onsdag 13 oktober 2010

It Gets Better: Dan and Terry

It Getts Better!

Läste en artikel på qx.se om en kille som fått skadestånd från Mora kommun på 100 000kr för att han blev mobbad, på grund av att han är bög. Skolan var dessutom tvungen att be killen om ursäkt. Det står också att det är många som tagit livet av sig på grund av att de blir mobbade i skolan för att omgivningen antar att de är homo- eller bi-sexuella. Det är en kille i USA varlillebror startat en kampanj där äldre homosexuella stöttar yngre och säger: it gets better!
Himla fin kampanj. Hoppas att den sprider sig över världen och att mobbningen minskar (oavsett vad mobbningen beror på). Ingen ska behöva vara mobbad, ingen ska behöva ta livet av sig för att man inte orkar längre på grund av att man är mobbad.
Det med att man blir mobbad på grund av sin sexuella läggning... Snälla ni som gör det, SLUTA! Det vinner ingen på... Det ända som händer är att ni sårar en annan människa, kanske så mycket att den tar livet av sig. Så ett tips: skaffa er en annan hobby!
Är det så att ni är nyfikna på det hur det är att vara homosexuell, bisexuell, transesexuell eller queer. Så finns det föreningar man kan vända sig till eller sajter på Internet där man både kanmer prata med människor med annan sexuell läggning än den heterosexuella och även läsa om vad det är.
Så hjälp till att sprida kampanjen It Getts Better!
En annan person som bloggar om detta är Lina Lilja.

Ps. Har lagt upp en av filmerna från It Getts Better kampanjen i blogginlägget ovan.

Tiden rinner iväg...

Det tog visst lite längre tid än lördagen innan jag skrev igen. Har hänt mycket här... skolan har rullat på, min äldsta lillasyster har fyllt år och fick en kattunge. Som är jätte söt, så jag har vart kattvakt, vart en del planerade inför lite olika saker. Jag har även börjat blogga på Nyfiken Gröns blogg. De två första inläggen här och här.