söndag 29 augusti 2010

Cykel kampanjande

Som jag lovade så bloggar jag nu lite innan det är dags att lägga mig.
Imorgon blir det en tidig morgon. Ska upp 6.00 för jag ska ta centerpatie cykeln och cykla från Trollhättan till Vänersborg och tillbaka. Det är tänkt att jag ska kampanja en del, både i Vänersborg, men också längs vägen. Det är min första tur av min cykel kampanjande. tar det i små mini-turner. Berättar mer om mina äventyr i kommande blogginlägg. Sov gott på er nu!

Hej på er igen!

Hej på er igen!
vet att det var ett tag sedan jag skrev. Orsaken till detta har vart att nu har vi gått in i valspurten och jag har haft en tenta. Så jag har prioriterat att tentaplugga och vara ute och kampanja. Eller rättare sagt: jag har inte hunnit med så mycket annat.
Detta är min första lediga dag på ca 1,5-2 veckor... Ska skriva mer senare ikväll.

tisdag 17 augusti 2010

TUT vs RUT

Jag har som många andra uppmärksamma Socialdemokraternas utspel om butler i tunnelbanorna, TUT.
Men S, vad sysslar ni med? Är detta ett skämt?

Socialdemokrterna å deras kompanjoner i vänsterblocket har skrikt sig hesa över att RUT är så hemskt och förskräckligt, att RUT är pigjobb och så vidare.
Men hur kommer det då sig att sossarna vill införskaffa butler i tunnelbanorna om det är så hemskt med sådana jobb? Eller är det ok att utföra dessa arbetsuppgifter om det inte är i hemmet och om man inte är kvinna, utan man? För det är dem ända skillnaderna jag kan se. Ja, just det ytterligare en skillnad är att med butler i tunnelbanan istället för att någon kommer hem till dig och gör sysslorna är att man måste ta med sig smutstvätten när man åker till jobbet å sedan när man åker hem så är det inte bara matkassarna och eventuell väska med träningskläder man måste konka hem... Det är även tvättkorgen. Och så var det en skillnad till... Sverige består inte av Stockholm. Alla har inte tillgång till en tunnelbanna! Vet inte om Socialdemokraterna har missat detta eller om dem bara skiter i landsbyggden.

Andra som bloggat om detta:
Johan Petterson, Ingrid Lundqvist, Annie Johansson, Fredrick Federley, Magnus Andersson har skrivit två inlägg; Butler i tunnelbanan-den stora valvinnaren? och Hellre RUT än Tunnelbanenära tjänster.

Media:
Newsmill, Aftonbladet

lördag 14 augusti 2010

RUT-företagare gör varsellistor

Jag läste nyss Annie Johanssons blogginlägg om RUT-företag som gör varsellistor.
Dessa företag gör varsellistor för att dem är rädda för att om olyckan är inne och de rödgröna vinner valet den 19:de september så kommer de vara många företag som måste varsla. Och kan ske till och med gå i konkurs.
Så många av derras personal är oroliga.
Och allt detta på grund av att Socialdemokraterna och derras companjoner tänker ta bort RUT-avdraget.
Jag frågar mig:
Hur kan ett partie som säger sig vara ett arbetarpartie och värnar arbetarnas bästa, ta bort ett avdrag som gjort att 11.000 fått jobb och att ca 3.3000 st nya företag startats?
Dessutom när 75% av dem 11.000 som fått jobb gått från långtidsarbetslöshete till ett jobb.

Uppdatering.... Fler som bloggar om det:
Annika Qarlsson, Johan Petterson

måndag 2 augusti 2010

Min PRIDE vecka

Sitter nu på bussen hem från Stockholm och PRIDE.
Det har vart 11 dagar med många nya intryck, härliga och intressanta människor, intressanta och berörande föredrag, regn, sol, vind/ blåst, dans, hamburgare, nya och gamla vänner, sena nätter, musik i olika former (live uppträdande som vi i Centerpartiets tält kunde se jätte bra från vårt tält snett framför stora scenen), lite sömn, missade bussar, shoppingrunda, pre-PRIDE mingel, volontär utbildning, lera, en joggning tur, hesa halsar, chokladkaka, glass, lite pluggande (har jag faktiskt hunnit med), filmkväll, plocka iordning inför och efter PRIDE i vårt tält, PRIDEPARADEN.

Sedan får jag inte glömma att tillägga:
Skumparty på Patrisia. Det var skum överallt. Men gud vad vi dansade. Tack för alla som var med.
En dusch å kaffe nästa morgon så var man som en ny människa.

Å jag får ju inte glömma att berätta om de artister jag fick se live:
Jan Johanssen
Björn Skifs
Nanne Grönwall
Svenne och lotta
Anna Bergendahl
Carolin af Uggla
DJ SASH!
Lena
Jessica Folker
Jill johnsson
Dr. Bombay
Vengaboys
A-teens
Anne-Lie Ryde'
Rednex
Darin
Rebound
Claes-Göran Hederström
Titiyo
Neo
Ola Joyce
Ankie Bagger och Peter Gustafsson
Jonathan Fagerlund och Sandra Dahlberg
Babsan
Dark Ladies
Dimond Dogs

Sedan är det några fler,,, men dessa är dem dem största... (av dem jag såg, fanns fler, men jag såg inte alla, en del var på lilla scenen).

Det var en sammanfattning av mina PRIDE vecka.
Lägger uppbilder vid ett senare tillfälle.

Länkar:
Stockholm Pride 2010 och Qx