söndag 30 september 2012

Somewhere over the rainbowEn sån himla fin låt som jag aldrig tröttnar på. Den ger en känsla av om man kämpar kan det gå, för att någonstans där ute finns drömmen. Att drömmen kan slå in.


Maud Olofsson - Varför ska man rösta på Centerpartiet

Har kollat på lite gamla Youtube klipp och tycker detta stämmer ganska så bra fortfarande.


lördag 29 september 2012

Tenta på G

För 1 timme och 34 minuter sedan var det exakt en vecka kvar tills min tenta i terminens första kurs går av stapeln. Den slutar senast 13.00.

Så under denna veckan blir det extra hård disciplin och effektivt pluggande gällande nyckelbegrepp (som kursen heter), det är en introduktion på 7,5 högskolepoäng till ämnet media och kommunikationsvetenskap.
Det som är så härligt med detta ämne och denna tentan är att det är intressanta ämnen som jag dessutom känner mig hemma i vilket gör att det är så mycket enklare och roligare ju.


torsdag 27 september 2012

Valfrågan 2014

De flesta partier börjar förbereda sig både på lokalnivå och på riksnivå ungefär 1-1,5 år innan valen. Men eftersom det under 2014 kommer ligg flera val, så har partierna börjat förbereda sig redan nu.

2014 kommer det vara Europaparlaments val i juni. Datum ej bestämt än. Den 14:de september är det riksdags, kommun- och landstingsfullmäktige val. Så det är inte så konstigt att de börjar tidigt, eftersom det är fler val än vanligt. 
Valrörelsen i sig får vi väl se hur tidigt den drar igång. 
Men när det kommer till valfrågorna skulle jag gissa på att jobbfrågan återigen blir en stor fråga. Det är ju bara att se på de senaste tidens nyheter för att se vart de stora, men även de mindre partierna försöker nicea sig. Det är jobbfrågan och så klart den hjärtfråga som det enskilda partiet har.

Det kommer att bli spännande att se utvecklingen. Ser fram emot valrörelserna. :)

tisdag 18 september 2012

Riksdagens öppnande

Med musik, fin klädda gäster och gudstjänst i Storkyrkan (Stockholm) så inleds det högtidliga öppnandet av Riksdagen och där med riksdagsåret. Ceremonin i pleningssalen hålls kl:14.00, men parentation med minnes tal för den avlidna riksdagsledamöterna Carina Moberg (S), Johnny Munkhammar (M) och William Petzäll (-) börjar klockan 11.00. Sedan fortskrider det med upprop, musik och gudstjänst (som jag tidigare skrev). Och allt avslutas med ceremonin där kungen förklarar riksdagen öppnad och statsministern Fredrik Reinfeldt  (M) håller sitt tal med regeringsförklaringen. Här kan ni se hela programet. Man kan följa riksdagens öppnande via webb-TV, SVT (SVT1 13.25 och Sveriges Radio.

Fler länkar:

onsdag 12 september 2012

Svenska journalister friges


I förrgår nåddes jag av nyheten att de svenska journalisterna Johan Persson Martin Schibbye som suttit fängslade i Etiopien friges. Såklart är jag glad att det som verkat som en mycket dyster historia nu tycks klarna och tillslut slutar bra. Men jag vågar inte hurra än, inte innan de är hemma hos sina nära och kära igen. Men jag önskar dem en lyckad resa hem! Jag hoppas också att det blir fler journalister som fängslats på fel grunder ska friges. 

tisdag 11 september 2012

Semester och ny vardag


Som vanligt har det vart mycket: Nollning, politiska möten och börjat studera på heltid igen och det allmänna vardagspusslet.
Nu studerar jag en termin med Media och kommunikationsvetenskap på Linnéuniversitetet i Kalmar. Saker och ting börjar äntligen ta form och någon form av ny vardag har börjat infinna sig.
Är så härligt nu när saker som höstens aktiviteter i Centerstudenter Kalmar nu är spikade och bara väntar på att dra igång.

På detta åkte jag och min sambo på en härlig semester till Schweiz. Vi passade på att ta svängen om hans mamma i Uppsala eftersom vi ändå skulle ta flyget från Arlanda. Bilder kommer sedan. Men jag kan sammanfatta det med: välbehövligt, härligt, vackert, vin, choklad och god mat. allt så klart i härligt sällskap.