torsdag 30 oktober 2008

Manifestation på kristallnatten

Den 9 november är det 70 år sedan nazisternas övergrepp mot judar under den så kallade Kristallnatten i Tyskland. Detta ska uppmärksammans med en manifestation med talare från Integrationsforum och de politiska ungdomsförbunden

Var: Kompassen, utanför Odens varuhus i Trollhättan
Tid: Kl:18.00
Datum: Söndag, 9 November

Det är viktigt att så många som möjligt kommer.
Vi bjuder på fika.

Arrangörer:
Integrationsforum Trollhättan, Ung Vänster, SSU, Moderata Ungdomsförbund, Grön Ungdom och Centerpartiets Ungdomsförbund

lördag 25 oktober 2008

Låt folk få gifta sig!

Nu har det börjat pratas om könsneutral äktenskapslagstiftning. Och jag säger som jag hela tiden sakt: Låt alla oavsett kön får gifta sig med den person de nu vill gifta sig med!
Och visst det religion kan spela roll då... men då kan man ju lösa det genom att ha två separata delar, en som myndigheterna utövar, men den juridiska innebörden... Och en fin eftercermoni. Som man kan ha vart och hur man vill. T.ex i en kyrka med präst och allt...

måndag 20 oktober 2008

Helgen som var...

I lördags eftermiddag kom jag hem från två härliga dagar med ett stort gäng från Centerrörelsen i Västra Götaland.
Det var väldigt roligt. Och lärorikt. Det fanns flera stora personer där. Bl.a Åsa Torstenson (infastrukturminister) och Annika Qarlsson (riksdagsledamot och Centerkvinornas förbundsordförande). Sen så vart det också ett gäng CUFare... väldigt skoj att träffa alla där....

torsdag 16 oktober 2008

Jag vill spy!!!!!

Läste nyss en artikel på aftonbladet.se om en kvinna som blivit misshandlad av sin man. Jag blir så upprörd. Dels för att jag är så trött på att folk ska misshandla varandra stup i kvarten. Och sedan så var mannen i detta fall polis och han fick behålla jobbet! Jag vill bara spy! En polis som misshandlar sin sambo ska inte få behålla jobbet.
Jag är så trött på allt misshandel, så jag vet inte vad jag ska skriva nu...

fredag 10 oktober 2008

Ikväll

Sitter här vid datorn lite och hoppas på att jag kommer sova gott i natt... ska upp tidigt imorgon och jobba...
Så jag håller på att göra mig iordning för morgon dagen... men ska även snart ta det lite lugnt och läsa en bok...

torsdag 2 oktober 2008

Abort- ja eller nej

Ser på SVT1 Debatt, där diskuterar de nu abort.
Och alla som hävdar att man dödar liv, så kan jag förstå vad dem menar.
Men om det är så att mamman inte orkar (på grund av att hon mår psykiskt dåligt m.m) eller att man blivit våldtagen, så tycker jag att kvinna ska kunna få bestämma detta själv.
Har man blivit våldtagen, så visst aborten gör inte att man slipper det... Men om man då ska behöva se den personens (våldtagaren) ansiktsdrag resten av sitt liv?
Och de som säger att man ska ta sitt ansvar för det liv man bär på... Om man är en ung kvinna dom precis är på väg in i vuxen världen, så har många fullt upp att ta ansvar för sitt egna liv.
Och dessutom så görs många illegala aborter i länder där de inte har lika öppna abortlagar som vi i Sverige och då risker inte bara barnet att dö, utan även mamman. och då tar man två liv, istället för ett.

Och som läkarna och gynekologerna som var med i Debatt sa, så är det ju inte som på bilderna det pratades om och även som vissades (där det var foster med avhuggna armar och liggande i blod..)

onsdag 1 oktober 2008

Magnus och MYC4

Hade tänkt att skriva om MYC4 och att CUFs förbundsordförande, Magnus Andersson var på TV4s nyheter i morse och pratade om det. (Det gjorde han riktigt bra..) Men Annie Johansson (som jag har en länk till, här brevid...), har skrivit om det så bra. Så jag tycker att ni borde läsa hennes blogg...