lördag 13 juni 2009

SAAB

Hade tänkt skriva om det med att SAAB får nya ägare.
Men så läste jag Magnus Anderssons blogg. Riktigt bra (så läs den, är länkad här brevid i kolummen "CUF:are och Centerpartister som bloggar").
Men han missade att lägga till en sak... han skriver att statens uppgift inte är att vara bilägare. och att Socialdemokraterna var bereda att lägga skattebetalarnas pengar på SAAB. Men det han missade var att det är bättre att staten lägger dem pengarna på skolan, äldreomsorgen och sjukvården. speciellt när man hör om skolor som måste läggas ner eller att de sparkar lärare för att kommunen inte har råd att ha kvar det. då är det bättre att staten ger pengarna dit. Men om regeringen hade gjort som sossarna å vänstern vill så hade det vart än mindre pengar till skola, sjukvård, äldreomsorg. Och det hade vart ännu mindre pengar till socailbidrag, sjukförsäkring och andra åtgärder som tas till när folk faller mellan stolarna. och staten hade haft ännu mindre pengar att täcka alla de kostnader som den har. Och då hade risken vart stor att skulder inte kunnats täckas.
Dessutom ska inte staten syssla med sådant som privatpersoner gör bättre.

måndag 8 juni 2009

Bild från kampanjandet i Ed...


Johan Petterson (CUFs förbundsstyrelse å kandiderade till EP-valet) står vid vårt bord på Utsiktens Gymnasium.

söndag 7 juni 2009

Lite tips för röstningen...

Idag är det då den 7:e juni, och då alltså valdagen för EP-valet.
Ni som inte har förtidsröstat, rösta idag... Och vet ni inte vart och vilka tider vallokalerna har öppet, så står det i ert röstkort.
Och vet ni inte vilket parti ni ska rösta på. Så rösta på Centerpartiet för fri rörlighet, för miljön, för öppenhete, för företagsamhet och för den lilla människan
Och här har ni några förslag på våra kandidater:
Lena Ek, europaparlamentariker, 51 år - nr 1 på centerpartietslista,
Abir Al-Sahlani, systemvetare, 33 år -nr 3,
Marie Wickberg, politisk sakkunnig, 24 år - nr 4,
Karin Fäldin, tandhygienist, 24 år - nr 14,
Rickard Nordin, studerande, 26 år - nr 24,
Anders Dahlberg, studerande, 22 år - nr 32,
Ingrid Lundqvist, ombudsman, 21 år - nr 35,
Mats Häggner, jordbrukare, 46 år - nr 38,
Marissa Zetterquist, förtroendevald, 27 år - nr 44

fredag 5 juni 2009

Kampanjande i Dals-Ed

Jag och Johan Pettersson var i måndags eftermiddag å kväll och kampanjade i Dals-Ed.
Första var vi på min gamla gymnasieskola Utsikten och pratade med elver, lärare, fritidsledare och rektorn. Eftersom det var så gott och varmt väder gick vi till stranden och pratade med folk.
Mycket lättsinigt och trevliga samtal.
Så kort sagt: gott väder och en härlig kampanjetermiddag.

måndag 1 juni 2009

Tankar om prostituion...

Igår satt jag och läste boken Porr horor och feminister av Petra Östergren.
Och jag blir upprörd.

Inte för vad hon hon vill få fram i boken. Utan för att om den krassa verkligheten som träder fram.
Synen på människors frihete (inte hennes syn), saker som andra sagt och den trångsynhete som är i denna värd.
Jag har själv tänkt mycket på dessa ämnen. Och visst det finns många som råkar illa ut som prostituerade. Men som en del personer uttalat sig om att man säljer inte bara sin kropp, utan även sin själ om man prostituerar sig, tycker jag är fullkomligt åt skogen. För man kan inte sälja sin själ om man inte tar betalt för att tycka nåt som man inte tycker. I sådanna falll skulle även jag sälja min själ och kropp, eftersom jag jobbar som städerska vilket är ett kroppsarbete och man gör det för att tillfredsställa andra och att andra ska njuta av ett välstädat och fint rum. Det är en delat tjänst med frukostvärdinna, då jag gör iordningen en vackert framställd frukost som luktar gott. Vilket andra också njuter av. Visst jag gick lite långt kanske i min jämnförelse. Men de delar dessa saker gemensamt… att få andra att njuta.

Sen så är inte prostitution ett tillstånd, precis som städerska och frukostvärdinna inte är ett tillstånd.
Prostitution är sex mot pengar. Det är ingen sjukdom eller känsla.
Precis som att städerska och frukostvärdinna inte är en sjukdom eller en känsla.
Och visst många kan kalla städerskor för piggor, men det är inget hemskt jobb. Jag trivs bra med det. Det är gott för själen att rensa ut.

Sen så till alla er som ser ner på prsotituerade eller på nåt sett nervärderar det yrket… Så är det faktiskt så att i den gamla antiken så var det de prostituerade kvinnorna som fick följa med männen på resor, få dyra kläningar och vara med i den politiska värden. Medans fruarna fick stanna hemma och se till hemmet och ta hand om barnen.
En del säger att de som är prostituerade inte har nåt val. Och visst är det många som gör det för att finansiera sina droger, är tvingade till det eller lurats hit ihop om en bättre framtid (även kallat trafficking). Men de som är tvingade till det vill ju inte göra det. Och vill man inte ha sex, men någon annan tvingar sig på än ändå, så är det våldtäkt. Och det med trafficking är inte aceptabelt. Och här i Svergie har vi ett skyddsnät i form av socialbidrag. Som är till för de som inte har möjlighete att betala för mat och hyra m.m.
Sen så finns ytterligare en aspekt… Hur många val i en persons liv är helt frivilliga? Man måste jobba för att försörja sig. Det är sällan så att man kan välja att strunta helt och hållet jobba. Grungskolan har skolplikt, Visst gymnasiet är formellt frivilligt, men om man ska ha någon chans att få jobb, så måste man ha gått ur gymnasiet. Tvätta är ytterligare en sak man gör för att man behöver det. Inte för att man tycker det är så skoj. Lista är lång, menjag tror inte jag behöver rabbla upp hela listan.
Nu låter jag som om jag är helt och hållet för det med att få prostition till ett acepterat yrke. Men det är faktiskt så att jag har en fot i varje läger när det gäller det. För min del krävs det speciella regler för det. Typ att man inte måste söka det jobbet och så. Men jag är helt för att man ska få bestämma över sin egna kropp och att alla njuter vi av olika saker. Och det är ju faktiskt så att sexköpslagen inte uppfyllt sitt syten. Även om tanken var god. O, javisst är det så att siffrorna å så visar att det har blivit mindre prostitution. Men det är ju bara för att det har gått under jorden och de prostituerade är tvungna att vända sig till den kriminela värden. Och då syns alltså inte verkligheten på myndiheternas papper. Och ser inte myndigheterna det, så är det ju självklart att de inte kan hjälpa de prostituerade om det händer nåt. Och sen så är det ju så att det är bara ”badboys” som är kvar för de prostituerad att sälja till. Eftersom deär de vanliga kunderna som tar till sig lagen om sexköp. Så man bör skrota sexköpslagen snarast. Och istället införa andra form av skydd för prostituerade!