söndag 30 mars 2008

Dagen som vart och lite från gårdagen...

Igår var det ju avdelnings årsmöte för mig. Jag blev omvald som ordförande. Therese blev omvald som vice ordförande. Och vi fick en ny kassör. Välkommen Emmelie!

Idag var jag på distriktsårsmöte. Det var ett rejält gäng från Färgelanda (Vi var i Färgelamda...), några från Gestad och några från Vänersborg (jag tillhör Vänersborg...), en från Orust och Ida Karlsson från Förbundstyrelsen. Ida är vår kontaktperson och sitter med i vår valkommitte.
Vi hade de vanliga årsmötesförhandlingarna. Då blev jag vald till ny distriktsordförande.

Tack för förtroendet! Jag ser fram emot ett nytt CUF-år. Detta kommer att bli kul.

Sen så åt vi pizza, hade musiktävling och Boule-bowling. (Det är en sport som nyligen kommit till Sverige, och är en kombination av bowling och boule...) Sen så var det innebandy för dem som ville...

lördag 29 mars 2008

Lite tid...

Jag vet att jag inte skrivit på ett tag, men jag har haft fullt upp.
Bland annat fixat inför för ett möte med avdelningen i eftermiddag.
Det kommer någon ny medlem, så det ska bli roligt att träffas.

, nu måste jag fortsätta med allt. Är lite kvar.

söndag 23 mars 2008

Mitt nyårslöfte!

Jag hade som nyårslöfte att få tillbaka mitt gamla go och bli nyttigare.
Goet har nästan helt kommit tillbaka. Träningen gör jag, men för ungefär en vecka sedan och någon vecka bakåt så gick det sådär, men jag gjorde det i alla fall. Och det med att äta nyttigare, det gick jätte bra den första månaden, sen gick det så där. Men nu går det uppåt igen, så snart ska det nog vara fixat på den delen också... :D

lördag 22 mars 2008

Påskafton

Nu är det Påskafton. Solen skinner, men snön ligger kvar på backen.
Ni får ha en trevlig påsk!

torsdag 20 mars 2008

Provocerade?!

Vad i hela friden är detta?
Petter Persson (S) i Jönköping säger att CUF planer om att gå ut och demonstrera på första maj är provocerade Då är det ju hans uttalande som är provocerade.
Jag menar ska bara sossar och fackföreningsmedlemar få gå ut och demonstrera på första maj?
Han säger också att det hotar demokratin. Men då hotar väl det demokratin att sossarna och fackföreningarna är ute och demonstrerar de också?
Det är ett större hot mot demokratin att sådana tankar finns. Det är en grundlagskyddad rättighet att få gå ut och demonstrera.
Och det med att det är en arbetardag. I CUF har vi också arbetare. Vi är för att folk (unga som gamla, invandrare som svenska m.f) ska ha ett arbete att gå till.

Läs även Anders, Magnus Andersson, Annie Johansson, Fredrick Federley och Johan Pettersson. (Har dem länkade här, bland bra CUF och C Bloggare....)

onsdag 19 mars 2008

Det senaste dagarna...

Det har vart mycket att skriva om det senaste. Men eftersom jag har haft en del att göra och inte alltid har haft all information för att skriva de saker som jag nu vill skriva, är orsaken till varför jag inte skrivit.
Men jag ska försöka lite nu. Och blir det inte så bra, så läs Magnus blogg (har den länkat här bland bra CUF och C bloggare...)

Till att börja med så är det ju helt sjukt att SVT har planer om att ta ut tv-licens för att de tänker börja sända via datorn/ Internet Jag hittar inte ord. tänk om man inte vill se deras program, utan bara chatta med sina vänner, blogga, läsa en artikel på t.ex en anime sida med mera...

Sen så är det ju det med OS och Kina. Där har jag inte heller riktigt ord för det. Men som Magnus har skrivit i sin blogg, så tycker jag att Kina inte borde ha fått OS från första början. Det är ju en form av godkännande...
Man kan aldrig godkänna att en regering trycker ner sitt folk så. Att de behandlar tibitanerna så är helt oacceptabelt.

Det finns så mycket jag vill säga, men det känns som om jag ska fortsätta skriva just nu, så blir det bara tjat och babligt. så därför rekommenderar jag er att läsa Magnus blogg istället.

lördag 15 mars 2008

Centerkvinnorna i Norra Älvsborg 70 år!

Idag har jag vart på Centerkvinnorna i Norra Älvsborgs 70 - årsjubileum. Vi hade flera av de förre detta distrikstordförande och så. Nu varande ditriktsordförande Elisabeth Örn och förbundsordförande Annika Qarlsson var också där. Sånggruppen Gröna Bönor (ett gång Centerkvinnor) var där och sjung. De var nåt utöver det vanliga.
Jag, min lillasyster Theres, Annika Qarlsson och Anna-Lisa hade en liten pjäs om en framtid där Centerröelsen styr vårt land. Vi gjorde det i form av nyhetsuppläsning.
Det var en massa sånt. Och god lunch var det (lax, stuvad potatis och grönsaker...).
Sen så var det lite olika förhandlingar, eftersom vi hade vår distriksstämma då också.

Det var en väldigt trevlig dag. (Det har även vart väldigt lärorikt, eftersom jag har vart med och gjort en del av förbiredelserna.)

torsdag 6 mars 2008

Idag

Idag har jag vart nästan hela dagen på Center/Centerkvinnorna/CUF expeditionen i Vänersborg. Har fixat en massa småsaker och 18.00 började jag fixa inför runtringar kvällen. Men hade lite problem att fixa fram alla telefonnummer. Så jag och Sanna kom igång att ringa runt först vid 19.00.
Men allt var klart vid 20.40.
Pratade blandanat med en förre detta distriktsordförande (för Norra Älvsborg CUF), det var väldigt intressant och peppade Han berättade vad de gjorde på hans tid (86-88, för ca 20 år sedan...). Och det kändespeppade för han hade energi och snackade om sånt som även är nåt för dagens politik.

Men nu är det dags att lägga mig. Klockan börjar närma sig midnatt och det är ju en dag imorgon också.

Distriktsmöte

I tisdags (den 4 mars) hade vi i mitt distrikt, distriktsmöte. Det var väldigt givande. vi pratade om årsmötet/distriktsstämman, om olika idéer vi har. Det känns riktigt bra.