söndag 30 juni 2013

Vilka är "alla"?

Systembolaget VD Magdalena Gerger säger i gårdagens SvD
 "I Sverige är ju alla överens om att det är Systembolaget som ensamma ska sälja all alkohol, för folkhälsans skull. Nu tolkar City Gross det som att de kan sälja, och det visar att det finns en öppning som måste stängas till."

Då frågar jag mig vilka alla är? Jag med flera andra inom bland annat den liberala rörelsen håller inte     alls med Magdalena Gerger. Sedan så undrar jag även om det är så att vi i Sverige är så rörande överens om att det bara skall vara Systembolaget som skall sälja alkohol, varför kan då City Gross göra det i samarbete med ett danskt företag? Jag menar, om det inte finns en efterfrågan så finns det ju ingen som säljer. Alltså finns inte efterfrågan så dyker ju inte ens fenomenet upp. Där med drar jag då slutsatsen om att alla i Sverige inte håller med Magdalena Gerger.

lördag 29 juni 2013

Nej till tvångssterilisering

Europarådets parlamentariska församling fattade ett beslut den 26 juni, som uppmanar medlemsländerna att helt förbjuda all påtvingad sterilisering eller kastrering av sina medborgare, samt även att ge personer som blivit tvångssteriliserade eller tvångskastrerade officiellt om ursäkt och att ge dessa personer ekonomiskt skadestånd.

För att säkerställa att ingen under några som helst omständigheter kan tvingas att bli tvångssteriliserad eller tvångskastrerad, så uppmanas medlemsländerna att se över lagar och regler. Det  var 48 ledamöter som röstade för beslutet och 17 ledamöter som röstade emot beslutet. Alla de närvarande svenska ledamöterna röstade för beslutet.

torsdag 13 juni 2013

Gröna Liberaler Östergötland på Facebook

Från och med denna eftermiddag har Gröna Liberaler Östergötland en facebookgrupp. Gruppen är tänk som ett fönster ut mot värden och mot så väl gamla, som  nya och blivande medlemmar. Tanken är att Gröna Liberaler i Östergötland eller personer som är intresserade av ett Gröna Liberaler i Östergötland skall på ett smidigt sätt kunna kommunicera med varandra. Alla som är liberaler och intresserade av natur och miljöfrågor är varmt välkomna!

söndag 2 juni 2013

Ny kontaktperson för Gröna Liberaler Östergötland

Under förra månaden fick jag erbjudandet om att ta över som Gröna Liberaler Östergötland kontaktperson. Det är med storglädje som jag tackade ja. Detta eftersom en av mina största hjärtefrågor är just miljö och hållbar utveckling.

Jag har massor av idéer för Gröna Liberaler Östergötland, och vill gärna få igång lite verksamhet här. Oavsett om du vet att du vill vara med eller bara är nyfiken. Oavsett hur mycket du kan eller inte kan gällande miljöfrågan och miljöpolitik, så är du hjärtligt välkommen. Desstu fler desstu roligare! Bara att hojta till!

Jag ser fram emot att vara med och kämpa för ett grönare Östergötland!
Hoppas att just du också är kommer med på resan!