måndag 17 december 2012

På tal om skolan...

För ett litet tag sedan skrev jag här i bloggen om att jag skulle skriva mer om hur det gick på COP18 mötet. Lovar att det kommer. Tyvärr har dock återigen livet i form av studier (massor av redovisningar varje vecka och ny kurs idag) och en flytt kommit i vägen.

Men på tal om skolan och i å med att statsminister Fredrik Reinfeldt (M) höll sitt jultal idag så kunde jag ju inte låta bli att se på det.
Mina direkta tankar är att detta var hans bästa tal rent retoriskt. Visst en del övning att få det att inte verka över inövat kan dock behövas. Det var väldigt snyggt när han tog fram sin lista över alla de reformer som Alliansen har gjort i den svenska skolan.
Rent innehållsmässigt var det bra. Men jag önskar att man även höjer statusen på ämnen så som samhällskunskap och inte bara natur, språk och matte.


söndag 9 december 2012

För en vecka sedan

För en vecka sedan byte jag från Centerpartiet till Folkpartiet. När det blide offentligt så fick jag många kommentarer. De flesta var av karaktären "Vi kommer att sakna dig", en del undrade även varför, önskade mig lycka till och flera skrev att jag är välkommen tillbaka när som helst. De orden värde verkligen mitt hjärta.

Har redan besvarat frågan om varför många gånger. Men här kommer den så att alla kan få läsa den.
Jag och Centerpartiet har växt ifrån varandra. Mycket som har hänt hos oss båda, så att säga.

Så här skrev jag på min facebook sida den kvällen.
"Till er som avrit med mig under de senaste år i centerröelsen, jag vill tacka er för en underbar tid tillsammans. Jag har efter många och långa funderingar valt att gå ur Centerpartiet och centerröelsen. Även om jag kommer sakna alla de människor jag har träffat under mina nio år som medlem och alla de roliga tillställningar som centerröelsen ordnat så har vi nu vuxit ifrån varandra. Jag hoppas på att kunna hålla kontakten med så många av er som möjligt. Och att vi möts inom Alliansen i framtiden, nu när jag blir folkpartist.

Ett särskilt tack till CUF och alla de medlemmar som jag träffat för det självförtroende ni hjälpte mig att få tillbaka. Är er evigt tacksam för det! Massor av kärlek och kramar!"

Mina hjärtefrågor är dock med samma fokusering: Miljö och psykisk hälsa.