onsdag 22 maj 2013

Steraliserings kravet avskaffas

Idag debatterades det i Riksdagen om att avskaffa kravet på steralisering för de personer som byter kön. Kan inte säga annat än äntligen! Det var inte en dag för tidigt! Kan knappt fatta att det är sant. Äntligen har denna dröm gått i uppfyllelse! Så många som har kämpat för detta och brottats med detta i så många år. Vänner till mig som vart tvinga att välja mellan att byta kön och då tvingas steralisera sig och att kunna skaffa barn. Jag beundrar dem! Hur kan man välja mellan sina två största drömmar, som båda är så livsavgörande? Hur kan en modern och civiliserad rättsstat rättfärdiga att man i så många år tvingar en del av sina medborgare till sådana val? Helt utan grund på köpet!

Men nu är detta en glädjens dag. Nu är detta krav avskaffat. Jag gläds för alla de personer som från och med sommaren som gör könsbyten och fortfarande får vara fertila. För alla de som från och med sommaren inte behöver göra valet att vara i rätt kropp eller att ha förmågan att skaffa biologiska barn.

söndag 19 maj 2013

En vecka utöver det vanliga

Det har vart en vecka utöver det vanliga. För som de flesta av mina veckor är så fylls de av plugg, mer plugg, politik, sambo liv, årstidernas växlingar. Numera även ett extra jobb och åter igen träning.
Men denna veckan har de politiska mötena förgyllts. Det började med lunchträff i tisdags då jag satt snett mitt emot integrationsministern Erik Ullenhag och i fredags, satt jag sida vida sida med Folkpartiets partiledare och tillika utbildningsminister och vice statsminister Jan Björklund.
Så ja, denna veckan har vart lite utöver det vanliga. På detta så har min sambo fyllt 28 år idag. Vilket firades med en fest i goda vänners sällskap igår å våffelbrunch idag.
Nu tar dock denna veckan slut om 30 minuter. Så jag skall nu göra mig i ordning för natten. Sov så gott allihopa!

söndag 5 maj 2013

Sol och oerhört stort tack till Carina, Helen och Hans!

Nu har det vart några dagar med riktigt härligt väder. Som idag gick jag ut med bara ett linne å en tröja. Vissa dagar har jag å sambon tagit med oss termosen ut för att plugga i den sköna solen. I och med att jag under de senaste två veckorna jobbat 2 pass å gjort två tentor så har det vart en hel del. Så igår efter tentan så var det först möte och sedan en öl ute på en av Linköpings härliga uteserveringar. Det känns verkligen som sommaren är på väg när man ser hur alla människor kommer ut och alla härliga uteserveringar öppnat.

Ett extra stort tack till Folkpartiet Linköpings kommunalråd Carina Boberg som klämde in mig mellan alla möten för att hjälpa mig med mattematiken och svärmor Helen med sin man Hans som åkte ända från Uppsala till Linköping bara för att hjälpa mig med metodiken, matematiken och statistiken inför min tenta igår. Oerhört stort tack till er tre! Det betyder verkligen jätte mycket för mig!