söndag 24 mars 2013

Kampanj för alla barns rätt till skola

Igår hade Folkpartiet Södermalm-Gamla stan en kampanj på Medborgarplatsen för alla barn rätt till skola.
Alla barn skall ha rätt till skolgång. Till att få lära sig läsa, skriva, räkna och så vidare.Det lägger grunden till en stabil framtid och det förenklare senare i livet.

Speciellt i dagens västerländska samhälle där skolgången är grunden för att få ett jobb eller att starta ett eget företag. Just därför skall alla barn ha rätt till skola.

Dessutomär utbildning och speciellt att lära sig skriva och läsa en viktig del i demokratriarbetet. För kan en person läsa och skriva så kan den tillgodogöra sig och ta till sig av vad andra skriver och av information inför t.ex allmänna val. Kan en person skriva så kan den själv dela med sig av sina tankar och åsikter på t.ex en blogg. Dessa sakerna tillhör den så grundläggande yttrande och åsiktsfriheten som vi värnar så om.

Om man kollar på vad Folkpartiet skriver gällande skola och barn så står bland annat detta.
Särskolan -
"I särskolan erbjuds elever med utvecklingsstörning en undervisning som är anpassad efter deras förutsättningar... Folkpartiet vill utveckla och förbättra särskolan, inte avveckla den. I regeringens nya skollag finns därför särskolan kvar som en egen skolform, med ett förtydligat uppdrag... Självklart ska även särskolan ha fokus på kunskapsuppdraget, alla barn har rätt att lära sig och utvecklas."

Barn -
"Stärka barns rättigheter genom att göra FN:s barnkonvention till svensk lag... Satsa på hög kvalitet i alla verksamheter som rör barn och ungdomar.... För oss är det självklart att alla barn ska ha goda möjligheter  till lärande och kunskap.... Att alla barn i Sverige skall ha rätt till kunskap är viktigt för oss som kämpar för ett öppet och tolerant samhälle. Från och med den 1 juli 2013 (alltså i år, min egna tilläggning) får också gömda barn laglig rätt att gå i skolan."

Som det tydligt framgår i Folkpartiets politik här så är alla barns rätt till skola något viktigt som inte får sättas åt sidan.  Barns rätt till utbildning, kunskap och utveckling får aldrig glömmas eller sättas åt sidan.


Inga kommentarer: