söndag 25 september 2011

Helgens reflektioner

Som rubriken säger, detta är ett inlägg med helgens reflektioner.

1.Naturen är fantastisk
Jag läser ju en del miljöämnen som ni som följer min blogg redan vet och ni som är nya här nu får veta. Den senaste tiden har jag läst om kustprocesser. Att få en förståelse för hur de beter sig och påverkar både varandra, miljön i största allmänhete, men även oss mänskor. Våra samhällen. Erosionen och depositionen som sker i t.ex Danmark fungerar som en budget med sand. Det tas på ett ställe, läggs på ett annat. På samma sätt som in- och ut-komster. Men här är det i balans. För det mesta. För ibland kan det hända att människans aktiviteter kommer in och stör. Men naturen har ett fantastiskt sätt att hantera saker, saker som vi inte alltid förstår. Naturens kraft är många gånger större och mer fantastiskt än vad som syns i första anblicken. Allt från minsta byggsten, vidare till en vattendroppen, en fisk, ett stort däggdjur, ekosystem, jag hur hela miljön fungerar. Jag slutar aldrig fascineras av dess inneboende kraft när jag sitter och studerar. Men tråkigt nog så är det också så att människan förstör mycket av det. Vi måste våga ta stegen för att rädda miljön. Utan den klarar vi oss inte. Vi är beroende av den, oavsett om vi vill det eller ej.

2.Stolt över Centerpartiet
Från torsdag till idag har Centerpartiet sin stämma i Åre. Det har vart (och är ett litet tag till) många motioner, tankar och ideer som diskuteras. Många kontakter knyts. Av det jag sett via internet (mest facebook, lite från partiets hemsida och den kontakt jag haft med folk som är där) och lite via gammelmedia, så kan jag göra den snabba bedömningen att i de flesta debatter har det vart högt till tak.
Gällande specifika ämnen så har jag bara hunnit skumma på miljökapitlet. Men den bild jag har fått av det är att det verkar vara bra och kloka beslut som har tagits. Ser fram emot att läsa de beslut som tagits lite djupare än jag gjort just nu.
Sedan har det även vart partieledarval. Där blev ju Annie Löff (fd. Johansson) vald som ordförande. Vilket gör mig stolt och glad. Annie är en förebild för mig. Hon är en duktig politiker och har bra ledar erfarenheter från att vart vice ordförande för CUF innan hon kom in i riksdagen. Ja, hennes lista på meriter kan göras lång. Så jag tar bara några saker här: på rekord kort tid kom hon in som yngsta riksdagsledamot någonsin i Riksdagen 2006, ekonomisktalesperson för partiet och nyss tat ut sin juridik examen. Allt detta samtidigt som hon är ute på skolor och går igenom TV-rutan. Inte konstigt att hon blev vald!
Men det har ju även valts en del andra personer till partistyrelsen. Jag tänker bara nämna en av dem. Fredrick Federley - jag är även stolt och glad att han blev invald. Det va liksom på tiden. Eftersom han är en av de mest kända företrädare vi har. Han blir ofta utfrågad och får ställas tillsvars i media för de beslut som den förra partistyrelsen tog. Dess utom har även han erfarenheten från CUF (inte mist eftersom han var ordförande under den tiden som Annie var vice ordförande). Som jag nyss skrev så syns han mycket i media, han är bra på att driva frågor, men även så lyssnar han på oss vanliga dödliga medlemmar. Vilket är viktigt att någon som sitter i partistyrelsen gör.
Helt enkelt: Dessa två personer är väldigt kompetenta för sina nya uppdrag.
Stort tack till stämman som valde in dem! Och stort lycka till (oavsett om ni behöver det eller ej) till Annie, Fredrick och de övriga i partistyrelsen.

Mer gällande Centerpartiets stämma i Åre kan ni bland annat läsa på:
Fredrick Federleys (han har skrivit flera inlägg, från torsdagen den 22 och fredagen den 23 september)
SVT Play, SVT Play (det finns fler klipp på SVT Play)
Detta är ett axplock av de bloggar och den media som finns kring Centerpartiets stämma.