onsdag 28 juli 2010

Volentäarbetar

Jag är nu uppe i Stockholm för att volentärarbeta för Centerpartiet under PRIDE. Igår öppnade PRIDEHOUSE och imorgon öppnar PRIDEPARK. Idag och igår så har jag och några andra fixat med att sätta upp Centerpartiets tält i parkområdet.
I lördags var jag på Pre-PRIDE mingel. Hade en trevlig kväll med bra uppträdande av Dark Ladies.
Har tyvärr inte hunnit att gå på några föredrag, workshops eller utställningarPRIDEHOUSE. Men det ska man väl hinna med någon gång under veckan...

Nu är klockan mycket så jag säger godnatt!

onsdag 21 juli 2010

CUF följer seglarveckan

Nu på kvällen så kom jag hem från 2 dagars kampanjande med Nord Västargötalands CUF. Nord Västragötaland s CUF följer denna veckan seglarveckan med husbil. Igår var vi i Hunnebostrand och idag i Fjällbacka. Men jag åkte hem för att personalvakampanja, tvätta, fixa lite saker och packa inför min Stockholmsresa på torsdag.

Det har vart 2 härliga dagar med kampanjandet och våra gröna näsor går åt som smör i Sharas öken. Vi gjorde slut med ca 1000st på förmiddagen idag (tisdag) och gårdagens (måndags) kväll, plus några nya medlemar.

Tack Emelie, Linnea, Ville, Tobias.B, Tobias.A, Niklas, Elin och Fredrick för 2 härliga dagar med härligt sällskap.

söndag 18 juli 2010

Fallens dagar


Här är en bild på mig när jag står i Centerpartiet i Trollhättans RUT-lotteri tält som vi hade nu under Fallens dagar. Tre härliga dagar med mycket sol, en gnutta regn å idag lite blåst, men med mycket sol. Å så klart en massa människor, marknadsstånd, god mat, lotterier (jag köpte ingen lott), uppträdanden å musik. Plus några karuseller å så för lite mindre barn.
Flera av oss partier var också ute och kampanjade. Jag vet inte hur det gick för dem andra.
Men för oss i Centerpartiet gick det bra.
Jag hade flera intressanta samtal med både andra partier, men även med andra människor som inte är med i nåt partiet

Just nu sitter jag i min lägenhet och avnjuter avslutningen med fyverkirier från mitt fönster. Bor högst upp i huset, så jag har bra utsikt. :P

lördag 17 juli 2010

Argetina sa ja

För någon dag sedan så läste jag i en tidning att Argetina är det första landet i Latinamerika som sagt ja till könsneutrala äktenskap. Argentinas president Cristina Fernandez de Kircher har ställt sig bakom lagen. Och det är bara att gratulera!

Johan Pettersson och tidningen Qx skriver också om det.

fredag 16 juli 2010

Miljötest

Nu har jag gjort en del i mitt löfte från miljödagen. Löfte var ju att se över vad jag kan göra för att bli mer miljövänlig. Jag har nu gjort ett av alla de test man kan göra för att se hur miljövänlig man är. Vissa saker är inte helt hundra. Så som vilken typ av el jag använder. Eftersom den ingår i hyra så vet jag inte vilket bolag det är. Sedan finns det ju inte alltid de ultimata svaren för varje enskild individ i dessa testen. Dem är ju gjorda för att alla ska kunna göra dem på ett enkelt sätt.
Men här kommer det i alla fall. Mitt reslutat är lite lägre än medelsvenson när det gäller utsläpp. men det är inte hållbart. Så det behöver bättras.
När det gäller hushåll så släpper jag ut 3,4 ton per år.
Flyg så släpper jag ut 0 ton per år.
Och när det gäller maten så släpper jag ut 0,5 ton per år.
Alltså en total siffra på 3,9 ton per år.

Här är länken till mitt reslutat i testet:
http://div.dn.se/pollutioncalc/questions.jsp

Jag tänker efter att jag gjort förändringar i mitt betende när det gäller sådant som el förbrukning, kollat över vilket el bolag mitt hyreshus använder och så vidare så tänker jag göra om samma test igen och lägga upp här. Men innan dess så ska jag som sagt förbättra mig och även skriva upp de saker jag förbättrar och saker jag läst här på bloggen.

Men vill ni själva göra samma test så gå in på denna länk
http://div.dn.se/pollutioncalc/

onsdag 14 juli 2010

Göteborgs bostadsbrist

Göteborg har bostadsbrist. Som många andra städer... Ingen nyhet i det.
En del av lösningen är ju att bygga på höjden, vilket dessutom är mer miljövänligt än att bygga på bereden. Att bygga på bereden slukar dessutom grönområden. Men att bygga på höjden så sparar man utrymme.
Rickard Nordin skriver om det på sin blogg och han skriver även en artikel ihop med Anders Flanking i GP.

fredag 9 juli 2010

Hemma från Almedalsveckan å CUFs Summercamp

Åkte i måndags morse vid 4.45 från Trollhättan mot Visby och CUFs Summercamp/ Almedalsveckan.

Har vart en vecka full av föredrag, debatter, intressanta människor, sol, god mat, mingel, sena kvällar och tidiga mornar. Och så klart en massa härliga CUFare. Plus ett bad. Så kan man sammanfatta mina daga i Almedalen.
De föredrag jag vart på är Kollektivavtalens roll på framtidens arbetsmarknad, Sex är politik, Upphovsrätten 200 år - Kampen om din information på Internet: Integritet och övervakning, Framtidens näringsliv med framtidens ministrar - vad finansierar välfärden år 2030 - Plus fullständiga rättigheter? Ett samtal om mänskliga rättigheter inför 2010 års val, 100 dagar för fler jobb för unga.
Vi i CUF hade flera egna aktiviteter också så som analys att partieledarnas tal, debattträning, brännboll och att bara umgås.

Det var min första Almedalsvecka och helt klart helt awsome. Åker gärna dit igen... Så vackert, så mysigt, så härligt, lärorikt och intressant.
Vet att det kan verka lite nördigt att man känner så för att springa mellan debatter, föredrag och olika organisationers tält....När solen skiner som bara den och man är i en sådan vacker miljö som Visby. Då tänker nog dem flesta andra bad och glass...Bad blev det, men när jag väl skulle köpa glass så fastnade jag i ett intressant samtal. :P

Kom hem strax efter 2.30 natten tills idag (fredag). Så man var rät mör och trött. Var första gången på länge som jag inte ställde väckarklockan

söndag 4 juli 2010

CUF Summercamp & Almedalsveckan

Under veckan som kommer så kommer jag inte att blogga så mycket eftersom jag åker imorgon bitti till CUFs Summercemp som i år ligger mit i Almedalen under Almedalsveckan. Så vi vara med och lyssna på flera av föredragen som kommer att hållas under veckan.

Jag ser fram emot denna vecka fullsmockad av intressanta föredrag, intressanta människor och föreningar/ företag, nya och gamla bekanta/ vänner.
Det blir min första resa och vistelse på Gotland. Har hört att det är väldigt vackert där. Att döma av de bilder jag sett så är det vackert.
Så jag tar med mig kameran för att ta kort på allt vackert och det som händer där.

Almedalens officiella hemsida
http://www.almedalsveckan.info/

Så har en bra vecka!
Det tänker i alla fall jag ha :P

torsdag 1 juli 2010

Elin Monday

Idag går CUF ut med att det är vi i CUF som ligger bakom Elin Monday.
Elin är en påhittad tjej som bloggar och gjort vidoe-CV om sitt liv som arbetslös. Hennes video-CVyoutube har sätts av ca 13. 000 personer. Men hennes historia kommer från verkligheten. Från verkliga människor.

Vi ville visa att privata initiativ fungerar och hur det är att vara ung och arbetslös.
Att arbetsmarknaden behöver nya lösningar och nya arbetsförmedlingar

Elin har inspirerat CUF till att starta http://www.cirkusen.com Där kan du lägga ut din egna video-CV eller om du söker personal så ta en titt på de som lagt ut sitt CV där.

Här är några länkar...
Till Elin:
http://bluemondays.se/
http://www.youtube.com/watch?v=MDme2to8F3I

Andra bloggar:
http://magnusandersson.blogspot.com/
http://rickardnordin.blogspot.com/

Media:
http://svt.se/2.128339/1.2062286/fiktiv_person_bloggar_at_cuf