lördag 13 april 2013

Fp Linköping kampanjade på stan idag

Idag (lördag 13/4 2014) kampanjade Folkpartiet Linköping med ett torgbord nere i centrum. Vi pratade med många människor. Dagens fråga som vi tog upp lite extra var " Vilken sjukvårdsfråga är den viktigaste för dig?"

Det var extra roligt när nya medlemmar kom fram och pratade, alltid väldigt roligt när man träffar nya medlemmar.

fredag 12 april 2013

Sekreterare

För någon vecka sedan blide jag tillfrågad om jag vill vara sekreterare för Liberal Mångfald Östergötland.
Idag var det möte där Liberal Mångfald Östergötland beslöt att jag är Liberal Mångfald Östergötlands sekreterare.
Till att börja med vill jag säga: Stort tack för förtroendet att få vara eran sekreterare!
Det är med stolthet som jag efter mitt första möte med Liberal Mångfald nu tar på mig detta uppdrag.
Vi har nu startar upp en Nystartszonsgrupp där vi diskuterar det med nystartszoner ur olika perspektiv. En grupp full av liv, diskussion och sikte på framtiden.

Liberal Mångfald är en förening som arbetar med frågor kring integration och mångfald.
fredag 5 april 2013

Miljödebatten

Det verkar som att miljödebatten är på G att blomma upp igen. I alla fall om man skall spå i vad som ploppar upp i media. Med jämna mellanrum ökar nu antalet artiklar, rapporter och insändare i media gällande miljön och de miljöproblem vi har. Det är i alla fall så det känns. (Jag har ingen statistik eller siffror på detta.) Nu hoppas jag bara att debatten lyfts ända upp till politisk nivå. För ja, visst pratar de flesta partierna i Sverige om att vi måste göra mer för miljön. Till och med Socialdemokraterna på sin kongress nu har ju nämnt det. Men att prata om att mer behövs göras och sedan klappa sig själv på axeln räcker inte. Kom med konkreta åtgärder, åtgärder som gör skillnad och inte är någon symbolpolitik! Nämn inte miljöproblemen i förbifarten för att döva ditt samvete. Miljöproblemen är inget särintresse. Det är en fråga som berör oss all. Att lösa miljöproblemen är en viktig grundbult för att vi ens skall kunna ha ett samhälle och än mer en förutsättning för att ens kunna ha vad som kallas välfärds samhälle! Det som görs och som redan har gjort är bra. Men mer behövs göras! Och det behövs göras nu! För väntar vi lite till så kan det vara försent. Miljöproblemen är redan här! De drabbar de fattiga, de som redan har det som svårast. Mycket av problemen kommer i och med industrialiseringen  men jag är övertygad om att mycket av problemen kan åtgärdas med bra teknik. Men för det behövs forskning. Det behövs att vi som samhälle vågar satsa. Att vi använder den forskning och de forskningsresultat som finns och förverkligar vad forskarna upptäcker och uppfinnarna kommer på. Men det krävs också att vi under tiden ser över hur vi använder de resurser som naturen ger oss. Att inte ta naturen för givet. Att inte slänga ut skräp hur som helst. Att se över våran avfallshantering, se över om vi kan återanvända mer produkter och råvaror. Se över vilka kemikalier som vi bara låter rinna rakt ut i naturen. Ja, helt enkelt: se över hur vi hanterar den värld vi lever i. Vi kan inte tro att miljön inte påverkas av allt som släpps ut. Vi skulle aldrig ge våra barn en burk med målarfärg och låta dem dricka det till frukostsmörgåsen. Men vi låter våra sjöar, hav och skogar ta emot alla möjliga konstigheter som vi knappt vet vad det är.

Ta debatten och kom med verkliga åtgärder! Det gäller oss alla!