torsdag 15 januari 2009

Så typiskt...

Igår kväll när jag var på kommunfullmäktige (var nyfiken...), så var det en socialdemokrat som gick upp i talarstolen när vi pratade om översiktsplanen. Och vi hade börjat prata om det att bygga vindkraftverk. Då sa hon (inte exakt dessa ord, men samma innebörd) om det är hos markägarna eller kommunen/landstinget som kommunikationen är dålig? För om det är så att en markägare vill bygga vindkraftverk (på sin mark) och tjäna pengar på det och kommunen har sakt nej från början att bygga där. Då ska vi (kommunen) sätta ner foten och säga nej.
Jag tycker det låter som att denna sosse är rädd för att privatpersoner ska tjäna pengar. Och det tycker jag är helt idiotiskt, för om de tjänar pengar så har de råd att handla mer, vilket gör att då tjänar företagen mer pengar och de har råd att handla mer. Sedan gör det ju att kommunen får mer skattpengar, vilket är bra för kommunen.
och eftersom vindkraftverk är miljövänligt och att Uddevalla kommun vill vara en miljövänlig kommun, så är det ju bara ännu bättre. eftersom då används mindre energi som är framtaget på mindre miljövänliga sätt.
Så jag ser det bara som en win/Win situation för alla.
Varför är det så hemskt att privatpersoner kan tjäna pengar på att vara miljövänliga?

Inga kommentarer: