tisdag 17 augusti 2010

TUT vs RUT

Jag har som många andra uppmärksamma Socialdemokraternas utspel om butler i tunnelbanorna, TUT.
Men S, vad sysslar ni med? Är detta ett skämt?

Socialdemokrterna å deras kompanjoner i vänsterblocket har skrikt sig hesa över att RUT är så hemskt och förskräckligt, att RUT är pigjobb och så vidare.
Men hur kommer det då sig att sossarna vill införskaffa butler i tunnelbanorna om det är så hemskt med sådana jobb? Eller är det ok att utföra dessa arbetsuppgifter om det inte är i hemmet och om man inte är kvinna, utan man? För det är dem ända skillnaderna jag kan se. Ja, just det ytterligare en skillnad är att med butler i tunnelbanan istället för att någon kommer hem till dig och gör sysslorna är att man måste ta med sig smutstvätten när man åker till jobbet å sedan när man åker hem så är det inte bara matkassarna och eventuell väska med träningskläder man måste konka hem... Det är även tvättkorgen. Och så var det en skillnad till... Sverige består inte av Stockholm. Alla har inte tillgång till en tunnelbanna! Vet inte om Socialdemokraterna har missat detta eller om dem bara skiter i landsbyggden.

Andra som bloggat om detta:
Johan Petterson, Ingrid Lundqvist, Annie Johansson, Fredrick Federley, Magnus Andersson har skrivit två inlägg; Butler i tunnelbanan-den stora valvinnaren? och Hellre RUT än Tunnelbanenära tjänster.

Media:
Newsmill, Aftonbladet

Inga kommentarer: