torsdag 24 juni 2010

RUT upproret

RUT har gett fler jobb. Och fördelarna med RUT, så som att barnfamiljer får chans att ha råd med hjälp med att städa, sköta huset och trädgården. Så att dem får mer tid till sina barn eller en stund att bara ta det lugnt Vilket är bra för hälsan. Allt det försöker de rödgröna att smuttskasta.

Men Åsa Malmborg har sett fördelarna med RUT. Och hon har tröttnat på hur vänstersidan försöker smuttskasta det hon jobbar med och RUT. Åsa har ett eget företag, Flitiga Lisa. Flitiga Lisa utför hushållsnära tjänster. Men förutom att driva ett eget företag så har Åsa även start RUT upproret för att rädda RUT för sina anställdas skull, för sina kunders skull och för sitt företags skull. Spana in hennes sida http://www.rutupproret.se/index.html och stöd RUT upproret

Fler som skrivit om det:
Magnuss Andersson http://magnusandersson.blogspot.com/2010/06/stod-rut-upproret.html

Annie Johansson http://anniejohansson.se/2010/06/23/asas-kamp-for-hennes-anstallda-rutupproret-se/

Johan Pettersson http://johanpettersson.blogspot.com/2010/06/lycka-till-med-upproret.html

Mitt löfte från miljödagen...

På miljödagen så lovade jag ju att kolla på vad jag kan göra för att bli mer miljövänlig. Nu har jag samlat lite information. Och ska sammanställa den, göra en koll hemma och i mitt liv, ska även göra ett test på Internet för att se hur miljövänlig jag är innan jag gjort mina förbättringar och sedan göra samma test för att se hur miljövänlig jag är efter att jag gjort kollen och bättrat mig.
Så fortsättning följer....

söndag 20 juni 2010

Tvångssteralisering

För några dagar sedan så läste jag denna artikel: http://networkedblogs.com/4OT1M
Och jag funderade på hur jag skulle kunna skriva om det...
Men har fortfarande inte kommit på nåt annat sätt än att säga att jag tycker det är skamligt att vi i Sverige år 2010 inte har tat bort tvångssteralisering.
Det är upprörande att man måste välja att vara sig själv i rätt kropp eller att kunna få barn. Visst en del kan hävda att det inte är en rättighet att få barn. Men staten har ingen rätt att från ta någon möjligheten att få barn. Speciellt någon som är fullt frisk och det inte är något annat fel på än att personen har hamnat i fel kropp. Även transexuella kan ha en önskan och dröm att få barn.
Det med att vi i Sverige fortfarande har tvångssteraliseringa av transexuella som genomgår ett könsbyte är ett stort skämt, det är skamligt. Det är nåt som måstes ändras. Det borde redan ha ändrats!

Jag rekommenderar er att läsa artikeln.

söndag 13 juni 2010

Vad är detta för attityder? Jämnställda?

För en stund sedan tog jag och min äldsta lillasyster en promenad. Jag skulle klia mig och då kom vi in på det med att det är helt ok att killar kliar sig på pungen och dylikt. Men om tjejer gör det så är det äckligt och det är inte kvinnligt. Det finns massa sådana saker som drabbar både killar och tjejer.
Killar får inte gråta, det är bara tjejer som gör det.
Eller om en kille kör försiktigt och säkert så kör han som en kärring.
Att tjejer måste raka benen, speciellt om man ska ha kjol/ klänning eller kort byxer.
Att när man får barn att om det är en flicka så ska det vara rosa och är det en kille så ska det vara blått.
Att alla små flickor ska ha rosa, glitter och en massa rosetter och leka med dockor, leka med små miniatyr kök och miniatyr städredskap. Alla små pojkar ska ha svart, blått, grått och rött. Att dem ska leka med bilar och robottar. Och skulle dem leka med en docka, så gud förbjuder att det är en barie, det måste ju vara en aktiondocka.
När dem blir lite äldre så förväntas flickorna sitta fint i sina skolbänkar, svara rätt på frökens frågor och räcka upp handen ibland. Medans killarna... om dem är bråkiga så bortförklarar man det med att pojkar bara är sådana.
Och sedan när dessa flickor och pojkar blir vuxna kvinnor och män, så reagerar ingen på om mannen startar ett företag t.ex inom bygg. Och ingen reagerar på om kvinnan jobbar som vårdbiträde inom hemtjänsten. Men skulle det vara ombytta roller. Att kvinnan har bygg företaget och mannen är vårdbiträde i hemtjänsten. Då skulle folk lyfta på ögonbrynen.
Men alltså vad är det för attityd?
vem är det som bestämmer att det ska vara så här?
Jag tycker inte det är ok. Jag vill att tjejer ska kunna klia sig mellan benen att killar ska kunna gråta, att det ska vara bra att köra som en kärring, att små flickor ska kunna leka med robotar i svarta och blå kläder. att små pojkar ska kunna leka med barbie.
Jag vill att de vuxna ska reagera lika mycket på om det är en tjej eller en kille som är bråkig. Att ingen ska lyfta på ögonen brynet bara för att en man är vårdbiträde och en kvinna är bygg företagare.
Det ska vara personen och inte könet vi dömer eller bedömer.
Jag vill att allt detta ska vara självklart.

fredag 11 juni 2010

Tidelag

En lagstiftning som förbjuder tidelag är på gång.

Förra året (2009) så skrev jag en motion till CUFs (Centerpartiets Ungdomsförbunds) förbundsstämma om att vi i Svergie bör förbjuda tidelag.
Så detta glädjer mig.

Eftersom vi inte förstår djurens språk så kan man inte säga att djuret sa ja till sex.
Och därför ska man inte ha sex med djur.

Tidigare så har Svergie haft en lagstiftning som förbjuder tidelag. Men den togs bort samtidigt som man tog bort lagstiftningen som kriminaliserar homosexualitet.
Jag har väldigt svårt att förstå det. Varför? Drog man kopplingar mellan tidelag och homosexualitet? I så fall, så kan jag bara säga att det är sååå fel! Det har inte ett dugg med varandra att göra. Är man homosexuell så dras man till nån av sitt egna kön. Alltså inte till djur.

Här är en länk till en artikel om det i DN.
http://http//www.dn.se/nyheter/valet2010/erlandsson-vill-forbjuda-tidelag-1.1120165

lördag 5 juni 2010

Världsmiljödagen

Idag är det världsmiljödagen.
Ja, och vad är då det?
wikipwdia står det


Världsmiljödagen (World Environment Day) är en temadag som firas årligen över hela världen den 5 juni sedan den instiftades efter FN:s miljövårdskonferens i Stockholm 1972. Världsmiljödagen är en av FN:s temadagar. UNEP, akronym av United Nations Environment Programme, är ett organ som samordnar Förmenta Nationernas miljöarbete och därför organiserar också de Världsmiljödagen.

Jag tänker fira denna dagen genom att läsa på lite om marin
kustekologi

till
min tenta
på måndag,
vilket jag kommer göra ute i
solen. Sedan ska jag vara lite
med mina
klasskompisar. Men också genom att
komma på nåt litet jag kan
ändra på i mitt
liv, min vardag som gör att jag
är lite mer miljövänlig.
Jag lovar att berätta
det för er när jag vet vad
det blir. Men nu ska
jag lämna datorn
fixa lite å
sedan ut i solen. Så ha en
bra dag.

fredag 4 juni 2010

Moderaterna fjäskar för facken

Lyssnade nyss på TV4 nyheterna. Och hörde även tidigare i radion idag att Moderaterna vill ha kvar LAS som det är men vill förlänga provanställningstiden från 6 till 12 månader.

På vilket sätt blir det tryggare då?
Snälla förklara det för mig.
LAS....ja, vad ska man säga. Turordnings reglerna är det första...där är det ju sista in först ut. Där är det oftast de unga som drabbas. Eftersom det är dem som kommit in på företaget sist Vilket då betyder att dem åker ut först om det är så att företaget måste ge folk sparken.Sedan så drabbar det dem som vart där ett tag genom att även om man inte trivs på sitt arbete så vågar man inte byta eftersom man är rädd att vara sist in på det företaget man byter till. Och alltså är den som först måste gå.
Så hur kan det ge mer trygghet
Och så har vi det där med ungdomsarbetslösheten. Hur ska turordnings reglerna i LAS kunna förbättra det? Det stänger ju bara ute ungdomarna.

Det är bara ett ända stort fjäskande för facken som Moderaterna håller på med nu.

torsdag 3 juni 2010

Migrationsverket och migrationsdomstolen gör fel!

I söndags läste jag på Qx:s hemsida. Där stog det om att migrationsverket inte ger asyl till HBT-personer (homo- bi- och trans-sexuella) från bl.a Kenya och Irak. bara för att dem anser att det inte är tillräckligt farligt att vara HBT-person i dessa länder. http://www.qx.se/samhalle/14196/oppet-lesbisk-flykting-far-skylla-sig-sjalv

Jag blev förbannad på migrationsverket och migrationsdomstolen som säger att det inte är farligt. Och att en kvinna från kenya får skylla sig själv för att hon lever farligt i sitt hemland på grund av att hon är lesbisk. Eftersom hon skrev lesbiska kärleksdikter och släppte dem.
Jag skrev då en debattartikel som dem på Qx:s lagt ut på sin hemsida.
http://www.qx.se/samhalle/debatt/14261/migrationsverket-och-migrationsdomstolen-gor-fel-
Förlåt mig migrationsverket och migrationsdomstolen. Men man väljer inte vilken sexuell läggning man har. Och det är ohållbart att hålla en del av sig själv hemlig. Att ständigt gå med en mask och låtsas vara nåt man inte är. Så hur kan hon skylla sig själv?