tisdag 17 april 2012

Att vara miljövän!

Får en känsla av att en hel del tycker (läs tror) att det är jobbigt, svårt och dyrt att vara miljövän. Men det beror ju helt och hållet på hur man väljer att göra.Visst det kan vara dyrt om man köper ekologiskt kött och liknande. Men ta dig 5 minuter extra i affären och våga kolla på prisena i mataffären. Många gånger kostar ekologiska mejeri produkter lika mycket som icke ekologiska mejeri produkter. Eller att köpa mat efter säsongen och gärna närproducerat. Det är dessutom många gånger billigare att köpa mat efter säsong. Jag har tänkt att göra en liten miniserie på enkla och billiga sätt man kan vara en bra miljövän på, utan att det tar så mycket tid. Att vara en bra miljövän behöver inte ta lång tid. Det räcker med några smarta, enkla och logiska knep som man kan hålla sig till och sedan kan man applicera det på andra liknande saker. T.ex om du har bara någon kilometer till jobbet/skolan så ta cykeln, det tar typ lika lång tid som att ta bilen, eftersom man många gånger måste leta efter en parkeringsplats och allt . Dessutom de är de korta resorna som släpper ut mest koldioxid och avgaser per kilometer. Eftersom motorn inte hinner komma upp i en bra arbetstemperatur så krävs det mer bränsle och där med krävs det mer bränsle och utsläpp utspridd på hela resan per kilometer.Så ta cykeln eller gå så spar du både miljön och ekonomin. Samtidigt som du får dig lite nyttig och hälsosam vardagsmotion.

onsdag 4 april 2012

Full fart och Glad Påsk!

Ber om ursäkt att jag inte skrev i söndags. Erkänner att jag glömde bort det och hade mest packa i huvudet. Håller nämligen på att flytta.
Under den cirka 1,5 hektiska månaden jag pratade om i förra blogginlägget så har det vart jobb, distriktsstämma för CUF Nordvästra Götaland, distriktsstämma för Centerkvinnorna Norra Älvsborg, Centerstudebter Kalmar årsmöte, telefonmöten med CUF sexualpolitiska nätverk och med CUF miljöpolitiska nätverk, möte och åter möte inför Stockholm-30 (det var den 24 mars) och vart en del med min pojkvän och fixat med hans flytt från en lägenhet i Kalmar till en annan, som sedan övergick till att fixa med min flytt till honom och på detta har det vart en hel del jobb också. Så det har vart full fart. Och allt är inte klart än. Håller fortfarande på med flytten, har två stämmor kvar (Centerstudenters Förbundsstämma 20-22 april och Centerpartiets Ungdomsförbunds förbundsstämma 16-20 maj). Jobbet rullar på, mötena har dock lugnat sig, men istället så ska jag plugga inför en omtenta.

Nu under påsk så ska jag och min pojkvän måla om sovrummet i lägenheten i Kalmar, båda ska vi plugga en del, sedan får man ju inte glömma påskmiddagen där vi ska ha citronpaj som efterrätt. Kommer självklart att försöka hinna med att blogga lite också. Om inte annat kommer det med tiden komma för och efterbilder på sovrummet.

Så med dessa ord vill jag nu önska er en Glad Påsk!