torsdag 30 juli 2009

Bild från demostrationen

Här är den utlovade bilden från demonmtrationen. Först från höger är Viktoria (en vän), sedan Alexandra (CUF Vänersborg), jag/Ingrid (CUF Väersborg) och två trevliga herrar från RFSL Trestad. Bakom herrarna sitter en av herrarnas hund. Och fotot togav Ann-Marie (Centerpartiet Trollhättan)

Låt hene ha det då

http://www.dn.se/nyheter/varlden/byxkladda-kvinnor-rannsakas-i-sudan-1.920858
Har så svårt att förstå att sådant finns än idag... På 2000-talet.
Speciellt för en sådana dum sak... jag menar det spelar ju ingen roll. Vill hon ha byxer, så låt henne ha det då...

onsdag 29 juli 2009

CUF Vänersborg demostrerar

För ungefär en vecka sedan, torsdagen den 23 juli. Så hade vi i CUF (Centerpartiets Ungdomsförbund) Vänersborgs avdelningen anordnat en demonstration i Trollhättan för att vissa vårt stöd för homo, bi och trans-sexuella personer i värdlen, men framförallt i Litauen. Och för att säga att vi är emot den lag de sa ja till för ett lite tag sedan. Lagen som förbjuder possetiv information om homo-bi och trans-sexualitet. Och som förbjuder samkönat sex och samkönad kärlek.
Det var tyvärr inte så många som kom. men det beror nog på det regning vädret som var då.
Men lokaltidningen skrev två gånger om det. En den 23 juli, http://ttela.se/start/trollhattan/1.530562 och en den 24 juli, http://ttela.se/start/trollhattan/1.531545.
Bild från demonstrationen lägger jag in lite senare.

onsdag 15 juli 2009

EUnytt

Har lagt till en ny länk här på sidan. EUnytt (http://www.facebook.com/ext/share.php?sid=120348787104&h=39DQA&u=3wKUV&ref=nf), som Rickard Nordin skriver, jätte bra sida av en kille med superkoll på det med EU. Definitivt nåt jag rekommenderar er alla att läsa. Information och analyser om EU och vad som händer där på ett lättsamt och begripligt sätt.

onsdag 1 juli 2009

Komentar till vad sossarna sa idag...

"Socialdemokraterna vill att det ska vara lättare för äldre att byta och behålla jobb och att arbeta vidare även efter 65 år. Därför föreslår partiet bland annat lägre skatt för den som vill jobba efter 65, en kompetensförmedling för äldre och stopp för åldersdiskriminering." (Citerat från http://www.sr.se/ , min kursivering)

Visst är det bra att sätta stopp för åldersdiskriminering och att vara positiv till att människor arbetar. Men varför inte även för de unga.
Sossarna är emot regeringens sänkning av jobbskatten på ungdomar. För mig går inte det ihop med att göra det lättare för folk att arbeta. det stänger ute ungdomar. Arbetsgivare vågar inte anställa för att kostnaderna är så höga och att då anställa en ung och oerfaren är då en risk. men om man då sänker avgifterna, så är risken inte lika stor.
Det är dessutom så att LAS (Lagen om anställnings skydd) gör att många som vill byta jobb inte vågar på grund av att de är rädda för turordningsreglerna. Sist in- först ut...
De är rädda att hamna längst ner i kön.
Men om man då skrottar den och låter parterna komma överens själva och har en mer flexibel arbetsmarknad, så har alla (unga, medelålders och äldre) lättare att få både det första, andra och åttonde jobbet. Då är muren att komma in och få sitt första jobb och erfarenhet inte så stor. Och med det första jobbet och erfarenhet så är man mer attraktiv på arbetsmarknaden och har enklare att få sitt andra jobb...
Och om man går efter meriter och kunskaper istället för hur länge man jobbat på ett företag så behöver folk inte vara rädda för turordningsregler och att hamna längst ner i kön. Utan trivs man inte på en arbetsplats så byter man.
Och så rullar den goda cirkeln...