fredag 27 juni 2008

Träna?

Har nu min sissta rast för dagen på jobbet... Slutar 15.30...
Efter jobbet har jag tänkt att ut och springa eller gå, men vi får väl se hur det blir med det... Regnar en del... Men det sägs ju att det inte finns dåliga väder, bara dåliga kläder... Så jag får väl ta regnjackan och ut och gå sedan... Det är ju bra att röra på sig och så... Sen så kan jag ju inte skylla på vädret om jag blir för otränad....

tisdag 24 juni 2008

Svergies första kvinnliga...

Såg nyss på Tv:.s löpsedel att den första svenska kvinnliga rabbinen har blivit vald. Hennes namn är Kost. (Grattis Kost!)
Många anser att det är olämpligt att en kvinna är rabbin. Många anser precis som jag, att det är lika naturligt som att en man är det.
Det är ett steg i rätt riktning.
Ett steg närmare ett mer jämställt samhälle.

Men sen finns det också några tankar som får mitt leende att försvinna.
Det ena är att det är först nu i mitten av år 2008 som det händer, en svensk kvinnlig rabbin.
Det andra är att det finns mycket kvar att göra inom området jämställdhet. Både i Sverige och resten av världen.

Men men, jag ska försöka att tänka positivt Ska försöka tänka på alla framsteg.
Och jag tänker fortsätta att vara feminist... För att för mig handlar det inte om att kvinnor är mer värda än män, eller att män är odjur. Det handlar inte heller om att strunta i bh:n, eller att strunta i att raka bennen. Utan det handlar om att det ska vara lika möjligheter, oavsett kön.
Det handlar om samma rätt och frihet. Och samma skyldigheter.

måndag 23 juni 2008

Det senaste tiden...

Jag vet att jag inte skrivit på ett tag. Och jag känner att jag borde skriva nåt om FRA. Men om jag ska vara ärlig, så har jag inte orkat läsa mig in på det. Så jag vet för lite för att uttala mig i ämnet. Jag har jobbat mycket och när jag vart ledig så har jag prioriterat lite på annat sätt... Håller på förfullt med körkortet, sen så har det vart vissa saker i mitt privatliv som jag har försökt komma till rätt med... Det är en del kvar... men det är på rätt håll. det har vart en del omorganisering. Men nu är jag på väg tillbaka...

söndag 15 juni 2008

Distriktstyrelsemöte

I förmiddags hade vi i distriktsstyrelsen (för Norra Älvsborg CUF) möte. Det var riktigt lyckat. Det är mycket roligt på gång nu. Det känns som om det kommer att bli toppen.

Men snart ska jag ta bussen upp till Ed. Ska jobba imorgon.

söndag 8 juni 2008

Äntligen hemma!!!!

Det har vart ett härligt slut på denna veckan, på torsdag kom min pappa och hälsade på mig (bor inte hemma under sommaren, på grund av sommarjobb...)... han åkte på fredag och strax innan det, så kom min älskling och hälsade på mig... Sen på lördag efter jobbet så tog vi det lugnt och av en ren slump så såg vi att det skulle gå ett tåg hem till Uddevalla, som vi tog. Så nu sitter jag hemma i lägenheten för en gångs skulle. Snart ska vi till affären och köpa nåt gott att äta idag.

Får passa på att be er läsare om ursäkt för att jag inte skrivit på ett tag. Men jag har bara tillgång till Internet på jobbet och på biblioteket, och de stänger nästa alltid innan jag hinner att sluta jobbet för dagen... Hoppas att ni kan ha översede...
Ha det!