söndag 17 april 2011

Nature way och full rulle

Som vanligt så är det full rulle med skolan och politiken. För ett tag sedan var jag på UF (Ung Företagsamhete) mässan i Trollhättan och kampanjade med CUF Nordvästra Götaland. Vi tycker ju om det dära med företagande och att människor förverkligar sina drömmar. Vi blev väldigt imponerade av alla unga företagare som var väldigt duktiga och proffsiga. Men även av att det var så många av dem som hade tänkt på det med miljön och hade olika miljövänliga produkter.

Ett av de företag som fastnade hos mig är Nature way. Det är ett företag som säljer tvättnötter. Det är ett alternativ till tvättmedel som är helt naturligt och fritt från kemikalier. Nötterna växer på träd i Indien. För att skydda sig mot insektsangrepp och bakterier producerar nötterna ett ämne, Saponin. Det är detta ämne som används för tvättningen, eftersom det har rengörande effekter när man tvättar i minst 30, men gärna 40 grader celsius och uppåt. På grund av ämnet så behövs de inte heller besprutas med bekämpningsmedel under odlingen.
Tvättnötterna är även bra för de personer som har allergier eller känslig hud på grund av att de inte har några kemikalier och inte heller någon doft. Men genom att tillsätta 4 droppar eterisk olja i sköljmedelsfacket får man en fräsch doft på kläderna.

För kontakt, mer information, tips, priser och beställning, så spana in Nature ways hemsida.