onsdag 16 januari 2008

"Farligt Sex"

Läste igår Hanna Wagenius blogg, så idag gick jag in på hennes blogg och läste på länken* som hon lagt in. Och på det ämnet kan jag bara hålla med Hanna.
För det är inte sex som är farligt.... Det är hur man har sex, som är farligt. Det är inte hur avancerat sex man har som är farligt.... Det är hur man har sex, som är farligt. Det är inte hur många sexpartners man har som är farligt... Det är hur man hanterar de sexuelllarelationer man har som är farligt.

Att ha sex är till och med hälsosamt. Och visst finns det risker sjukdomar och att man blir gravid. Men då finns det enkla lösningar kondomer (olika preventivmedel) och att gå och undersöka sig med jämna mellan rum (eller efter eller innan man har haft/ har en ny sexpartner...), Och det med att unga har mer avancerat sex, så spelar det faktiskt ingen roll. Det ända det kan tyda på är att unga har mer vetskap om hur man har olika sexstälningar. Det med att ha många sexpartner är inte heller farligt, och det är väldigt lätt att hålla kol på riskerna... Gör gynundersökningar (så vet man om man blivit sjuk och kan göra nåt åt det och har man ingen sjukdom, så kan man med gott samvete fortsätta att ha sex...)

Så ett tips till över hur man kan motarbete "farligt sex" och snedvridna syner på sex:
Ha bra sexualupplysning!

Inga kommentarer: