onsdag 15 april 2009

Kris, arbete och framtid...

Lyssnar just nu på riksdagens debatt om krisen och arbetslöshet
Å, ja. Jag får hålla med många, det ser mörkt ut just nu... Det är många som blir/är arbetslösa. Men det finns de företag som vågar satsa. De som tror på en ljus framtid. Jag har hört om dem. Jag har sett dem. Och jag tror att de är så att allt blir mycket enklare om man ser hur det ser ut idag, men vågar att tro på en ljus framtid. Och att fokusera på möjligheter å lösningar istället på att låsa sig fast på mörker och hinder. Det gör det bara ännu mörkare.
Att våga tänka å gå i nya banor gör det också ljusare.

Inget blir ju bättre av att sitta och deppa. Och ropa "Hjälp! Det är kris! Hjälp! Kris!". Det gör ju det hela bara värre. Det blir bara ännu mer kris och ännu mörkare då.

Så jag uppmanar alla att tänk framåt, tänk på nått positivt, tänka å gå i nya banor. Och våga tro att vi kommer rida ut denna storm. För efter varje storm kommer ett lung.

måndag 13 april 2009

Lustine på Birger SjöbergHär är några tjejer som är med i en förening på Birger Sjöbergs Gymnasiet som heter Lustine. Det är en feministisk förening. Har dem länkade här under "Intressanta bloggar".Träffade dem under jämställdhets veckan på Birger Sjöberg.

Lycka till Lustine!

Fler bilder från Birger SjöbergDetta är två tjejer från Liberala Ungdomsförbundet som också var där.

Birger Sjöbergs JämställdhetesveckaVecka 14 (måndag-fredag)var jag på Birger Sjöberg och hade bokbord. De hade bjudit in alla partierna till sin jämställdhetsvecka. Men alla kom inte. Ska inte nämna vilka som kom eller inte kom. Men vi var ett gäng och det var trevligt.
Här är några bilder från de dagarna.
Centerpartiet, Centerkvinnorna och centerpartiets Ungdomsförbund ställde sig där tillsammans.
Här är jag som står vid vårat bord.

söndag 12 april 2009

Fortsättning följer på Trevligt samtal....

Den 25:de februari i år skrev jag om "Trevliga samtal". Och jag lovade att skriva mer om det sedan. Så nu gör jag det.
En av dagarna v.14 när jag var på väg hem från Birger Sjöbergs Gymnasiet i Vänersborg efter att ha haft bokbord där, så träffade jag en medlem sedan tidigare, som jag inte träffat på ett tag. Det var trevligt och intressant.
Diskusion om allt möjligt.
På det sken solen så härligt.
Alltså en toppen dag...