TV:n.
Sen så hoppas jag att den minnessten snart kommer upp. Det av flera anledningar. Det ena är att den är utlovad, sedan för de anhörigas skulle och så visar det att vårt samhälles acceptans växer. Det visar att vi mer och mer tar bort tabustämpeln angående psykisktsjuka. Och det är väldigt viktigt att den helt och hållet försvinner. För då vågar anhöriga och psyikiskt sjuka söka mer hjälp. Sen så är det viktigt att psyskiska sjukdomar sätts mer i fokus och att det finns mer fakta om det. Det ses mer som ett flumämne. Men i verkligheten så är det lika värdigt (eller vad man nu ska kalla det) som vilken fysisk sjukdom som helst. Och så kan psykisk sjukdom leda till fysiska åkommer.
Så våga ta upp psyket och dess sjukdommar!

söndag 8 februari 2009

Religionen... bra eller dåligt...

Ser nu på SVT 1 Modiga Kvinnor, det fick mig att fundera kring religioner... Där tog de upp det med Islam. Och varje gång jag tänker på relgioner och om de är nåt bra... så kommer jag fram till samma sak. Att fanatism oavsett i vilken form det ter sig är farligt. Att religion i lagomdos är bra, precis som allt annat. Att relgion, oavsett vilken, inte passar alla. För en del är det en trygghet, en familj, en vägledare.För dessa personer är det nåt bra. Och jag önskar många gånger att jag kunnde känna så som dem. Det måste vara en trygghet å lättnad att känna att det är Guds vilja när det är svåra tider eller om man drabbas av sorg å så. För andra är det en otrygghet, ett förtryck, nåt förvirrande/ vilseleddande. För många är religion nåt som säger emot sig själv.
Nu hoppas jag att ingen tror att jag har nåt emot religioner... Det jag har emot är när det går för långt... Och för mig spelar det ingen roll om det är religion, kärlek, hat, hälsa, ohälsa och så vidare...

Schweiz sa ja...

Magnus Andersson (som finns länkad brevid här, bland Center och CUF bloggare) har redan skrivit om att Schweiz har med stor majoritet sagt ja till arbetskfratsinvandring.
Det var ett glatt besked. Av två anledningar. Det ena är att världen blir lite friare för fler människor och det andra är att nationalister och dylikas retorik om att stänga ute människor och liknande inte biter. Varje gång demokrati och fri vilja vinner ny mark, så är det glädjande.