måndag 31 augusti 2009

Imorgon

Imorgon börjar jag på Högskolan Väst i Trollhättan. Där ska jag läsa en ny utbildning som heter samhäll, hav och sjöar. Den är på 3 år, 180 poäng, heltid på dagtid. De har ett samarbete med Göteborgs Universitet. Så 50% av tiden ska jag plugga i Trollhättan och 50% i Göteborg. När jag är färdig med utbildningen så får jag en filosofie kandidatexamen med huvudämne sociologi.
Det känns verkligen intressant.

Och imorgon hämtar jag nycklarna till min nya lägenhet. och sedan går det lilla flyttlasset. Med bara de viktigaste sakerna. Så att jag klarar mig tills på onsdag, då mamma hjälper mig med det stora flyttlasset.
Ska bli så skönt. Den är så fin, min nya lägenhet. Och ska det bli så skoj att inreda den.

Så det är mycket som händer denna veckan... Så jag längtar...

lördag 29 augusti 2009

Vi måste våga...

Hade tänkt rekommenderar er att läsa vad Maud Olofsson skrivit på Brännpunkt idag. Men får även då rekommendera er att läsa Anders Dahlbergs blogg, http://dahlberg87.blogspot.com/. Han kommenterar också Mauds text. Och jag kan inte annat än att hålla med Anders. Hanhar så rätt i det han skriver.
Vi måste våga...
Våga stå upp för integriteten..
Våga stå upp för den lilla människan...

Vi kan inte stå å titta på när integritetskränkande beslut tas...
Vi kan inte stå å titta på när den lilla människan blir ner knuffat i ett hörn och hennes idéer, engagemang, förtagande och möjligheter blir tilltryckta bara för sytemtes skull.

Vi måste våga stå upp för våra värderingar.

torsdag 27 augusti 2009

Borde skrivit om....

Skulle ha skrivit om Byggnads igår, men han inte... är så mycket med flytten å allt inför högskolan som börjar på tisdag. Och nu i helgen är det fullt upp med jobb och möte med kretsstyrelsen för Centerpartiet i Uddevalla och teori för körkortet.
Just det på tal om körkortet. Har jag berättat att jag fixade uppkörningen för ett litet tag sedan...?
Så jag rekommenderar er att läsa Annie Johanssons blogg ( http://anniejohansson.se/) från den 26/8.

söndag 23 augusti 2009

En politiker

Mångas bild av en politiker är en grå, tråkig, tunhårig och gärna lite överviktig man på 40+. Vilket är väldigt trist. Etersom det finns många unga politiker både tjejer och killar, som är duktiga, intressanta och fulla av liv. Det märker man när man är med i ett ungdomsförbund. Där finns en bred av olika personligheter, erfarenheter, kunskaper, intressen och allt där emellan. Men nåt som man har gemensamt är att man vill förändra, man lär sig om politik och demokrati och man har så himla skoj ihop. Det senaste har det vart en del i olika medier att undomsförbunden kanske har eller håller på att spela ut sin roll. Mycket på grund av den sjunkande medlemsantalen. Men det är ju också så att bilden av den gråa politikern och att politik är tråkigt finns. Och tråkigt nog så är det den bilden som syns i media. Det är sällan en bild av den glöd, den gemenskap, viljan och allt det roliga som syns. Inte heller så ofta om den unga och glödande, eller varför inte säga brinnande politikern som syns. Den unga politikern som kanske går i din eller din dotters klass. Den unga politikern som kanske lanar med sina vänner, åker på festivaler, hänger på fritidsgården eller sitter på bussen bakom dig på väg till gymmet. Så när bilden av vad en politiker är och vad politik är så tråkigt. Så är det inte konstigt att medlemsantalet sjunker och att folk i allmänhete säger sig inte förstå ha tid och ork med politik. Och eftersom medlemantalet sjunker, så blir det mer att göra för dem som är medlemmar och då är det färre som måste göra allt arbete som hör till med att ha en organisation (Oavsett vilken sort.) Då hörs och syns bilden mer om att det tar så mycket tid och ork. Och då kommer lättare bilden fram att det är grått och trist. Och så rullar det och medlemsantalen sjunker. Det går hand i hand. Ansvaret på att det ska få en roligare bild, att folk ska förstå och orka är både medias och partiernas.

lördag 22 augusti 2009

Vänersborg CUF

Tidigare ikväll var jag på ett möte med Vänersborgs CUF avdelning. Vi hade riktigt trevligt. Tog någon kopp kaffe, pratade om kurser och träffar under hösten. Började planera för en jämstälhetsmingel. Och pratade om avdelningens framtid.
Sedan hade vi även en hel del små prata och diskutioner om olika frågor och ämnen.
Riktigt trevligt helt enkelt.

fredag 21 augusti 2009

Det fortsätter att rulla på...

För ett litet tag sedan skrev jag ju att jag håller på med körkortet och sökt till högskolan.
Vill bara medela att jag klarade uppkörningen i förrgår, så jag ska bara fixa teoriprovet, sen så har jag körkortet.
Och att jag har kommit in på högskolan och allt inför det är fixat. Ska bara köpa lite kursliteratur och så är det själva flytten. Flyttar samma dag som skolan börjar... 1/9. Ska börja en linje som heter Samhäll, hav och sjöar. En utbildning på 3 år, 180 poäng, heltid på dagtid. På Högskolan Väst i trollhättan, med samarbete med Göteborgs Univeristet. Så det blir deltids studier i trollhättan och deltids studier i Göteborg.
Och det med flytten, blir inte så långt... Från Uddevalla till Trollhättan... En bussresa på ca 30-45 minuter, beronde på vilken buss och väg man tar...
Så jag ser fram emot 1/9.

söndag 9 augusti 2009

Talet från demonstrationen

Här kommer det tal jag hade på demonstrationen..

Vi står här nu för att visa vårt stöd för homo-bi- och trans-sexuella personer i Litauen och även andra delar av världen.
Och för att säga att vi är emot den lag Litauen nyligen sagt ja till. Den lag som förbjuder positiv information om homo- bi- sexuella.

För mig känns det helt ofattbart att länder idag, på 2000-talet införskaffar så diskriminerande och förtryckande lagar.

Personer som är homo- bi eller trans-sexuella har det än idag svårt att komma ut med sin läggning. Även här i Sverige. Och Sverige anses vara ett öppet och fritt land. Tänk då att vara homo- bi eller trans-sexuell i ett konservativt land, som Litauen.

Personer som är homo- bi och trans-sexuella är precis lika mycket kött och blod som heterosexuella
Homo-bi och trans-sexuella personer är lika smarta, lika snälla, lika friska och lika mycket människor som heterosexuella
med allt det som det innebär att vara människa.
Som bland annat rätten till sin egna kropp och rätten att få vara kär i den man är kär i - oavsett kön.

måndag 3 augusti 2009

Jag vet och lite till...

Jag vet att jag inte skrivit så mycket på bloggen som jag hade tänkt...
Och än en gång... förlåt...
Men det är mycket på G nu... Har jobbat en hel del helger, sedan pluggar teori å övningskör... snart färdig med körkortet. söker mer jobb och så får vi se hur det går med det med högskole studier till hösten...
På det ska man hinna med familj å vänner... Å sedan kan det vara trevligt att någon gång ibland städa lite också...

Men men när jag tänker efter så känns livet riktigt bra... känns som om allt rullar på fint.. Bara det att lite mer jobb eller högskole studier hade inte skadat...
Men det fixar sig nog det med...
Det brukar det göra... :P

Snart drar hösten igång, med alla dess möjligheter å alla dess ny starter för de som börjar i skolan, kanske rent av en ny klass eller ny skola, för alla de som börjar på någon högskola eller universitet... sedan en massa trevliga träffar och annat skoj att se fram emot... Med andra ord: En ny höst och en massa nya möjligheter.