söndag 24 mars 2013

Kampanj för alla barns rätt till skola

Igår hade Folkpartiet Södermalm-Gamla stan en kampanj på Medborgarplatsen för alla barn rätt till skola.
Alla barn skall ha rätt till skolgång. Till att få lära sig läsa, skriva, räkna och så vidare.Det lägger grunden till en stabil framtid och det förenklare senare i livet.

Speciellt i dagens västerländska samhälle där skolgången är grunden för att få ett jobb eller att starta ett eget företag. Just därför skall alla barn ha rätt till skola.

Dessutomär utbildning och speciellt att lära sig skriva och läsa en viktig del i demokratriarbetet. För kan en person läsa och skriva så kan den tillgodogöra sig och ta till sig av vad andra skriver och av information inför t.ex allmänna val. Kan en person skriva så kan den själv dela med sig av sina tankar och åsikter på t.ex en blogg. Dessa sakerna tillhör den så grundläggande yttrande och åsiktsfriheten som vi värnar så om.

Om man kollar på vad Folkpartiet skriver gällande skola och barn så står bland annat detta.
Särskolan -
"I särskolan erbjuds elever med utvecklingsstörning en undervisning som är anpassad efter deras förutsättningar... Folkpartiet vill utveckla och förbättra särskolan, inte avveckla den. I regeringens nya skollag finns därför särskolan kvar som en egen skolform, med ett förtydligat uppdrag... Självklart ska även särskolan ha fokus på kunskapsuppdraget, alla barn har rätt att lära sig och utvecklas."

Barn -
"Stärka barns rättigheter genom att göra FN:s barnkonvention till svensk lag... Satsa på hög kvalitet i alla verksamheter som rör barn och ungdomar.... För oss är det självklart att alla barn ska ha goda möjligheter  till lärande och kunskap.... Att alla barn i Sverige skall ha rätt till kunskap är viktigt för oss som kämpar för ett öppet och tolerant samhälle. Från och med den 1 juli 2013 (alltså i år, min egna tilläggning) får också gömda barn laglig rätt att gå i skolan."

Som det tydligt framgår i Folkpartiets politik här så är alla barns rätt till skola något viktigt som inte får sättas åt sidan.  Barns rätt till utbildning, kunskap och utveckling får aldrig glömmas eller sättas åt sidan.


lördag 16 mars 2013

Detta är barbariskt! Blir illamående!

För ett litet tag sedan la en vän ut en länk på Facebook som visade hur levande djur simmar omkring i små platsbehållare, så som nyckelringar . Hon ville visa hur äcklad och sjuk hon känner sig av det. Jag kan inte annat än att hålla med.
Ingen levande varelse skall stängas in i små behållare  med minimaliskt utrymme, utan tillgång på mat.  Detta bara för att någon vill ha en "häftig" nyckelring.
Det är inte häftigt överhuvudtaget! Det är djurplågeri!

"There is now a new fad arising in China: live animal key chains"

"According to the vendors, the coloured water is filled with nutrients which will keep the animal anlive for a few months. Without oxygen, the animals will naturally (but unnaturally!!) die in a few days... or even hours.People are buying the key chains for fun, because it's cute... and they said to bring luck too. The sad thing is that there is no animal abuse law for non-wild animals in their country, so people can buy and sall it freely... and they sell FAST.
Having a live animal in a sealed bag is animal and cruelty. What may appear to look like a cute fish or a cute turtle is an animal who is just slowly sulffocating to death"

Två citat från bloggen Tsem Rinpoche

Jag vet inte vad jag skall säga annat än att det är ofattbart och barbariskt. Jag blir illamående av det och får en klump i halsen. Det är ren och skär djurplågeri!
Lite ljus i tunneln är i alla fall att det finns djurrättsorganisationer på plats i Kina som kämpar för att sätta stopp för detta och att få till en bättre djurskyddslag.
Men det som hade gjort en omedelbar och snabb ändring är om människor slutar köpa dessa produkter. För utan efterfrågan finns ju ingen försäljning.
Jag drömmer om den dagen då vi människor slutar behandla djur (och varandra för den delen också) illa. Sluta behandla levande varelser som leksaker. Leksaker utan känslor, utan kött och blod. Leksaker utan behov.

Här kan ni få se själva två klipp från Youtube.fredag 8 mars 2013

Några bra tips!

Har haft turen att subbla över några bra hemsidor som jag gärna delar med mig av.
Så här kommer dem:
MUMS Miljömat De beskriver sig själv " Vill du äta Mat Utan en Massa Skräp, MUMSig mat som är hälsosam för kropp, själ och jordklot? Då är det här någonting för för dig. MUMS Miljömat är en hemsida som hjälper dig att göra gott, god mat och goda matval för hälsa, miljö, klimat och plånbok" på sin hemsida. 
Biografhy Online Women who changed the world För att citera vad de hur de själva beskriver sin hemsida. " A list of famous Women who have changed the world. Including women's rights activists, female poets, musicians, politicians, humanitarians and scientists."

Jag kommer lägga fasta länkar till deras hemsidor under "Bra hemsidor".