tisdag 20 december 2011

Julstress?

Är du julstressad?
Strunta i alla måsten, det är ingen fruktansvärd olycka eller katastrof som händer om fönsterna inte är putsade eller julduken struken.Andas lite och umgås med nära och kära istället. Det som julen är tillför (bortsett från att fira Jesus födelsedag).
Gör bara det som du känner att du vill, orkar och hinner. Det är inte värt att stressa bara för att julduken ska vara struken eller att man lagat allt hemmalagat. Det är ok att fuska lite. Jag lovar, det blir julafton i alla fall.

Å för er som inte köpt alla julklappar än. Beställ städ eller nåt annat som behövs göras hemma och använd RUT-avdraget. Det kostar inte så mycket.
Eller en matkasse hemskickad till dörren (sägs ju vara årets julklapp :P )
Eller hjälp människor i nöd genom att skänka en gåva så som t.ex 20 doser mässling vaccin för 40 kr på UNICEFs hemsida och då få ett gåvobevis att ge till någon du tycker passar till.
http://unicef.se/gavoshop/?gclid=CJ6q_sSwj60CFWRYmAodKEKJlw
Eller hjälpa svältande människor i Afrika genom att skänka 100kr till Diakonia http://www.diakonia.se/julklapp
Det finns såklart andra organisationer man kan välja också. Detta var bara ett litet smakprov.
Eller köpa presentkort på nåt, det går ju att göra via Internet. Flera av de olika företagen kan skicka det via mail.

2 kommentarer:

Ingela Karlsson sa...

Hej och TACK för att du tipsar om att man kan ge bort en rättighet i jul och stödja Diakonias arbete. Det är riktigt roligt att se hur många som beställer dessa. Ocn ännu roligare att veta att varenda krona kommer att göra nytta för människor som behöver få chansen att förändra sina liv! Ha en skön jul!

Ingrid Gustafsson sa...

Hej Ingela Karlsson!
Roligt att du uppskatta det. Ha en skön jul du med!