tisdag 24 mars 2009

Flera bilder från söndagen...


Här sitter Annika Qarlsson, riksdagsledamot (C) och Centerkvinnornas förbundsordförande och Maria Kornevik Jackobsson, riksdagsledamot (C).

Centerkvinnorna i Bohusläns stämma


Dessa är två av kvinnorna som var där. De hade hand om att kolla vad för mat alla skulle ha.

I söndags var jag på Centerkvinnorna i Bohusläns stämma. Det var trevligt sällskap, god mat och bra diskutioner. Här är lite bilder.

fredag 20 mars 2009

Du kan, han kan, hon kan, jag kan...

Sitter här igen...
Och funderar på hur lätt det är att komma i "duktig-flicka"-syndrom.
Och hur svårt det är att komma ur det.
Det finns så mycket man vill å så mycket man bör göra.
Sen så finns det ju det med jantelagen.
Du ska inte tro att du är nåt.
Ha, skulle alla lyssna på det, så hade vi inte haft några världsmästare, vi hade inte haft Zlatan, ABBA, Astrid Lindren, Ikea, Bert Karlsson med flera.

Dessa två fenomen ("duktig-flicka"-syndrom och Jantelagen) är bland det värsta jag vet. För man ska göra allt i den tagt som man själv känner att man klarar. Man ska tro på sig själv. För alla kan. Och alla är bra på saker. Vi är bara bra på olika saker å på olika sätt. Det är det som gör oss unika.

Så låt ingen få dig att tro att du inte kan eller att det inte går att göra på det sättet. Bestäm dig för att det ska gå och ge järnet. För det går. Och alla har olika sätt att göra det på. Så gör det på ditt sätt.

Så glöm inte att tro på dig själv, ha skoj och ta vara på dig själv.

onsdag 18 mars 2009

Varför valde jag att bli med i CUF...?!

Så varför gick jag med i CUF (Centerpartiets Ungdomsförbund).
Jo för att jag var trött på alla politiker som sitter på sina lyxiga kontor, är överbetlda, gråa och vet inte hur vanligt folk har det.
Så jag tänkte att kan inte dem göra det, så får man göra det själv.
Det var viktigt för mig med miljö, företagsamhet och den lilla människan.
Jag trodde inte det fans nåt partie som tyckter som jag. Så jag skulle bli med i det partie som var mest likt mig.
Så det fick bli Centerpartiet och CUF.

Sen så vissade det sig att jag hade fel.
Det finns flera politiker som är unga, trevliga, inteligenta och vet vad de pratar om, som är kvinnor/ tjejer.

Och så har man himla skoj.
Man får en massa vänner och ett kontaktnät med stort hjärta. Man får lära sig en massa saker. Gå på bra kurser. Och vara med på en massa roliga jippon. T.ex vår förbundsmiddag. Med god mat, underhållning, musik, dans och detta tillsamans med trevligt sällskap.

Så gör som jag och en massa andra härliga personer. Och gå med CUF genom att SMS:a CUF till 72 550. Det kostar bara 60kr. Det är en pizza på ett år.

Andra som skrivit om varför de gick med i CUF är Magnus Andersson och Hanna Wagenius. (De finns länkade här brevid i kolumen "CUF:are och Center-bloggar").

onsdag 4 mars 2009

Prostitutions debatten

Hhhmmm... Funderar på hur jag ska börja detta inlägg. Men det får väl bli som det ofta blir..
Jag såg nyss på Kvällsöppet på TV 4. De pratade om prostituion är ett yrke eller ej.
Det var intressant. Det fanns de som är emot och de som är för. Men det var först mot slutet som en sa att det inte bara är kvinnor som blir köpta av män. Utan att kvinnor kan köpa kvinnor, män kan köpa män och att kvinnor kan köpa män. Det satt jag och hoppades på att någon skulle nämna. När Maria sa det så tänkte jag äntligen.
Eftersom den svenska sexköpslagstiftningen inte nåt de mål som är önskat. Att skydda de som säljer sex. Så måste jag erkänna att jag står i mitten i frågan om det ska vara ett riktigt yrke med passioner och försökringar.
För visst är det viktigt att samhället skyddar de som på ett eller annat sätt tvingas till att prostituera sig. Men sexköpkslagen funkar inte som det var tänkt. Då måste man ju lösa det på nåt sätt. Frågan är bara hur. Ska man göra prostitution till ett yrke som vilket som helst? T.ex som städerska, lärare eller massör. Vad är skillnaden på att massera någons axlar och på att massera någons könorgan? Vart går gränsen för vad som räknas som prostitution? Två främmande personer som tar in på ett hotell och den ena av dem betalar den andra för att ha sex. Eller två vänner som har sex och den ena bjuder den andra på middag och inget mer.
Och varför pratar man nästan alltid om män som köper kvinnor och inte kvinnor som köper män eller män som köper män/ kvinnor som köper kvinnor?