torsdag 2 februari 2012

Framtidsbygget gör mig stolt

Som jag skrev i rubriken: Framtidsbygget gör mig stolt.

Framtidsbygget är den process som Centerpartiet startat för att ta fram sitt nya ideprogram. Där får alla som vill vara med och skriva vad de vill att Centerpartiets och Svergies vision ska vara. För nu vill centerpartiet inte att det ska vara ett slutet arbete med en liten och sluten grupp som får påverka och bestämma om ideprogramet. Alla som vill ska få vara med i arbetet. Förtroendevalda, medlemmar och sympatisörer.
Om det har Per Ankarsjö skrivit om på DN igår. http://www.dn.se/debatt/alla-far-vara-med-och-forma-centerns-ideprogram
Kan inte annat än hålla med honom.

Citat från artikeln.
"När vi nu startar vårt arbete – Framtidsbygget – som ska leda till ett nytt idéprogram, väljer vi också att ta kritiken mot de svenska partierna på allvar. Vi kommer därför att genomföra programskrivandet i form av en så kallad wiki på nätet där alla kan vara med och skriva alla tider på dygnet. Idéprogrammet kommer med andra ord att växa fram på samma sätt som exempelvis uppslagsverket Wikipedia fungerar, genom aktivt skrivande från alla som vill vara med. Gränsen mellan förtroendevalda, medlemmar och sympatisörer blir mindre betydelsefull. Engagemanget och viljan att delta blir desto mer betydelsefull."

"För att inte utestänga personer som inte är uppkopplade eller inte känner sig bekväma på nätet, kommer vi också att arrangera olika lokala och regionala möten runt om i hela Sverige. Där ska både medlemmar och allmänhet bjudas in för att diskutera Centerpartiets värderingar och hur Sverige ska byggas under de närmaste decennierna."

Du hittar Framtidsbygget via http://www.centerpartiet.se/

Inga kommentarer: