lördag 27 augusti 2011

Gröna bloggar och hemsidor

I och med mitt engagemang och intresse för miljön har jag nu lagt upp en flik med länkar till gröna och miljöinriktade bloggar och hemsidor. Det är allt ifrån företag, tidilningar, tankesmedjor, organisationer, myndigheter... ända till enskilda personer. Och allt där emellan.

tisdag 9 augusti 2011

Prideveckan 2011

Under veckan som var så deltog jag i Stockholm Pride. I år var det mer centralt (Kungsträdgården) och det var fritt entre'. Jag har funderat och diskuterat vad det innebär med vänner och bekanta. Över det med att Pride var mer cetral i år så har det kommit fram två saker. 1. man slipper lervälingen som blir på en gräsplätt om det skulle ös regna och 2. det är fler som tar svängen förbi. Det med att det är gratis entre' så har det kommit fram 1. fler som kommer förbi nu när det ändå är gratis (fler som passar på), 2. fler hetrosexuella som vill kolla in cirkusen eller passa på att tafsa på lesbiska.

Sedan har det även vart en del tankar med mig själv. Vad är Pride syfte? Vad är Prides mål? Ska det vara en folkfest med inriktining på HBTQ-personer eller är syftet att de en dag inte ska behövas. Mina förhoppningar är att det en dag inte ska behövas. Men samtidigt kommer jag att sakna Pride då... all den kärlek, alla intressanta föredrag, seminarium, debatter och människor man träffar. Så jag hoppas att det en dag inte kommer att behövas, men att det kan få leva kvar som en folkfest för att hylla kärleken.

Så lite om hur själv Pride va då... I parken va det en massa härliga människor från olika partier, organisationer och företag man mötte. Dock kändes det lite marknad eller dylikt över det när man såg Ur & pen och dylika tält. No offense till dem, härligt att shoppa liksom, men med tanken på vad Pride är till för så blev det lite "va, vad är detta?"
I paraden som jag även där deltog i genom att stå på ett flak fullt av härliga CUFare där vi dansade å sjöng så att fötterna va öma och våra halsar hes i X antal timmar, så va det jätte skoj. Många i publiken som stog längt paradens väg sjöng med å vinkade... Men såg även några som både sköt med vattenpistoler på oss, gjorde tummen ner eller peckade fack you åt oss. Ok, alla har rätt att yttra sig och säga sin mening. Yttrandefrihete i alla ära. Men jag tycker det är lite tråkigt när en del personer gör så, inte för min egna skull. Utan för vad paraden och vad Pride står för. Det är en stor fest för att hylla kärleken och alla rätt till att vara den dem är, utan att någon ska bli diskriminerad eller dylikt för sin sexuellaläggnings skull. Det är en fest där alla i paraden enas om just detta.