lördag 18 september 2010

Mina tre hjärtefrågor!

Imorgon är det valdagen.
Det har varit full rulle här nu inför valet.
Vet att det kommer lite i sissta minuten, men här kommer mina tre hjärtefrågor.
De tre är:

Pyskisk hälsa-
Tillgänglighet och förebyggande åtgärder.

Tillgänligheten måste förbättras inom psykratin. Det måste vara lätt att få kontakt med både den allmäna psykratin (vuxen psykratin), barn och ungdomspsykratin (BUP), skolkuratorer, ungdomsmottagningar och anorexiakliniker. Både via telefon, internet (mail och chatt) och så klart att få tider snabbt. För bördan att bära en psykisk sjukdom så som deprission, panik ångest attacker, anorexi, manodepressiv och andra psykiska sjukdomar är väldigt tung att bära.Både för dem som drabbas och för derras anhöriga. Att då finns en vård med bra kvalite och som är tillgänglig är viktigt.

Entreprenörskap-
Förenkla för företagare, opinionsbilda och arbeta för mer självförtroende för varje enskild person. Krossa Jantelagen!

Det ska inte vara svårt och krångligt att vara företagare. Det ska inte finnas onödiga och krångliga regler som försvårar det att driva ett företag. Att ha ett bra företagsklimat för ett land är viktigt för att det ska finnas jobb och för att ha en bra utveckling. Det är företagen som skapar jobb, inte politikerna. Politikernas roll är att skapa goda förutsättningar för företag att starta, drivas och utvecklas. Så att fler jobb skapas, så att fler går från arbetslöshete till arbete - från bidrag till jobb, så att de bidrar med skatt till välfärden, så att vi har en välfärd i världsklass och en lågarbetslöshet, så att människor utvecklas och förverkligar sig själva och sina drömmar. Att varje individ har en stark tro på sig själv är då A och O för att man ska våga satsa på sina drömmar och då våga starta det dära företaget. Att tro på sig själv och att man är unik och är av världsklass ska vara nåt alla människor, alla individer ska ha rätt till. Det mår både jag som individ, du som individ och även samhället bra av. För har man ett starkt självförtroende och vågar satsa mot sina drömmar så mår man bättre och är lyckligare. Då behöver man inte sjukskriva sig lika mycket och då kostar det inte så mycket skattepengar. Så då sparar ju staten/ samhället pengar.

Sex, samlavnad & våld-
Bättre sexualundervisning, arbeta mot mobbning och med rättsväsendets bemötande av våldsoffer.

Bättre kunskap om det med sex och samlevnad leder ju till att det inte är udvika mycket myter som svävar omkring, risken för sjukdomar minskar om man vet hur man ska undvika att drabbas av dem, lika så oönskade graviditet, sedan att ha bra kunskap om sin kropp och hur den funkar och förstå varför den reagerar som den gör under t.ex peburteten eller en sådan sak som att alla har vi olika sexualitet och där med gillar olika saker. Att man inte är konstig bara för att man kanske har svårt att få orgasm, att det inte är nåt fel på än för det är viktig. För tror man då att det är nåt fel bara för att man har svårt att få orgasm eller att man inte gillar det eller det så ligger det och gror inom än. Det tar på än rent psykiskt. Vilket kan leda till att man mår dåligt.
Att bli mobbad är ju aldrig nåt roligt. I en perfekt värld skulle ingen bli mobbad. Alla elever har rätt att känna sig trygga och välkomna till sin skola. Att inte behöva ha en klump i magen varje dag man går till skolan. Att slippa denna osäkerhet och otrygghet som dessutom gör att man har svårt att ta till sig det man ska lära sig i skolan borde vara en självklarhet. Det borde även vara en självklarhet att slippa denna otrygghet och ovälkommande när man är vuxen, men tyvärr så blir även vuxna mobbade.
Att få ett värdigt och rättvist bemötande som våldsoffer är också nåt viktigt. Man ska inte behöva fundera på om det var mitt fel som våldsoffer att jag blev våldtagen bara för att man hade råkat dricka lite alkohol eller råkade ha den dära sexiga tröjan på sig.

Inga kommentarer: